김치 찌개 (Kim-Chi
Stew) - Style 1
(B) 신 김치 1 포기
(C) 고추가루 2 T.S.
1.돼지고기는 작게 썰어 정종에 버무려 놓는다.
한식 (Korean
Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
김치 찌개 (Kim-Chi Stew) - Style 1
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(A).돼지고기 - 목살 또는 삼겹살 0 - 1 C
정종 1 T.S.
설탕 ½ t.s.
다진 마늘 1 T.S.
채친 파 1 T.S.
멸치 육수 1½ C
(D) garnish :
잘게 썬 파 ½ T.S.
2. 냄비에 돼지 고기를 넣고 5분간 볶아 준다.
(취향에 따라,
깔끔한 맛을 원하면 돼지고기를 전혀 넣지
않고, 취향에 따라
돼지 고기의 양은 조절 하면 된다.)
3. 여기에 썰은 김치와 아주 약간의 설탕을 넣고 같이
Kim-Chi Stew (김치 찌개) [Kim-Chi-Jji-Gae] -
Style 1
(A). 0 -
1 C pork belly or pork neck meat
(B) 1 napa cabbage Kim-Chi
(C) 2
T.S. red pepper powder
1.Cut the
pork into small pieces and marinade with
rice wine.
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참치 김치 찌개 (Tuna
Kim-Chi Stew) - Style 2
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볶아 준다.
4. 여기에 (C) 재료를 넣고 센불에서 끓인다.
5. 썰은 파를 위에 얹어 내 놓는다.
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Korean
Cuisine (한식)
1
T.S. rice wine
½ t.s.
sugar
1 T.S. minced garlic
1 T.S. chopped green onion
1½ C anchovy soup stock
(D)
garnish :
½ T.S. chopped green onion
2. Put it
into a medium pot and stir fry for 5 minutes until
pork is cooked.
(If you want to have a simple taste, do not
add any
Pork; or, you can adjust amount of pork to
suit your taste.)
3. Add
sliced Kim-Chi and a very little amount of sugar and
stir fry it.
4. Add
ingredients (C) and boil it at high heat.
5. Garnish
with chopped onion on top and serve it.
멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup Stock)
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한식 (Korean
Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(아주 쉽고, 맛있게 만드는방법)
참치 김치 찌개 (Tuna Kim-Chi Stew) - Style 2
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(아주 쉽고, 맛있게 만드는방법)
(A).포기 김치 – 1 포기
참치 캔 기름 1 T.S.
(B) 참치 캔 1 개
고추가루 2 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
멸치 육수 1½ C (또는 물)
잘게 썬 파 1 T.S.
(C) garnish:
잘게 썬 파 ½ T.S.
1.냄비에 참치 캔 기름을 따라 넣고 김치를 작은 크기로
잘라 넣고 3 분간
볶는다.
2. 여기에 (B) 재료를 넣고 센불에서 끓인다.
3. 썰은 파를 위에 얹어 내 놓는다.
Tuna Kim-Chi Stew (참치 김치 찌개) - Style 2
Korean Cuisine (한식), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(A very easy and delicious way to
cook)
(A).1 napa cabbage Kim-Chi
1
T.S. oil from tuna can
(B) 1 tuna can
2 T.S.
red pepper powder
1 T.S.
minced garlic
1 ½ C anchovy soup stock (or water)
1 T.S.
diced green onion
(C) garnish:
½ T.S.
chopped green onion
1.Pour tuna oil from tuna can into a medium
size pot,
add
cut small pieces of Kim-Chi and stir fry it for
3 minutes at high heat.
2. Add ingredients (B) and boil it at high heat
for 5 minutes.
3. Garnish
with chopped onion on top and serve it.
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