4/01/2020

 
김치 찌개 (Kim-Chi Stew) - Style 1
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]





김치 찌개 (Kim-Chi Stew) - Style 1
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
 

 
(A).돼지고기 - 목살 또는 삼겹살    0 - 1 C
    정종    1 T.S.
 
 (B) 신 김치    1 포기
    설탕    ½ t.s.
 
 (C) 고추가루     2 T.S.
    다진 마늘    1 T.S.
    채친 파    1 T.S.
    멸치 육수     1½ C
 
(D) garnish :
    잘게 썬 파  ½ T.S.


1.돼지고기는 작게 썰어 정종에 버무려 놓는다.

2. 냄비에 돼지 고기를 넣고 5분간 볶아 준다.
    (취향에 따라, 깔끔한 맛을 원하면  돼지고기를 전혀 넣지 
    않고, 취향에 따라 돼지 고기의 양은 조절 하면 된다.)

3. 여기에 썰은 김치와 아주 약간의 설탕을 넣고 같이
    볶아 준다.
 
4. 여기에 (C) 재료를 넣고 센불에서 끓인다.
 
5. 썰은 파를 위에 얹어 내 놓는다.
 
 
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Kim-Chi Stew (김치 찌개) [Kim-Chi-Jji-Gae] - Style 1
Korean Cuisine (한식)
                                    
(A). 0 - 1 C     pork belly or pork neck meat

     1 T.S.      rice wine
 
 (B) 1    napa cabbage Kim-Chi
     ½ t.s.    sugar
 (C) 2 T.S.   red pepper powder
     1 T.S.   minced garlic
     1 T.S.   chopped green onion
     1½ C   anchovy soup stock
 
(D) garnish :
     ½ T.S.   chopped  green onion


 
1.Cut the pork into small pieces  and marinade with rice wine.

2. Put it into a medium pot and stir fry for 5 minutes until 
     pork is cooked. 
     (If you want to have a simple taste, do not add any 
     Pork; or, you can adjust amount of pork to suit your taste.)
 
3. Add sliced Kim-Chi and a very little amount of sugar and
     stir fry it.
 
4. Add ingredients (C) and boil it at high heat.
 
5. Garnish with chopped onion on top and serve it.

 
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참치 김치 찌개 (Tuna Kim-Chi Stew) - Style 2
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(아주 쉽고, 맛있게 만드는방법)
  
  
참치 김치 찌개 (Tuna Kim-Chi Stew) - Style 2
한식 (Korean Cuisine), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(아주 쉽고, 맛있게 만드는방법)

 
(A).포기 김치 – 1 포기
   참치 캔 기름    1 T.S.
 
(B) 참치 캔    1
   고추가루    2 T.S.
   다진 마늘    1 T.S.
   멸치 육수    1½ C (또는 물)
   잘게 썬 파    1 T.S.
 
(C) garnish:
   잘게 썬 파    ½ T.S.
 
1.냄비에 참치 캔 기름을 따라 넣고 김치를 작은 크기로
   잘라 넣고 3 분간 볶는다.
 
2. 여기에 (B) 재료를 넣고 센불에서 끓인다.

3. 썰은 파를 위에 얹어 놓는다.


 
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Tuna Kim-Chi Stew (참치 김치 찌개) - Style 2
Korean Cuisine (한식), [Kim-Chi-Jji-Gae]
(A very easy and delicious way to cook)
(A).1   napa cabbage Kim-Chi
   1 T.S.   oil from tuna can
 
(B) 1  tuna can
   2 T.S.   red pepper powder
   1 T.S.   minced garlic
   1 ½ C     anchovy soup stock (or water)
   1 T.S.    diced green onion
 
(C) garnish:
   ½ T.S.   chopped green onion
 
 
1.Pour tuna oil from tuna can into a medium size pot,
   add cut small pieces of Kim-Chi and stir fry it for 
   3 minutes at high heat.
 
2.  Add ingredients (B) and boil it at high heat for 5 minutes.

 
3. Garnish with chopped onion on top and serve it.
                
 

 
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