4/14/2020

 
호박전 (Pan Fry Zucchini) [Ho Bak Jeon] - Style 1, 2, 3.
한식 (Korean Cuisine)


Style 1 소고기 호박전 (Pan Fry Stuffed Beef Zucchini)  
     한식 궁중요리 (Korean Palace Cuisine)

Style 2  새우 호박전  (Pan Fry Stuffed Shrimp Zucchini)
      한식 (Korean Cuisine)

Style 3  기본 호박전 (Basic Pan Fried Zucchini) 
     한식 (Korean Cuisine)


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소고기 호박전 (Pan Fry Stuffed Beef Zucchini)   Style 1.
한식 궁중요리 (Korean Palace Cuisine)




소고기 호박전 (Pan Fry Stuffed Beef Zucchini)   Style 1.
한식 궁중요리 (Korean Palace Cuisine)


(A).호박    2
   소금     ¼ t.s.
 
(B) 간 소고기     ¼ C
   다진 파    1 T.S.
   두부 으깬 것    ½
   소금    약간
   후추   약간

(C) 밀가루    ½ C
   계란    2
   식용유

장식용: 실고추
          다진  




   동그랗게 구멍을 뚫고,약간의 소금을 뿌려 약10분간
   절여 준다.   물에 빨리 한번 헹궈 낸다.
   물기를 종이 타올로 닦아 준다.


2 다진 고기에 (B) 재료를 넣고 잘 섞어 준다.
 

3 호박은 밀가루를 묻혀 주고, 고기 속을 중간에
   넣고 호박과 같은 높이로 납작하게 넣어 준다.

 

   밀가루를 입히고, 밀가루를 약간 털어 준 후, 푼 달걀을
   묻혀 기름을 넣은 후라이 팬에 지져 낸다.


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Pan Fry Stuffed Beef Zucchini  (소고기 호박전) Style 1
 Korean Palace Cuisine (한식 궁중요리)



   ¼ t.s.    salt



(B) ¼ C  ground beef
   1 T.S.   chopped green onion
   ½   tofu – smashed and drained
   salt   dash
   pepper   dash


(C) ½ C   flour
   2    eggs
   oil

decoration: thinly shredded dry red pepper
               chopped pine nuts


 
1.Cut the zucchini into 6 mm thick pieces; cut in the middle    
   with a cookie cutter and make a round hole.

   Sprinkle a little salt on it, toss it and let it sit for 10 minutes.
   Wash it quickly with cold water and drain it.
   Wipe out and dry it with a paper towel.


2 In a bowl, add ingredients (B) and mix well by hand.
 

3 Coat the zucchini pieces lightly with flour; stuff ground
   beef mixture into the holes and pat it flat.
   Coat the front, back and side of each zucchini piece with
   flour and tap  gently to remove some of the flour.
   Dip into egg batter and place on an oiled frying pan.
   Cook until light brown on both sides.


 
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새우 호박전  (Pan Fry Stuffed Shrimp Zucchini) Style 2  
 한식 (Korean Cuisine)


 
 
새우 호박전  (Pan Fry Stuffed Shrimp Zucchini) Style 2  
한식 (Korean Cuisine)

(A).호박    2
   소금     ¼ t.s.
 
(B) 으깨서 간 새우    ½ C
   다진 파    1 T.S.
   소금   약간
   후추   약간
   계란    1 
 
(C) 밀가루    ½ C
      계란    2
      식용유
 


1.호박은 6 mm 두께로 썰고, cookie cutter로 중간에
   동그랗게 구멍을 뚫고,약간의 소금을 뿌려 약10분간

   절여 준다.   물에 빨리 한번 헹궈 낸다.

   물기를 종이 타올로 닦아 준다.

 
2 새우는 똥을 빼고, 깨끗이 다듬어 칼 끝으로 으깨고 곱게
   다져 준다.  소금, 후추로 간하고, 다진 파를 넣고, 계란을
   넣고, 잘 섞어 준다.
 
3 호박은 밀가루를 얇게 묻혀 주고, 새우를 중간에 넣고
   호박과 같은 높이로 넣어 준다.
   밀가루를 입히고, 밀가루를 약간 털어 준 후, 푼 달걀을
   묻혀 기름을 넣은 후라이 팬에 지져 낸다.
 

 

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Pan Fry Stuffed Shrimp Zucchini (새우 호박전) Style 2  
 Korean Cuisine (한식)

 

(A). 2   zucchinis
   ¼ t.s.    salt
 

(B) ½ C    shrimp -smashed and chopped
   1 T.S.   chopped green onion
   salt   dash
   pepper   dash
   1    egg 

(C) ½ C   flour
   2    eggs
   oil

 
 

1.Cut the zucchini into 6 mm thick pieces; cut in the middle    
   with a cookie cutter and make a round hole.
   Sprinkle a little salt on it, toss it and let it sit for 10 minutes.
   Wash it quickly with cold water and drain it.
   Wipe out and dry it with a paper towel.


2  Wash the shrimps and remove the intestines and shell.  
   Smash the shrimps and dice into small pieces.
   In a bowl, add ingredients (B) and mix well by hand.

  
3 Coat the zucchini pieces lightly with flour; stuff ground
   shrimp mixture into the holes and pat it flat.
   Coat the front, back and side of each zucchini piece with
   flour and tap  gently to remove some of the flour.

   Dip into egg batter and place on an oiled frying pan.
   Cook until light brown on both sides.


 
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기본 호박전 (Basic Pan Fried Zucchini)  Style 3
     한식 (Korean Cuisine)


 
기본 호박전 (Basic Pan Fried Zucchini)  Style 3
      한식 (Korean Cuisine) 
 

(A).호박    2
   소금    ¼ t.s.

 

(B) 소금    약간
   후추   약간
  
(C) 밀가루    ½ C
      계란    2
      식용유
 
 

1.호박은 6 mm 두께로 썰고, 약간의 소금을 뿌려 약10분간 
   절여 준다.   물에 빨리 한번 헹궈 낸다.
   물기를 종이 타올로 닦아 준다.
 
2 호박은 밀가루를 입히고, 밀가루를 약간 털어 준 후, 달걀을
   묻혀 기름을 넣은 후라이 팬에 노릇노릇 하게 지져 낸다.

 
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Basic Pan Fried Zucchini (기본 호박전)  Style 3
Korean Cuisine (한식)
  

(A). 2   zucchinis
   ¼ t.s.    salt

 
(B)    salt   dash
   pepper   dash
 

(C) ½ C   flour
   2    eggs
   oil

 

1.Cut the zucchini into 6 mm thick pieces.
   Sprinkle a little salt on it, toss it and let it sit for 10 minutes.
   Wash it quickly with cold water and drain it.
   Wipe out and dry it with a paper towel.


2  Coat the zucchini pieces lightly with flour.
   Coat the front, back and side of each zucchini piece with
   flour and tap  gently to remove some of the flour.
   Dip into egg batter and place on an oiled frying pan.
   Cook until light brown on both sides.
 

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