갈비 (Gal Bee / B.B.Q. Beef Rib)
간장 ⅓ C
물 ⅓ C
꿀 3 T.S.
다진마늘 2 T.S.
다진파 1 T.S.
참기름 3 T.S.
깨소금 1 T.S.
후추 약간
2. 갈비는 뼈가루가 있으니, 물에 빨리 한번 헹구어 건져
섞어 놓은 양념에 갈비를 한 개 씩 묻혀 가며 양념을
바르고, 그릇에 차곡차곡 담고 뚜껑을 덮고 냉장고에
육질의 맛이 손상된다.
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Korean Cuisine (한식)
⅓ C soy sauce
⅓ C water
3 T.S. honey
2 T.S. crushed garlic
1 T.S. chopped green onion
3 T.S. sesame oil
1 T.S. sesame seed
(C) 4 pieces sliced garlic
1 large onion –shredded
2. Ribs have bone powder, so rinse them quickly with
3. Remove some fat, and divide into three.
불고기 (전통 방법과 변형된 방법)
/ Bul Go Gee(=B.B.Q. Sliced Beef.)
한식 (Korean
Cuisine)
불고기 (전통 방법과 변형된 방법)
/ Bul Go Gee(=B.B.Q. Sliced Beef.)
한식 (Korean
Cuisine)
(A) 쇠고기(등심 또는 안심) 900g
(B) 양념재료:
간장 1/3컵
물 1/3컵
꿀 3큰술 (또는 1/3컵 설탕)
다진마늘 1큰술
다진파 1큰술
참기름 1큰술
깨소금 2 작은술
와인 1/3컵 (또는 정종 이나 배즙1/2개)
(C) (변형된 방법으로 할때는
마늘과 양파를 더 첨부한다)
마늘 채썬것 4쪽
양파 1개 –
채썬것
1.쇠고기는 등심이나 안심고기로 선택한다.
2.(A)에 양념 재료
(B)를 넣어 버무린다.
3.(변형된 방법으로 할때는 양파 썬것과 마늘 썬것을
넣고, 같이 버무린다.)
4. 1시간
~하루동안 재워 두었다가 굽는다
상추, 깻잎,쑥갓, 풋고추, 오이등을 같이 곁들여 먹는다.
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Bul Go
Gee (Tradition way & Modern Way)
(=B.B.Q. Sliced Beef.) Tradition way=Palace Cuisine
Korean Cuisine (한식)
(A) 2 Lb thin
sliced beef
(the upper part of sirloin or tenderloin)
(B) 1/3 C soy sauce
1/3 C water
3 T.S. honey (or
1/3 C sugar)
1 T.S. crushed
garlic
1 T.S. chopped green onion
1 T.S. sesame
oil
2 t.s. sesame seed
1/3 C wine (or
JungJong-Korean rice wine,
juice of
½ pear)
(C)
(To make
it the Modern Way, add garlic
and sliced
onion)
4
pieces sliced garlic
1 large onion –shredded
1. In large bowl, put into beef and (B) ingredients and mix well.
(To make it the Modern Way, add
sliced garlic
and sliced onion.)
2.Cover well and let it sit to marinate for 30min.~1day.
Serve with lettuce, sesame leaves, crown
daisy, green pepper, or cucumbers.
(Traditional way: Palace Cuisine)
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