4/19/2020

 
블랙빈 소스던지네스 크랩
(Dungeness Crab in Black Bean Sauce)

(중식) Chinese Cuisine
 

  
블랙빈 소스던지네스 크랩
(Dungeness Crab in Black Bean Sauce)
(중식) Chinese Cuisine

 

(A).던지네스 크랩   1마리 또는 블루크랩
    소금  1 T.S.
     5 C
 
(B). 식용유  2 T.S.
   다진 마늘  1 T.S.
   채친 생강  1 t.s.  
   다진 파    2 T.S. 
   블랙 빈 소스(=소금에 절인 검은콩)   2  T.S.
 
(C) 게 육수 (또는 물 또는 닭 육수)   1 C   
   간장   1  t.s. 
   오이스터 소스   2  T.S. 

   와인    2 T.S. 
   설탕    ½ t.s.
 
(D) 녹말가루   2 T.S. 
       2 T.S. 
   물과 섞어 놓는다.
 
(E)  다진 파   1 T.S.- 초록색 부분만 쓴다.
 
 
 
1.블랙빈 소스는 물에 3시간 이상(밤새)  담가둔다.
   블랙빈 소스는 물에 잘 헹군후 채에 받쳐 물기를 빼고
   잘 으깬후 옆에 놓아 둔다.
 
2. 게는 깨끗이 씻은후 작게 자른다
   부스러기, 껍질은  물을 붓고 1시간 끓여 내어 육수를 
   만든다-건더기는 버린다
 
3. 커다란 냄비나 웍에 기름을 두루고, 마늘,생강,
   블랙빈 소스를 넣고1분간 볶는다..
 
4. 여기에 게를 넣고 센불에서 3분간 볶는다.
   여기에 게 육수를 붓고 15분간 끓인다
   게는 따로 건져 놓는다
 
5. 간장, 오이스터 소스, 흰색 와인, 설탕, 녹말,을 넣고 잘 
   섞어준후  중불에서 10분간 끓인다.
   붓고 같이 섞어, 소스가 진해 질때까지 잘 저어 준다.
   게란 2개를 풀어 섞는다,    여기에 게를 넣어 섞어 
   볶는다.
 
6. 접시에 소라를 얹고 다진 파를 위에 얹어 내 놓는다.
 

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Dungeness Crab in Black Bean Sauce
(블랙빈 소스던지네스 크랩)
(중식) Chinese Cuisine 
 

(A).1 crab or blue crab
   5 C   water
   1 T.S.   salt
 
(B). 2 T.S.  oil 
   1 T.S.   garlic - minced 
   1 t.s.   ginger - shred thin
   2 T.S.   green onion - chopped 
   2 T.S.    black beans
              (=preserved black bean in salt) - mashed
 
(C) 1 C   clam stock (or chicken stock or water)
   1 t.s.   soy sauce 
   2 T.S.  oyster sauce
   2 T.S.   white wine
   ½ t.s.   sugar
 
(D) 2 T.S.    corn starch
   2 T.S.    water 
   Mix together.
 
(E) 1 T.S.  green onion - chopped
 

 
1.Soak black beans in water for 3 hours to overnight.
   Rinse black bean in clean water several times and drain it.
   Mash black beans well and put aside.
 
2. Brush and clean each clam.
   Put clams into cold salt water
for about 1 hour to let dirt 
   and sands out from clams.
   When ready to use, drain the water.

3. Put oil in a wok or wide frying pan; add garlic, ginger
   green onion and black beans.
   Stir-fry for 1 minute more.
 
4. Add the clams and stir fry for 3 minute under high heat.
   Add clam stock, soy sauce, oyster sauce, white wine 
   and sugar, and stir.
   Cover and cook for 10 minute under medium heat.
   Add corn starch water (D), and stir well until the sauce
   is thick.

 
5. Place clams on dish and add chopped green onions on
    top for garnish






 
 







 






























 
 





             

 
 
 
 
 


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