4/20/2020

 
 Corned Beef and Cabbage (콘 비후와 양배추)
American Cuisine (양식), Irish Cuisine (아일랜드 요리)





Corned Beef and Cabbage (콘 비후와 양배추)
American Cuisine (양식), Irish Cuisine (아일랜드 요리)
 
 This dish traditionally eaten by the Irish on St. Patrick’s
Day:  (March 17th) corned beef and cabbage, with a
side of potatoes, and baked Irish Soda Bread.
 

 
(A)   5 lb.    corned beef brisket
   6 C    water
   5    cloves garlic
   5    whole cloves
   10    whole black peppercorns
   3    bay leaves
 
(B)   5    medium carrots (peeled)
   7    medium potatoes
   3    medium yellow onions
 
(C) 1    medium head cabbage cut into 8 wedges
 
(D)  2 T.S.    butter
   chopped parsley

 

1.Wipe corned beef with damp paper towels. 
   In a large pot, add ingredients (A) and cover with cold water.

 
 
2. Bring to boil, reduce heat and simmer for 5 minutes. 
    Skim the surface, then simmer, covered for 2-3 hours, 
   or until meat is fork-tender.
   [Or use a pressure cooker for 40 minutes.]
 
 
3. Add ingredients (B) and boil it for 10 minutes. 
   Add cabbage and cook for 10 minutes more.
   
 
4. Meanwhile, make Mustard Glaze.

5.  Place brisket in shallow pan. 
   Brush one side with mustard glaze.  
   Broil in oven, (Broil / High) 5-6 inches from heat for 

   10 minutes. 
   Flip and brush back side with glaze, broil for 7-10 
   minutes.
 
    Brush potatoes, carrots and cabbage with butter, and place 
   in serving dish; sprinkle with parsley.
 

Mustard Glaze:  Makes C 
  
¼ C.    prepared mustard
½ C.    maple-flavored syrup
¼ C.    dark brown sugar
 
1.In a small saucepan, combine ingredients, mix together.
 
2.Bring to boil over medium heat, stirring constantly.
   Reduce heat and simmer for 5 minutes.
 
3.Let it cool.


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콘 비후와 양배추 (Corned Beef and Cabbage)
양식 (American Cuisine), 아일랜드 요리(Irish Cuisine)

이 요리는 St. Patric’s Day  날인 3 17일에 먹는 아일랜드
사람들이 전통적으로 먹는 음식이기도 하다.

                                                  Makes 8 Servings

(A).콘 비프 브리스켓   5 lb   
찬물   6 C   
마늘   5   
홀 클로브(whole cloves)    5   
통후추   10개       
       월계수 잎   3개  
    

(B) 중간 크기 당근   5 개      
중간 크기 감자   7개       
       중간 크기 양파    3       

 
(C) 중간 크기 양배추    1– 8 등분 한다.  

 
(D). 버터   2 T.S.   
다진 파슬리   
 
 


1.콘비프는 종이 타올로 닦아 내고 냄비에 (A) 재료를 넣고
   찬물을 붓고 끓인다.

 
2.끓기 시작하면 중불로 주ㄹ이고,  5 분간 끓인다.
   표면에 거품은 걷어 내고 2-3 시간 동안, 또는 고기가
   부드러워 질 때 까지 끓인다. (또는 압력 솥을 사용해
   40 분간 끓인다)

 
3. (B) 재료를 넣고 10분간 끓인다.
   양배추를 넣고 10분간 더 끓여 준다.


4. 겨자 소스를 만든다.


5. 브리스켓 고기는 건져 내어 호일깐 팬에 놓고, 겨자
   소스를 브러쉬로 발라 준 후, 오븐중간 층에 넣고놓고 
   Broil / High 로 하여 10분간 굽는다.
   뒤집어서 겨자 소스를 발라 주고, 오븐에 넣고 7-10
   동안 더 구어 준다. 썰어 놓는다.
 
   깔끔한 맛으로 그대로 내 놓아도 좋고 야채엔 버터를
   발라주어도 좋다.
   위에 파슬리를 뿌려 준다.

 

머스타드 소스:  Makes C

머스타드   ¼ C.    
매이플 시럽   ½ C.    
황설탕   ¼ C.    


1.작은 냄비에 재료를 모두 넣고 잘 저어 준다.

2. 중불에서 5 분간 끓인다.

3. 식힌다.


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