데리야끼 소스 만드는법 (How to make Teriyaki Sauce)
일식 (Japanese Cuisine)
데리야끼 소스 만드는법 (How to make Teriyaki Sauce)
일식 (Japanese Cuisine)
(A).다시마 우린 물 만들기:
다시마 2 쪽
물 3 C
1.다시마를 찬물 에 2 시간 동안 담가 두었다 다시마는
물 3 C
(B) 다시마 우린 물 2 C
간장 1 C
설탕 1 C
청주 1 C
미림 (=맛술) 1 C
설탕 1 C
청주 1 C
미림 (=맛술) 1 C
(C) 마늘 6개
생강 2 slice
생강 2 slice
양파 ½개 - 잘라 놓음
사과 1개 - 잘라 놓음
대파 1개
청양고추 1개
표고버섯 2 개
통후추 10개
(D)전분 1 T.S.
물 2 T.S
데리야끼 소스 만드는 기본 비율:
설탕 1 C :
청주 1 C :
미림 1 C :
다시마 물 : 간장 : 설탕 : 청주 : 미림 = 2:1:1:1:1
다시마 우린 물 2 C :
간장 1 C :설탕 1 C :
청주 1 C :
미림 1 C :
다시마 물 : 간장 : 설탕 : 청주 : 미림 = 2:1:1:1:1
건져 낸다. 또는 다시마 +물 3 컵을 넣고 5분간 끓인 후
다시마를 건져 낸다
2.모든 재료를 넣어 끓기 시작하면 중불로 줄여 그 양이
반이 될 때 까지 졸인다다
3. 끓은 후 건더기는 건져 내고,
4. 작은 그릇에 (C)를 잘 섞어, 위의 소스에 넣어서 잘 섞어 주면서
데리야끼 소스를 걸쭉하게 만든다.
이 소스는 어묵볶음이나 멸치, 버섯볶음 등에도 활용가능 하다.
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(B) 2 C
kelp stock
How to make Teriyaki Sauce (데리야끼 소스 만드는법)
Japanese Cuisine (일식)
(A).다시마 우린 물
만들기:
2 slices
kelp
3 C
water
1 C
soy sauce
1 C
sugar
1 C rice wine
1 C mirin
(C) 6 cloves
garlic
2
slices ginger
½ onion – cut into large size pieces
1 apple – cut into chunks
1 green onion
- cut in half
1 green pepper
2 shiitake
mushrooms
10 whole
black peppers
(D) 1
T.S. starch
2 T.S water
minutes and remove kelps.
4. Put juice into a medium size pot and heat for 1 minute.
Make starch water with ingredients (D); mix well, and
pour In the juice and stir well.
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Basic ratio of teriyaki sauce making (데리야끼 소스 만드는 기본 비율):
2 C : kelp stock
1 C : soy sauce
1 C : sugar
1 C : rice wine or sake
1 C : mirin
kelp stock
: soy sauce : sugar : rice wine : mirin = 2:1:1:1:1
1.Soak kelps in cold
water for 2 hours and remove kelps.
Or boil
2 pieces kelp and 4 C water together for 5 minutes and remove kelps.
2.Put ingredients
(B) and (C) into a medium size pot, and
boil it at medium heat until the juiceis
reduces by one half.
3. Drain
and remove all the ingredients. Save the juice.
4. Put juice into a medium size pot and heat for 1 minute.
Make starch water with ingredients (D); mix well, and
pour In the juice and stir well.
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