4/04/2020


Chicken Noodle Soup (치킨 누들 스프)
American Cuisine (양식)





 
 
Chicken Noodle Soup (치킨 누들 스프)
American Cuisine (양식)
 
 


(A).1   chicken
           - Making chicken stock.
     2 C     chicken meat
     1 t.s.    salt
     ¼ t.s.    pepper

(B) 8 C    chicken stock

    1      large onion - cut small  - diced
    1    carrot - cut small – diced
    2     stalks celery - diced
     T.S.     minced garlic
          (If it is for a cold patient, add 1 T.S. more garlic)
    1 T.S.    parsley
    1      T.S.    basil
    3     bay leaves
    1 T.S.     chicken stock soup base
    1 t.s.   salt 
     pepper - dash

 
 (C) 8 oz   spaghetti noodles - cut into thirds
     1 t.s.    salt


(D) chicken cut up (#A) 
     salt, pepper
 
 


1.Make chicken soup stock.
    Remove the chicken from pot and separate chicken meat.
    Tear chicken meat into small pieces, and put in a bowl.
    Add salt and pepper and mix well.
 

2. In large pot, put chicken stock and add ingredients (B).
    Boil it for 30 minutes at medium heat.
3. Boil water in a medium pot with 1 t.s.  salt.
    Add spaghetti and cook for 8 minutes and drain it with
    cold water.
 
4. Add chicken meat (#1)  and cooked spaghetti  into
   the (#2) and cook for 5 more minutes.
 
5. Remove the bay leaves and serve.
   You may freeze it in a small container.
 
 
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닭 육수 (Chicken Soup Stock)

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치킨 누들 스프  (Chicken Noodle Soup) 
양식 (American Cuisine)
 

(A).    1 마리   
 
     살코기    2 C         
     소금    1 t.s.   
     후추    ¼ t.s.
 
(B) 육수   8 C    
     양파    2 작은 크기로 썬다
     당근   1 작게 썬다
     세로리   2 - 작게 썬다    
     다진 마늘    T.S.   (만일 감기 환자식으로 쓸때는
                             다진 마늘을 1 T.S. 넣는다.)
     파슬리   1 T.S.    
     바질    2 T.S.    
     월계수    3    
      스프 가루   1 T.S.         
     소금    1 t.s. 
     후추   약간    
 
 (C)스파게티 파스타   8 oz  
     소금   1 t.s.    
(D) 고기 잘게 뜯은   
     소금, 후추
 
 
 
1. 마리로 육수를 만든다.
   닭은 건져 내어 살은 뼈와 분리 시킨다.
   닭 살은 작은 크기로 뜯어 그릇에 담고, 소금, 후추를
   넣고 섞어 주어   간을 한다.

 
2. 냄비에 육수를 붓고, (B) 재료를 넣는다.
   중불에서 30 분간 끓여 준다.

 
3. 다른 냄비에 물을 붓고 소금을 넣어 끓인다.
   여기에 스파게티 파스타는 2- 3 으로 잘라 넣고,
    8분간 끓인 찬물에 헹구어 건져 낸다.
 
4. (#2) (#1) 살코기와  삶은 국수를 넣고 5 분간 끓인다.
5. 월계수 잎은 꺼내고   놓는다.
조그마한 플라스틱 그릇에 담아 얼려 두었다 사용해도 좋다.
 
 

 
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