4/06/2020


생강 꽁치 구이 (Pan-Fried Mackerel Pike)    
한식 (Korean Cuisine)
 
 
  
생강 꽁치 구이 (Pan-Fried Mackerel Pike)    
한식 (Korean Cuisine)

 


(A). 꽁치   3 마리
   소금  약간
   후추  약간
   정종    1 T.S.

(B) 식용유    2 T.S.

   간 생강    2 T.S. - 강판에 간다
   다진 마늘     2 T.S.

 
(C) 양념장:
   간장     T.S.
   고추가루     ½ T.S.
   깨소금    ¼ T.S.
   간 생강    ½ T.S. - 강판에 간다
   다진 마늘    ½ T.S.
   다진 파  1 T.S.
   설탕    ½ T.S.
   참기름    ½ T.S.
      2 T.S.
 
 
 
1.꽁치는  지느러미를 떼고 내장을 뺀 후 깨 끗이 물로 닦은
   후 반으로 자른디.

 
2. 꽁치에 소금, 후추를 뿌려 주고, 정종을 넣어 잘 섞어 준다.
 
3. 팬에 식용유를 넣고 간 생강과 간 마늘을 넣고 ,  중불에서
   잠시 볶아 주다가, 꽁치를 위에 얹어 앞 뒤로 노릇 하게
   구어 낸다. 

 
4. 여기에 (C) 재료를 함께 잘 섞어 양념장을 만든 것을 위에
   뿌려 주고, 뚜껑을 덮고, 중불에서 10분간 졸여 준다.

 
 
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Pan-Fried Mackerel Pike (생강 꽁치 구이)   
Korean Cuisine (한식)
 

(A). 3 mackerel pikes 
    salt - dash
    pepper – dash  
    1 T.S.    rice wine
 

(B) 2 T.S.   oil
   2 T.S.   ground ginger
   2 T.S.   minced garlic


(C) marinate sauce:
     T.S.   soy sauce
    ½ T.S.   red pepper powder
    ¼ T.S.   sesame seed
    ½ T.S.    ground ginger
    ½ T.S.   minced garlic
    1 T.S.   chopped green onion
    ½ T.S.   sugar
    ½ T.S.   sesame oil
    2 T.S.   water
 

 

1.Remove the fins and intestines of the mackerel
    pikes.                            
    Then clean with water and cut in half.
 

2. Sprinkle salt, pepper and rice wine and mix well.
 

3. Put oil in a pan, add ginger and garlic.
   Stir at medium heat for 2 minutes.
    Add mackerel pikes and cook until fish is brown; then
    flip on back side and cook until brown.


4. Mix ingredients (C) in a small bowl, and pour on top of
   the fishes,
   Cover and simmer for 10 minutes at medium heat.

 

  From Shin Sook Ahn

 

 
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