대구 매운탕 (Spicy Cod Stew)
한식 (Korean Cuisine)
대구 매운탕 (Spicy Cod Stew)
한식 (Korean Cuisine)
후추 약간
청주 1 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
간 생강 ½ t.s.
다시마 2 쪽
표고 버섯 2 개
고추가루 2 T.S.
씨 고추 1 t.s.
고추장 1 T.S.
된장 ½ t.s.
국 간장 2 T.S.
액젓 1 T.S.
(D) 재워 둔 대구(#1)
양파 ⅓ 개 –
채썬다
간 마늘 1 T.S.
대파 크게 썬 것 2 T.S.
청양고추 1개 – 어슷 썰기로 채 썬다.
소금 약간
후추 약간
2. 냄비에 (B) 재료를 넣고 무가 거의 익을 정도로 중불에서
20 분간 끓인다.
다시마, 표고 버섯은 건져 내고, 거품은 걷어 낸다.
*****************
한식 (Korean Cuisine)
대구 매운탕 (Spicy Cod Stew)
한식 (Korean Cuisine)
(A).대구 1 마리
소금 약간후추 약간
청주 1 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
간 생강 ½ t.s.
(B) 멸치 육수 5 C
무 ⅓ 개 -
납작하게 썬다 다시마 2 쪽
표고 버섯 2 개
(C) 양념장:
다대기 1 T.S.고추가루 2 T.S.
씨 고추 1 t.s.
고추장 1 T.S.
된장 ½ t.s.
국 간장 2 T.S.
액젓 1 T.S.
(D) 재워 둔 대구(#1)
간 마늘 1 T.S.
대파 크게 썬 것 2 T.S.
청양고추 1개 – 어슷 썰기로 채 썬다.
소금 약간
후추 약간
(E) 호박 ½ 개
두부 ½ 모
1.대구는
깨끗이 다듬어 토막을 친다.
비닐 백에 (A)재료를 넣고 흔들어 준 후 10 분간
재운다.2. 냄비에 (B) 재료를 넣고 무가 거의 익을 정도로 중불에서
다시마, 표고 버섯은 건져 내고, 거품은 걷어 낸다.
3. 양념장, (C) 재료를
넣고 10 분간 끓인다.
4. (D) 재료를 넣고 5 분간 센불 에서 끓여 준다.
5. (E) 재료를 넣고 5 분간 더 끓여 준다.
멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy
Soup Stock)
https://beolnara.blogspot.com/search/label/%EB%B3%84%EB%82%98%EB%9D%BC%20%EC%9A%94%EB%A6%AC%EC%84%B8%EC%83%81%20%28%EA%B0%80-%20%EC%9C%A1%EC%88%98%EB%93%A4%20%2F%20........Soup%20Stock%29
다대기 [Da Dae Gi] (=다진 양념) 만들기
(Spicy Red Pepper powder Seasoning)
https://beolnara.blogspot.com/search/label/%EB%B3%84%EB%82%98%EB%9D%BC%20%EC%9A%94%EB%A6%AC%EC%84%B8%EC%83%81%20%28%ED%95%9C%EC%8B%9D%20%2F%20%EC%96%91%EB%85%90%EB%93%A4Korean%20Food%2FSauce%29(Spicy Red Pepper powder Seasoning)
******************
pepper dash
1 T.S. rice wine (=Chung Ju)
1 T.S. minced garlic
½ t.s. ground ginger
(B) 5 C anchovy soup stock (*)
⅓ radish – cut flat
2 slices kelp
2 shiitake mushrooms
2 T.S. red pepper powder
1 t.s. seed red pepper powder
1 T.S. red pepper paste
½ t.s. soybean paste
2 T.S. light soy sauce for soup
1 T.S. fish sauce
1 T.S. minced garlic
2 T.S. large green onion or green onion - shredded
1 green pepper - shred
salt dash
pepper dash
Tie and shake it well, and let it sit aside for 10 minutes.
(for 20 minutes)
Remove the kelps and remove the foam on top with a spoon.
Spicy Cod Stew (대구 매운탕) [Dae
Gu Mae Un Tang]
Korean
Cuisine (한식)
(A).1 cod
salt dash pepper dash
1 T.S. rice wine (=Chung Ju)
1 T.S. minced garlic
½ t.s. ground ginger
(B) 5 C anchovy soup stock (*)
⅓ radish – cut flat
2 slices kelp
2 shiitake mushrooms
(C)
Seasoning:
1 T.S.
da dae gi (**)2 T.S. red pepper powder
1 t.s. seed red pepper powder
1 T.S. red pepper paste
½ t.s. soybean paste
2 T.S. light soy sauce for soup
1 T.S. fish sauce
(D)
marinated cod (#1)
⅓ onion
– shredded thinly1 T.S. minced garlic
2 T.S. large green onion or green onion - shredded
1 green pepper - shred
salt dash
pepper dash
(E)
½ zucchini
½ tofu
1.Clean
cod and wash it, and cut into pieces.
Put the ingredients (A) into a plastic bag.Tie and shake it well, and let it sit aside for 10 minutes.
2.
Put ingredients (B) into a pot.
Bring it to boil at medium heat until radish
is almost cooked. (for 20 minutes)
Remove the kelps and remove the foam on top with a spoon.
3.
Add seasoning, ingredients (C) and boil
it for 10 minutes.
4.
Add ingredients (D) and boil it at high heat for 5 minutes.
5.
Add ingredients (E) and boil it for 5 more minutes.
******************
댓글 없음:
댓글 쓰기