닭 육수 (Chicken Soup Stock)
닭 육수 (Chicken Soup Stock)
마늘 6개
생강 2 조각
통후추 20개
월꼐수 잎 4개
당귀 2 조각
황기 3 조각
감초 5 조각
optional: 헛개 나무 3 조각
2. 압력솥에 닭을 넣고 물을 넣고 뚜겅을 덮고,
30 분간
한식 (Korean
Cuisine)
한식 (Korean Cuisine)
(A).닭 1 마리
(B) 양파 1개
- 4 으로 자른다
대파 1개
- 4 으로 자른다마늘 6개
생강 2 조각
통후추 20개
월꼐수 잎 4개
당귀 2 조각
황기 3 조각
감초 5 조각
optional: 헛개 나무 3 조각
1.닭 은 깨끗이 씻은 후 토막을 쳐서 큰냄비에 물을
가득
붓고 끓인다. 거품이 나기 시작하면 닭을 찬물에 헹구어
깨끗이 닦는다.
끓인다. 조금 식힌
후, 뚜껑을 열고 (B) 의 재료를 모두
넣고 물을 냄비 가득 부어 주고 중불에서 끓인다.
3. 1 시간 후에 건더기는 모두 건져 내고,
닭 살은 모두
발라 따로 놓아 두었다가, 닭죽, 닭 곰탕, 초계탕 또는
닭 스프를 만들어 쓴다.
4. 닭 뼈는 다시 같은 냄비에 궁물과 같이 넣고 냄비에
물을
가득 붓고 중불에서 2 시간 동안 더 끓인다. 물이 줄어
들면 30분 마다 물을 가득 가득 부어 주며 끓인다.
5. 센불에서 팔팔 끓이면 기름이 위에 뜨는데 그 기름을
걷어 낸다. 그렇지 않으면 차가운 곳에 놓아 두면 기름은
굳어 위에 덮여 있으니 걷어 내고 쓴다.
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6 garlic cloves
2 slices ginger
20 whole black peppers
4 bay leaves
2 slices Korean angelica
3 slices astragalus
5 slices licorice
optional: 3 slices oriental rasin tree
4. Put
the chicken bones back into the same pot with juice.
Fill with water and simmer for 2 hours at medium heat.
Chicken Soup Stock (닭 육수)
Korean
Cuisine (한식)
(A). 1
chicken
(B) 1
large onion – cut into 4 pieces
1 large
green onion – cut into 4 pieces6 garlic cloves
2 slices ginger
20 whole black peppers
4 bay leaves
2 slices Korean angelica
3 slices astragalus
5 slices licorice
optional: 3 slices oriental rasin tree
1.Wash
the chicken and cut into small pieces.
Put chicken in a large pot, fill with water
and boil it
at high heat until It starts is bubble.
Then turn off heat and wash the chicken well
in cold
water.
2. Put
the chicken in a pressure cooker, fill halfway with
water, cover and boil it for 30 minutes.
After all the steams comes out, remove the
cover and
add ingredients (B).
Fill the pot with water and boil it for 1
hour at medium heat.
3. Remove
cooked chicken in the bowl and remove all
ingredients.
Separate the chicken meat with bones.
(Use
chicken meat for other cooking, such as chicken
porridge, chicken soup, or chicken noodle
soup, etc.)
Fill with water and simmer for 2 hours at medium heat.
Add more water every 30 minutes.
5. Change
to high heat. After 5 minutes, the oil (fat) will
start to float on top. Then, remove all the oil using a
large spoon.
Or, you can place this in a cold place and the oil will be
hardened. Then it is easier to remove the fat.
6.
Strain it, and make chicken stock.
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