불고기(전통 방법과 변형된 방법) (궁중요리)
/ Bul Go Gee(=B.B.Q. Sliced Beef.)
불고기 (전통 방법과 변형된 방법)
/ Bul Go Gee (=B.B.Q. Sliced Beef.) (궁중요리)
- 4 인분 -
(A) 쇠고기(등심 또는 안심) 900g
(B) 양념재료:
간장 1/3컵
물 1/3컵
꿀 3큰술 (또는 1/3컵 설탕)
다진마늘 1큰술
다진파 1큰술
참기름 1큰술
깨소금 2 작은술
와인 1/3컵 (또는 정종 이나 배즙 1/2개)
(C) (변형된 방법으로 할때는 마늘과 양파를 더
첨부한다)
마늘 채썬것 4쪽
양파 1개 -채썬것
1. 쇠고기는 등심이나 안심고기로 선택한다.
2. (A)에 양념 재료 (B)를 넣어 버무린다.
3. (변형된 방법으로 할때는 양파 썬것과 마늘 썬것을
넣고, 같이 버무린다.)
4. 1시간 ~하루동안 재워 두었다가 굽는다
상추, 깻잎,쑥갓, 풋고추, 오이등을 같이 곁들여 먹는다.
(전통 방법: 궁중요리)
Bul Go Gee (Traditional way & Modern Way)
(=B.B.Q. Sliced Beef.) (Palace Cuisine)
- 4 Serving -
(A) 2 Lb thin sliced beef (the upper part of sirloin or tenderloin)
(B) 1/3 C soy sauce
1/3 C water
3 T.S. honey (or 1/3 C sugar)
1 T.S. crushed garlic
1 T.S. chopped green onion
1 T.S. sesame oil
2 t.s. sesame seed
1/3C wine (or JungJong-Korean rice wine, uice of ½ pear)
(C) (To make it the Modern Way, add garlic
and sliced onion) 4 pieces sliced garlic
1 l arge onion –shredded
1. In large bowl, put into beef and (B) ingredients and mix well.
2. (To make it the Modern Way, add sliced garlic
and sliced onion.)
3. Cover well and let it sit to marinate for 30min.~1day.
Serve with lettuce, sesame leaves, crown daisy, green pepper, or cucumbers.
(Traditional way: Palace Cuisine)
/ Bul Go Gee(=B.B.Q. Sliced Beef.)
불고기 (전통 방법과 변형된 방법)
/ Bul Go Gee (=B.B.Q. Sliced Beef.) (궁중요리)
- 4 인분 -
(A) 쇠고기(등심 또는 안심) 900g
(B) 양념재료:
간장 1/3컵
물 1/3컵
꿀 3큰술 (또는 1/3컵 설탕)
다진마늘 1큰술
다진파 1큰술
참기름 1큰술
깨소금 2 작은술
와인 1/3컵 (또는 정종 이나 배즙 1/2개)
(C) (변형된 방법으로 할때는 마늘과 양파를 더
첨부한다)
마늘 채썬것 4쪽
양파 1개 -채썬것
1. 쇠고기는 등심이나 안심고기로 선택한다.
2. (A)에 양념 재료 (B)를 넣어 버무린다.
3. (변형된 방법으로 할때는 양파 썬것과 마늘 썬것을
넣고, 같이 버무린다.)
4. 1시간 ~하루동안 재워 두었다가 굽는다
상추, 깻잎,쑥갓, 풋고추, 오이등을 같이 곁들여 먹는다.
(전통 방법: 궁중요리)
Bul Go Gee (Traditional way & Modern Way)
(=B.B.Q. Sliced Beef.) (Palace Cuisine)
- 4 Serving -
(A) 2 Lb thin sliced beef (the upper part of sirloin or tenderloin)
(B) 1/3 C soy sauce
1/3 C water
3 T.S. honey (or 1/3 C sugar)
1 T.S. crushed garlic
1 T.S. chopped green onion
1 T.S. sesame oil
2 t.s. sesame seed
1/3C wine (or JungJong-Korean rice wine, uice of ½ pear)
(C) (To make it the Modern Way, add garlic
and sliced onion) 4 pieces sliced garlic
1 l arge onion –shredded
1. In large bowl, put into beef and (B) ingredients and mix well.
2. (To make it the Modern Way, add sliced garlic
and sliced onion.)
3. Cover well and let it sit to marinate for 30min.~1day.
Serve with lettuce, sesame leaves, crown daisy, green pepper, or cucumbers.
(Traditional way: Palace Cuisine)
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