Potato Wedges (웨지 감자)
American Cuisine (양식)
Potato Wedges (웨지 감자)
American Cuisine (양식)
(A).6 large Russet potatoes – washed well
(B)
¼ C extra virgin olive oil
1 T.S. minced garlic (or 1 t.s. garlic powder)
½ t.s. onion powder
1 t.s. sea salt
1 t.s.
paprika
½ t.s
crushed black pepper
(C)
1/3 C shredded parmesan cheese
(D)
1/3 C shredded parmesan cheese
2 T.S.
fresh chopped parsley
(E)
optional: ½ t.s. cayenne pepper
1.
Preheat oven to 400°F (200°C).
2. Line a large
baking sheet with wax paper and coat with
cooking oil spray. Set aside.
3. After washing the potatoes, cut potato in eighth
length
way evenly, then you will have 8 wedges per one potato.
Put potato wedges into a large vinyl bag.
4. In a small bowl, put
ingredients (B) together and mix well.
5.
Pour the oil mixture over the potatoes; toss and shake well
coating evenly.
6.
Arrange potato wedges in a single layer on a baking
Sheet, skin side down. Sprinkle with
parmesan cheese.
7. Bake for 30 minutes or until golden brown.
8.
Sprinkle with parmesan cheese and chopped parsley
on top, and serve.
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웨지 감자 (Potato
Wedges)
웨지 감자 : 쐐기 형태로 자른
감자.
양식 (Anerican Cuisine)
(A).커다란 감자 6개 (Russet 감자가
적당하다) – 깨끗이
씻는다
(B) 올리브 유 ¼ C
다진 마늘 1 T.S.
(또는 마늘 가루 1
t.s.)
양파 가루 ½
t.s.
천일염 1 t.s.
파프리카 1 t.s.
통후추 ½
t.s
(C) 갈은 파마산 치즈 1/3 C
(D) 갈은 파마산 치즈 1/3
C
파슬리 다진 것 2
T.S.
(E) optional: 카이엔 페퍼 ½ t.s.
1. 오븐은400°F (200°C)
로 예열 한다.
2. 베이킹 팬에 호일이나 기름 종이를 위에 얹고 기름 스프레이를
뿌려 준 후 옆에 놓아 둔다.
3. 감자는 깨끗하게 솔질 해서 씻은 후 길게 세로로 똑같은
크기로 8 등분을 한다.
이것을 비닐 봉지에 넣는다.
4. 작은 그릇에
(B) 재료를 넣고 잘 섞어 준다.
5. 이 것을 비닐 봉지 안에 감자 위에 뿌려 준 후 입구를 막고
양념이 골고루 코팅
될 수 있도록 잘
흔들어 준다.
6. 감자는 껍질을 밑으로
베이킹 팬에 나란히 한
줄로 깔아 준다.
파마산 치즈를 위에
골고루 뿌려
준다.
7.오븐에 넣고 30분간 구어 낸다.
8. 오븐에서 꺼낸
후 파마산 치즈와 파슬리
다진 것을 위에
뿌려 준다.
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Oct. 8, 2021 NJ
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