해시 브라운 (Hash Brown)
(잘게 채쳐서 납작하게 눌러
만든 감자 튀김)
양식 (American Cuisine)
해시 브라운 (Hash Brown)
(잘게 채쳐서 납작하게 눌러 만든 감자 튀김)
양식 (American Cuisine)
(A) 감자 3개- large
2개 5개
(B) 물 8 C
소금 1 t.s.
(C) 양파 가루 1
t.s.
마늘 가루 1 t.s..
소금 1 t.s.
후추 1/3 t.s.
옥수수 가루 (=corn meal powder) 2 T.S.
전분가루 2 T.S.
체다 치즈 갈은 것 ½ C
(D) 식용유 – 튀김용
(E) 케찹
1.채쳐서 10분 정도 물에 담가 둔 후 깨끗한 물에 한번 더
행군 후 물 8 c 에 소금을 넣고
8분간 끓여 준다.
거품이 나기
시작하면 불을
끄고 건져 내어 찬물에 헹구어
낸다. 헝겊에 놓고 물기를 꼭 짜 준다.
2. 큰 그릇에 감자를 넣고
(C) 재료를 넣고
골고루 섞어
준다.
3.손으로 꾹꾹
눌러 모양을 만들어도 되고
또는 조그만 볼 또는
틀에 비닐을 깔고
꾹꾹 눌러 담은 후 빼서 모양을 잡아 준다.
3 - 4”
x 2 ½ “ x ½ “ 크기로 만들어서
하루 동안 얼린다.
4. 다음날 꺼내서
비닐 백에 넣어 얼려서 쓴다.
5. 후라이 팬에
1 인치 식용유를 붓고 기름에 튀기듯이
구어
준다 또는 기름에 튀겨 낸다.
기름에 튀길 때에는 한번에 2-3개 씩만 넣고 튀긴다.
4분 후 한번만 뒤집어 주고 2분간 더 튀겨 낸다.
여러 개를 같이 튀길 경우 기름의 온도가 갑자기 내려 가기
때문에 튀기는 동안 부서지기 쉽다.
얼렸던 것을 실온에 너무 오래 놓았다가 튀기면 부스러
지기 쉽다.
이것을 얼려 놓아도 좋다.
케찹에 찍어
먹는다.
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Hash
Brown (해시 브라운)
(잘게 채쳐서 납작하게 눌러
만든 감자 튀김)
American
Cuisine (양식)
(A)
3 large potatoes
(B)
8 C water
1 t.s.
salt
(C)
1 t.s. onion powder
1 t.s.
garlic powder
1 t.s.
salt
1/3 t.s.
pepper
2 T.S.
corn meal powder
2 T.S
starch powder
.
½ C
shredded cheddar cheese
(D)
oil - for deep frying
(E)
ketchup - for dipping sauce
1.
Peel the skin and wash the potatoes and shred thinly.
Soak in cold water and change to clean
water.
Add salt and let it soak for over 10
minutes.
Rinse with cold water and drain it.
In a large pot, put 8 C of water and boil
it.
Add salt and potatoes and boil it for 8
minutes until it
foams and bubbles a lot, then drain it and
rinse
with cold water and strain it.
Put the potatoes on a clean cloth and
squeeze out the water.
2. Put
potatoes in a large bowl. Add ingredients (C) and
mix well.
3. You can
make the patty shape by pressing hard with
your hand or you can use a small bowl or
plastic to make
any desired shape.
Press it firmly and take it out to shape it.
Make 3-4” x 2 ½ “ x ½” size and freeze it for one day.
4. The next
day, take it out from freezer then put in a plastic
bag and either freeze it or deep fry it.
5. Pour 1
inch cooking oil into a frying pan and fry it or you
can deep fry it.
When you deep fry a potato, when the oil
is hot add only 2-3
pieces of potato patty at a time.
Turn over only once after 4 minutes and fry for 2 more
minutes.
If you fry several pieces together, the temperature of the
oil will drop suddenly; this will make them crumble while
frying.
If you leave a frozen patty at room temperature for too long,
it will also crumble.
You can also freeze them after deep frying
them.
Serve with ketchup.
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