10/05/2021

 Lemon Slice Cookie  (레몬 쿠키

American Cuisine (양식)






Lemon Slice Cookie  (레몬 쿠키) 

American Cuisine (양식)



Crust:

 (A).1 C     flour

      ¼ C    powdered sugar

 

(B) ½ C (=1 stick)    butter - Melt in the microwave

 

 

Topping:

(C) 2  T.S .    flour

   ¼ t.s.    powdered sugar

 

(D) 2    eggs

   ¾ C   sugar

   3 T.S.    lemon juice

   ¼ t.s    salt

 

 

 

 

1. Preheat oven to 375°F(=190°C).

 

2. Crust:

   Mix ingredients (A) together and sift.

 

3. Add melted butter and mix well with a hand mixer.

   Crumble together and pat into a greased  8x8 inch

   square pan or use wax paper inside of the pan.

 

4. Topping:

   In a bowl, put  flour and powdered sugar and mix together.

 

5. Add ingredients (D) and mix together for 3 minutes.

 

6. Pour mixtures into a pan.

 

7. Bake at 37F(=190°C) for 25 minutes.

 

8. Remove the pan from oven and cool lit.

 

9. Cut into 1 x 2 inch squares (18 pieces) and sprinkle with

    powdered sugar on top if desire.


   (* I like to make double batches.)

 



                           ********************




레몬 쿠키 (Lemon Slice Cookie)   

양식 (American Cuisine)  



부분:

 (A).밀가루   1 C   

     파우더 슈가   ¼ C    

 

(B) 버터   ½ C (=1 stick) – 마이크로 오븐에 넣어 녹힌다

 

 

토핑:

(C) 밀가루   2  T.S .    

   파우더 슈가   ¼ t.s.    

 

(D) 계란   2    

   설탕   ¾ C  

   레몬 주스    3 T.S.  

    소금   ¼ t.s  

 

 

 

 

1. 오븐은 375°F(=190°C) 예열 한다.

 

2. 부분:

   (A) 재료를 채에 한번 걸러 준다.

 

3. 여기에 녹힌 버터를  넣고 손으로 골고루  비벼 준다.

      이것을 기름 하거나 기름 종이를 8 x 8 인치 케이크

      팬에 넣고 편편하게 손으로 가볍게 눌러 준다.

 


4. 토핑:

   그릇에 (C) 재료를 넣고 같이 섞어 준다.

 

5. 여기에 (D) 재료를 넣고 핸드 믹서로 3 분간 섞어 준다.

 

6. 이것을 #3 케이크 팬에 골고루 부어 준다.

 

7. 오븐에 넣고  375°F(=190°C)  25분간 구어 낸다.

 

8. 오븐에서 꺼내어 완전히 식혀 준다.

 

9. 쿠키는 1 x 2 inch 크기로 잘라 주고 위에 파우더 슈가를

   채에 받쳐 위에 뿌려 준다.


  (* 나는 만들 2배로 만든다.)

 

 



                           *********************

























































 




                                                             ***************






댓글 없음:

댓글 쓰기