10/04/2021

 1970년대의 추억의 멕시칸 샐러드

멕시코에는 없는 한국 샐러드

한식 퓨전 (Korean Fusion)






1970년대의 추억의 멕시칸 샐러드

멕시코에는 없는 한국 샐러드

한식 퓨전 (Korean Fusion)


모든 재료는 4 - 5 cm 길이로 썬다. 

(A).양배추/호배추  얇게    1 C

   소금에 살짝 5분간 절였다가 찬물에 헹구어 물기를 뺀다,

   붉은 호배추 약간     ¼ C


   양파    ½ - 친다

   당근    ½- 썬다

   샐러리    1 - 두꺼운 껍질을 벗기고 썬다.

   스팸    ½ can - 끓는 물에 데친 5 cm 길이로 썬다

   사과    1 - 껍질 벗기고 채친다

   피만    ½ - 씨를 썬다.

   계란    2 - 완숙해서 친다

   감자 삶아서 으깬다.

  

(B) 마요네즈     1 C

   레몬즙    1 T.S.

   소금    ½ t.s.

   후추   약간

   사우전 아일랜드 드레싱    2 T.S.

   케찹    ½ T.S.

 

(C) 장식:

   달걀 노른자   1 - 체에 내려서 가루로 만든다.
  
다진 파슬리    1 t.s.

   파슬리가루와 달걀 노른자가루를 위에 뿌려 낸다





1.
그릇에 재료 (A) 차례대로 준비해 넣고

 

2.  재료 (B) 그위에 넣고 섞어 준다.

 

3. 섞은 샐러드는 그릇에 담고 계란 노른자와 파슬리를

   위에 뿌려 놓는다.





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Mexican Salad from the old days of the 1970’s

(1970년대의 추억의 멕시칸 샐러드)

It is a Korean Salad which cannot  be found in Mexico.

Korean Fusion (한식 퓨전)

 

 

Cut all ingredients into 4-5 cm lengths.

 

(A). 1 C    cabbage – thinly shredded

   ¼ C    red cabbage - shredded

   1 t.s.    salt

   Sprinkle the salt on the shredded cabbage for 5 minutes,

   rinse in cold water and drain it.

 

   ½    onion - shredded

   ½    carrot - shredded

   1     celery – peel the thick area and shred

   ½ can (=6 oz)    spam –  Boil it in water and cut into 5  cm lengths

   1    apple – peel off the skin and shred

   ½   bell pepper – remove the seeds and shred

   2    hardboiled eggs – shred

          (use 1 egg yolk- for making powder for garnish)

   2    potatoes – boil and smash them.

 

(B)   1 C   mayonnaise

   1 T.S.   lemon juice

   ½ t.s.   salt

   pepper   dash

   2 T.S.   Thousand Island Dressing

   ½ T.S.   ketchup

 

(C) For decoration:

   1    hardboiled egg yolk  

             - sift through a strainer and make powder
   1 t.s.    chopped fresh parsley

 


1. Put ingredients (A) Into a large bowl,

 

2.  Add ingredients (B) on top and mix well.

 

3. Put the well-mixed salad in a large serving plate and

    sprinkle egg York and chopped parsley on top and serve.

 

 


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