5/06/2020

 
수박 냉국수  (Watermelon Cold Noodles)
한식 퓨전 + 이태리 퓨전 (Korean Fusion + Italian Fusion)
- 2인분 -
 
수박 냉국수  (Watermelon Cold Noodles)
한식 퓨전 + 이태리 퓨전 (Korean Fusion + Italian Fusion)
- 2인분 -
 


(A).수박 속      3 C

(B) 수박 껍질 썬 것    1 C 
   **레몬 드레싱    3 T.S.
 
(C) 초고추장 양념:
   수박 주스   2 T.S.
   고추장    2 T.S.
      1 t.s.
   식초    ½ T.S.
   다진 마늘    1 t.s.
   깨소금    1 t.s.
   같이 섞어 놓는다.
 
(D) 소면    2 뭉치 (2 인분)
   소금 1 t.s.
 
(E) 장식용:  새싹
 
 
1.수박은 속은 잘라서 씨를 빼고 블랜더에 넣고
   갈아서 얼려 놓는다.
 
2.수박 껍질은 편 썰기로(5cm x1.5 cm) 얇게 썰고 레몬 드레싱을
   넣어 섞어서 옆에 놓아 둔다.
 
3. (C) 재료를 넣고 양념장을 만든다.
 
4. 소면은  물에 소금을 넣고 끓여서, 4분간 삶아 낸다.
   건져서 찬물에 헹군 후 건져 낸다.
 
5. 그릇에 국수를 넣고.
   그 위에 얼린 수박 주스를 붓고,
   양념장 2 T.S. 을 얹고,
   수박 껍질 올리고,  새싹을 위에 얹고
   통깨는 아주 조금 위에 뿌려 준다.
 
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** Lemon Vinaigrette Salad Dressing (레몬 샐러드 드레싱)
 


** Lemon Vinaigrette Salad Dressing (레몬 샐러드 드레싱)
   레몬 1 개의 주스  (=3T.S)    
   레몬 껍질 갈은 것    ¼ t.s.
   올리브유   ½ C    
   optional: 트러플 오일 ½ T.S
   발사믹 식초   2 T.S.   
   꿀   2 t.s   
   머스타드   1 t.s.   
   다진 마늘   1 T.S.   
   소금    ½ t.s.    salt
   통후추 갈은 것   ¼ t.s.   

그릇에 재료를 모두 넣고 잘 저어 준다.
재료가 없다면 (레몬주스 1: 식초 1: 설탕 1)로 섞어 대신한다

** Lemon Vinaigrette Salad Dressing (레몬 샐러드 드레싱) 

1 (=3T.S)    fresh lemon juice
¼ t.s.    lemon zest
½ C    extra virgin olive oil
optional: ½ T.S.  truffle oil
2 T.S.    balsamic vinegar
2 t.s    honey
1 t.s.    Dijon mustard
1 T.S.    minced garlic
½ t.s.    salt
¼ t.s.    ground black pepper
Mix all of the ingredient in a bowl and whisk together well

 
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Watermelon Cold Noodles (수박 냉국수)  
Korean Fusion + Italian Fusion(한식 퓨전 + 이태리 퓨전)
- 2 Servings -



(A). 3 C   watermelon
 

(B) 1 C    sliced watermelon skin
   ** 3 T.S.   lemon dressing
 

 (C) Seasoning sauce:
   2 T.S.    watermelon juice
   2 T.S.    red pepper paste
   1 t.s.   honey
   ½ T.S.   vinegar
   1 t.s.   minced garlic
   1 t.s.   sesame seed
   Mix together well.


(D) 2 bundles   someon (=thin noodles)
   1 t.s.   salt


(E) for decoration:  vegetable sprouts

 
 

1.Wash watermelon well with water.
   Cut the watermelon, remove the red watermelon part and remove
   the seeds.   Put red part in a blender and grind and freeze it.


2 .Remove the watermelon skin using vegetable peeler.
   Slice the watermelon inside skin into thin slices (2 inch x ½ inch),
   Add lemon dressing, toss well and put aside.


3. Add ingredients (C) and make seasoning sauce.


4. Add salt in water and boil it.
   Add someon and cook for 4 minutes.
   Remove and rinse in cold water and drain it.


5. Put noodles in a bowl.
   Pour frozen watermelon juice over it.
   Put 2 T.S. seasoning sauce  on top.
   Put watermelon skin on top.
   Put vegetable sprouts on top.
   Sprinkle a small amount of sesame seeds on top.

 

- From Chef Nam Seong Reol -
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