수박 냉국수 (Watermelon Cold Noodles)
한식 퓨전 + 이태리 퓨전 (Korean Fusion + Italian Fusion)
- 2인분 -
수박 냉국수 (Watermelon Cold Noodles)
한식 퓨전 + 이태리 퓨전 (Korean Fusion + Italian Fusion)
(A).수박 속 3 C
** Lemon Vinaigrette Salad Dressing (레몬 샐러드 드레싱)
- 2인분 -
(A).수박 속 3 C
(B) 수박 껍질 썬 것 1 C
**레몬 드레싱 3
T.S.
(C) 초고추장 양념:
수박 주스 2 T.S.
고추장 2 T.S.
꿀 1 t.s.
식초 ½ T.S.
다진 마늘 1 t.s.
깨소금 1 t.s.
같이 섞어 놓는다.
(D) 소면 2 뭉치 (2 인분)
소금 1 t.s.
(E) 장식용: 새싹
1.수박은 속은 잘라서 씨를 빼고 블랜더에 넣고
갈아서 얼려 놓는다.
2.수박 껍질은 편 썰기로(5cm x1.5 cm) 얇게 썰고 레몬 드레싱을
넣어 섞어서 옆에 놓아 둔다.
3. (C) 재료를 넣고 양념장을 만든다.
4. 소면은 물에 소금을 넣고 끓여서,
4분간 삶아 낸다.
건져서 찬물에 헹군 후 건져 낸다.
5. 그릇에 국수를 넣고.
그 위에 얼린 수박 주스를 붓고,
양념장 2 T.S. 을 얹고,
수박 껍질 올리고, 새싹을 위에 얹고
통깨는 아주 조금 위에 뿌려 준다.
****************************
** Lemon Vinaigrette Salad Dressing (레몬 샐러드 드레싱)
**
Lemon Vinaigrette Salad Dressing
(레몬
샐러드 드레싱)
레몬 1 개의 주스 (=3T.S)
레몬 껍질 갈은 것 ¼ t.s.
올리브유 ½ C
optional: 트러플 오일 ½ T.S
발사믹 식초 2 T.S.
꿀 2 t.s
머스타드 1 t.s.
다진 마늘 1 T.S.
소금 ½ t.s. salt
통후추 갈은 것 ¼ t.s.
올리브유 ½ C
optional: 트러플 오일 ½ T.S
발사믹 식초 2 T.S.
꿀 2 t.s
머스타드 1 t.s.
다진 마늘 1 T.S.
소금 ½ t.s. salt
통후추 갈은 것 ¼ t.s.
그릇에 재료를 모두 넣고 잘 저어 준다.
재료가 없다면 (레몬주스 1: 식초 1: 설탕 1)로 섞어 대신한다
재료가 없다면 (레몬주스 1: 식초 1: 설탕 1)로 섞어 대신한다
1 (=3T.S) fresh
lemon juice
¼ t.s.
lemon zest
½ C
extra virgin olive oil
optional: ½ T.S. truffle oil
2 T.S.
balsamic vinegar
2 t.s
honey
1 t.s.
Dijon mustard
1 T.S.
minced garlic
½ t.s.
salt
¼ t.s.
ground black pepper
Mix
all of the ingredient in a bowl and whisk together
well
*****************
(B) 1 C sliced watermelon skin
(C) Seasoning sauce:
(D) 2 bundles someon (=thin noodles)
(E) for decoration: vegetable sprouts
2 .Remove the watermelon skin using vegetable peeler.
3. Add ingredients (C) and make seasoning sauce.
4. Add salt in water and boil it.
5. Put noodles in a bowl.
Pour frozen watermelon juice over it.
Watermelon Cold Noodles (수박 냉국수)
Korean Fusion + Italian Fusion(한식 퓨전 + 이태리 퓨전)
- 2 Servings -
(A). 3 C
watermelon
(B) 1 C sliced watermelon skin
** 3
T.S. lemon dressing
2 T.S. watermelon juice
2 T.S. red pepper paste
1 t.s. honey
½ T.S. vinegar
1 t.s. minced garlic
1 t.s. sesame seed
Mix
together well.
(D) 2 bundles someon (=thin noodles)
1 t.s. salt
(E) for decoration: vegetable sprouts
1.Wash watermelon well with water.
Cut the
watermelon, remove the red watermelon part and remove
the
seeds. Put red part in a blender and
grind and freeze it.
2 .Remove the watermelon skin using vegetable peeler.
Slice
the watermelon inside skin into thin slices (2 inch x ½ inch),
Add
lemon dressing, toss well and put aside.
3. Add ingredients (C) and make seasoning sauce.
4. Add salt in water and boil it.
Add
someon and cook for 4 minutes.
Remove
and rinse in cold water and drain it.
5. Put noodles in a bowl.
Pour frozen watermelon juice over it.
Put 2
T.S. seasoning sauce on top.
Put
watermelon skin on top.
Put
vegetable sprouts on top.
Sprinkle
a small amount of sesame seeds on top.
- From
Chef Nam Seong Reol -
******************
****************
****************
댓글 없음:
댓글 쓰기