맛탕 [Mart Tang], (Candied Sweet Potatoes)
한식 (Korean Cuisine)
맛탕 [Mart Tang], (Candied Sweet Potatoes)
한식 (Korean Cuisine)
(A).고구마 2 개
튀김 oil 5 C
(B)식용유 1 T.S.
설탕 8
T.S.
(C) optional: 검은 통깨 1 T.S.
1.고구마는 갈변 현상이 심하므로,
튀기기 바로 전에 껍질을
벗기고, 한입 먹기
크기로 어슷 썰기로 막 자른다.
2. 중간 냄비 하나엔
기름을 넣고, 고구마 자른 것을 넣어
5분 정도 튀겨 건져 낸 후, 시럽이 녹기 시작 하면 센불에서
잠간 동안 한번 더 튀겨 내어, 종이 타올 위에 놓고 기름을
빼 준다.
3. 시럽:
다른 냄비엔 중불에서 설탕과 식용유를 넣고 그냥
끓이는데, 젓가락으로
저어 주며 설탕이 골고루 완전히
녹으면 금방 약불로 바꾸고, 8초가 지나면 금방 엿 같이
되면서, 색이 길색이 되면, 불은 끄지 않고, 고구마를 넣고
잘 섞어준다.
4. 볶은 검정 깨를
묻힌다.
5. 접시에 기름을 종이 타올에 묻혀, 골고루 약간만 발라 주고
맛탕을 올려 준다.
**************
Candied Sweet Potato (맛탕) [Ma Tang]
Korean Cuisine (한식)
(A). 2 sweet
potatoes
5 C
vegetable oil
(B) 1 T.S. vegetable oil
6 T.S.
sugar
(C) optional
: 2 T.S.
roasted black sesame seeds.
1.Sweet potatoes change color very fast;
therefore, peel
2 sweet potatoes right before cooking.
Cut it into bite size chunks.
2. Put 5 cups of oil into a wok or pan
and heat it up.
Fry the potatoes pieces over medium high heat for about
5 minutes until golden brown.
When syrup starts to melt, fry the
sweet potatoes one
more time for 2 minutes and remove and put on a paper
towel sheet.
more time for 2 minutes and remove and put on a paper
towel sheet.
3. In other pan, add 1 T.S. oil and sugar and heat it at
medium heat. Stir a little bit to
mix well.
When the sugar starts melt, turn down to very low heat
and cook it until sugar turns watery golden brown.
Add the fried sweet potato into the sugar mixtures pan.
Add the fried sweet potato into the sugar mixtures pan.
Toss well.
4. Sprinkle the roasted black sesame
seeds.
5. Place onto a greased serving dish.
**************
댓글 없음:
댓글 쓰기