꼬치구이의 모든 것 (All Kinds of Shish Kabob) Page 2
양식 (American Cuisine, Korean Cuisine, Universal Cuisine)
(A).
12 large shrimps
1.오븐은 예열을 한다.
양식 (American Cuisine, Korean Cuisine, Universal Cuisine)
Style 6: Shrimp Shish Kabob (새우 꼬치구이)
American
Cuisine (양식)
Style 6: Shrimp Shish Kabob (새우 꼬치구이)
American Cuisine (양식)
salt
water (water + 1 t.s. salt)
(B) 1 t.s. salt
crushed black pepper
(B) 1 t.s. salt
crushed black pepper
¼ C white wine
2 T.S.
lemon juice
1 t.s. minced garlic
⅓ C extra virgin olive oil
1 t.s. parsley
1 t.s. basil
1.
Preheat oven for Broil high.
2.
Wash shrimps thoroughly and rinse once in salt water.
Peel off the shell and remove the vein,
leaving only the tail
of each shrimp.
Sprinkle
a salt and crushed black pepper.
3.
Coat skewers with oil.
Insert
shrimp on two skewers.
Shrimp used 2 skewers each, and insert
shrimps.
4.
Mix ingredients (B) in a small bowl and stir well.
Put into a plastic bag and add shrimps.
Let it sit for 10-30 minutes.
Do not marinate longer than 1 hour.
5.
Broil the shrimp, front and back each side for 5 minutes.
(You
may use a grill.)
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Style 6: 새우
꼬치구이 (Shrimp Shish Kabob)
양식 (American
Cuisine)
(A).큰 새우 12 마리
소금물 (물 + 소금 1 t.s.)
소금물 (물 + 소금 1 t.s.)
(B)소금 1
t.s.
갈은 통 후추 약간
흰 와인 ¼ C
갈은 통 후추 약간
흰 와인 ¼ C
레몬주스 2 T.S.
다진 마늘 1 t.s.
올리브유 ⅓ C
파슬리 1 t.s.
바질 1 t.s.
1.오븐은 예열을 한다.
2. 새우는 깨끗이 씻어 소금물에 한번 헹궈 낸다.
똥을 빼고 꼬리만 남기고, 껍질은 모두 벗긴다.
소금, 통후추를 갈아서 간을 한다.
3. 꼬챙이는 기름을 발라 준다.
새우는 꼬챙이 2개씩 사용해서 새우를
끼워 준다.
4. 비닐 봉지에 (B) 재료를 작은 그릇에 넣고 잘 섞은 후, 모두
비닐 봉지에 넣어 10-30분간 재운다.
너무 오랫동안 재우지 않는다.
5. 오븐에서 broil High에서 앞뒤를 5 분씩 구어
낸다.
(그릴을 사용해도 좋다)
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소금 1 T.S.
이 재료를 배합해서 분무기에 넣고 흔들어 준다.
분부기에 넣고 꼬치를 구우면서 하나씩 들어 뿌려주어
육즙이 마르는 걸 막아주고 나무 꼬치가 타는 걸 막아 준다
철판에도 뿌려주어 Steam 작용을 시킨다.
1.새우는 소금물에 씻어 준다. 소금, 정종을 부어 비닐 봉지에
½ T.S.
red pepper paste
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(B)
15 cocktail wieners
1.Preheat
oven to Broil, High.
2
Cut the bacon strips in half and make two sections.
3
Place paper towel on a dish and put bacon on top.
4
Wrap cocktail wieners with bacon and secure with a toothpick.
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Style 7 : 왕새우 꼬치 구이 (Grilled Prawns in Shell Shish Kebab)
한식 (Korean Cuisine)
(A).왕 새우 8 마리
소금 ½ t.s.
정종 2 T.S.
(B) 양념
소스:
고추 가루 2 T.S.
고추장 ½ T.S.
간장 2 T.S.
물엿 1 T.S.
다진 마늘 ½ T.S.
케찹 2 T.S.
설탕 ⅔ T.S.
물 4 T.S.
후추
(C) 분무기:
물 1 C
미린 (=미림,=맛술) ⅕ C소금 1 T.S.
이 재료를 배합해서 분무기에 넣고 흔들어 준다.
분부기에 넣고 꼬치를 구우면서 하나씩 들어 뿌려주어
육즙이 마르는 걸 막아주고 나무 꼬치가 타는 걸 막아 준다
철판에도 뿌려주어 Steam 작용을 시킨다.
1.새우는 소금물에 씻어 준다. 소금, 정종을 부어 비닐 봉지에
1 시간 이상 재워 둔다.
2. 새우 1개씩
꼬치를 꽂아 준다.
3. Grill에 놓고 구어, 분무기를 뿌려 가면서 앞 뒤로 구어
준다.
4. (B) 재료를 모두 섞어 양념장을 만들고,
이 소스를 앞 뒤로
발라 주며 굽는다.
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Style 7 : Grilled
Prawns in Shell Shish Kebab (왕새우 꼬치
구이)
Korean
Cuisine (한식)
(A).
8 prawns
½ t.s.
salt
2 T.S.
white wine
(B)
Marinate Sauce:
2 T.S.
red pepper powder
2 T.S.
soy sauce
1 T.S.
starch syrup
½ T.S.
minced garlic
2 T.S.
ketchup
⅔ T.S.
sugar
4 T.S.
water
pepper
(C) Sprayer:
1 C water
⅕
C Mi Rin 1 C water
1 T.S. salt
Put ingredients together in a sprayer (use for
cooking ony)
and shake well.
When you grill Shish Kebab, spray one by one, front and
back side, then grill. It prevents dryness of the meat
texture and the wooden skewers
from burning.
1.Wash
shrimp in salt water and drain.
Sprinkle salt and white wine and put in a
plastic bag and
set aside for over 1 hour.
2.
Stick the skewers into the shrimp, one by one.
3.
Place it on a grill and cook, front and
back.
Spray the shrimp and skewers, the grill to
make
steam.
4.
Make marinate sauce with ingredients (B) and mix well.
Brush sauce onto each shrimp, front and
back.
(If you are making a large amount of shrimp, use a round
container for the sauce and dip cooked shrimp
in the sauce
instead using a brush.
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Style 8 : Bacon
Wrapped Shrimp (베이컨으로 싼 새우)
American Cuisine (양식)
Style 8 : Bacon Wrapped Shrimp (베이컨으로 싼 새우)
American Cuisine (양식)
American Cuisine (양식)
(A).
½ package bacon
(B)
15 medium size shrimps
1 t.s.
salt
(C)
salt dash
crushed black pepper dash
1.Preheat
oven to Broil, High.
Soak wooden sticks in water for more than 1
hour.
2
Cut the bacon strips half and make two sections.
3
Place paper towel on a dish and put bacon on top.
Cook for 3 minutes, at high, in microwave.
4
Wash shrimp in salt water and peel off shells and de-vein.
5
Wrap shrimp with bacon and secure with a toothpick.
6.
Place shrimp on baking sheet and put in the oven.
Cook for 5 minutes, each side, at broil, High.
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Style 8 : 베이컨으로 싼 새우 (Bacon
Wrap Shrimp)
양식 (American
Cuisine)
(A).베이컨 ½ 봉지
(B) 새우 중간 크기 15 마리
소금 1t.s.
(C) 소금 약간
통후추 약간
1.오븐은 Broil High로 예열을 한다.
요지는 물에 1 시간
이상 담가둔다.
2. 베이컨은 반으로 자른다.
3. 접시 위에 종이 타올을 깔고 베이컨을 올린 후, 전자랜지에
넣고 High로 3분 간 돌린다.
4. 새우는 깨끗이 씻은 후 소금물에 헹궈 낸후,
껍질을 모두
벗기고, 내장은 꺼내
버린다.
5. 새우는 베이컨으로 말아 요지를 끼워 준다.
6.새우는 backing sheet 에 놓고 오븐에 넣어
Broil, High로 해서 5분씩 앞 뒤로 구어 낸다.
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Style 9 : Bacon
Wrapped Cocktail Wieners
(베이컨으로 싼 칵테일 소시지)
American Cuisine (양식)
Style 9 : Bacon Wrapped Cocktail Wieners
(베이컨으로 싼 칵테일 소시지)
American Cuisine (양식)
(A).
½ package bacon
Soak wooden sticks in water for more than 1
hour.
Cook for 3 minutes, at high, in microwave.
5.
Place cocktail wieners on baking sheet and put in the oven.
Cook for 5 minutes, each side, at broil, High.
Style 9 : 베이컨으로 싼 칵테일 소시지
(Bacon
Wrapped Cocktail Wieners)
(A).베이컨 ½ 봉지
(B) 칵테일
소시지 15 개
1.오븐은 Broil High로 예열을 한다.
요지는 물에 1 시간
이상 담가 둔다.
2. 베이컨은 반으로 자른다.
3. 접시 위에 종이 타올을 깔고 베이컨을 올린 후, 전자랜지에
넣고 High로 3분 간 돌린다.
4. 칵테일 소시지는 베이컨으로 말아 요지를 끼워 준다.
5. 칵테일 소시지는 backing
sheet 에 놓고 오븐에 넣어
Broil, High로 해서 5분씩 앞 뒤로 구어 낸다.
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