5/07/2020


산마늘 무침 (Seasoned Wild Garlic)
한식 (Korean Cuisine)
 
 
 

산마늘 무침 (Seasoned Wild Garlic)
한식 (Korean Cuisine)
 
(A).산마늘-살짝 데친 후 물기를 꼭 짠 것    3 C
   소금    1 t.s.
 
(B) 양념장
   고추가루    1½ T.S.
      ½ T.S.
   고추장     ½ T.S.
   간장    1 t.s.   
   다진 파    1 T.S.
   깨소금    ½ T.S. 
   물엿    1½ T.S.
   참기름    ½ T.S.
   소금   아주 약간
 
 
1.마늘은 깨끗이 씻은 후, 끓는 소금물에 15초 동안 데쳐 낸다.

 
2. 건져내서 찬물에 헹군 후 물기를 꼭 짜 준다.
 
3. (B) 재료를 같이 섞어 양념장을 만들, 산마늘을 섞어 잘 버무려 준다.
 
 
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Seasoned Wild Garlic (산마늘 무침)
Korean Cuisine (한식)
(A).3 C   wild garlic -squeeze out water after blanched 
   1 t.s.   salt
 
(B) Seasoning sauce:
   1½ T.S.   red pepper powder 
   ½ T.S.   water
   ½ T.S.   red pepper paste
   1 t.s.   soy sauce    
   1 T.S.   chopped green onion
   ½ T.S.   sesame seeds 
   1½ T.S.   starch syrup
   ½ T.S.   sesame oil
   salt   dash
1.Wash wild garlic and boil it in boiling salt water for 15 
   seconds.
 
2. Remove it and rinse it in cold water, drain it and 
   squeeze all water out.
 
3. Mix ingredients (B) into a bowl and mix well with the wild garlic.
 

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