6/19/2007

밥으로 만든 전라도식 열무김치(Young Radish Kim Chi)



밥으로 만든 전라도식 열무김치
(Jeol Ra Do Style)

Young Radish Kim Chi with Cooked Rice)


(A)
열무 3
   
소금 ½
   
고추 5
   
마늘 3
   
양파 1/2
   
대파 2
   
생강 작은 1

(B)
1

 

만드는법:

 

열무는 다듬어 아주 깨끗이 씼은후 물기를 빼고,

 

소금을 약간 모자란듯 뿌려, 잠시 절여 두었다가,

 

다시 씼지 않고 그냥 물기를 빼고,

 

( 물은 나중에 쓸것이니 버리지 말것)

 

 

믹서에 풋고추 + 마늘 + 양파 + 대파 + 생강 약간 + 위의 물을 넣고

 

같이 갈은후, (이것을 절구에 찧으면 더욱 맛이 있)

 

 여기에 밥을 넣어 약간 살짝 간다.

 

 

이것을 살짝 절인 열무와 버무려 항아리에 넣어 놓고 먹는다.

 

것을 좋아하는 사람은 약간 소금을 쳐서 간을 맞춘다.

 



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Jeol Ra Do Style  Young Radish Kim Chi

with Cooked Rice (밥으로 만든 전라도식 열무김치)

                             

 

 

(A)   3 bunches    young radish

        ½ C    Salt

       5    green pepper

       3    pieces garlic 

       1/2  onion

       2    large green onion

       ½ T.S.  ginger

 

(B)   1  C  cooked rice

 

 

Cut young radishes 3 ½  inch in length.

Wash well and drain it.

 

Sprinkle salt and mix well and let it sit about 1 hour.

Drain it. (Do not rinse out and save the juice.)

 

Put green pepper, garlic, onion, green onion, ginger,

the saved juice from above into mixer and grind it well.

Add cooked rice and grind a few more seconds.

 

Mix this sauce with the drained young radishes and

put into a jar.

Keep in the refrigerator.

 

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