10/30/2019

Corn Soup (옥수수 )
Chinese Cuisine (중식)







 
 
Corn Soup (옥수수 )
Chinese Cuisine (중식)

 
(A).1 C   cooked sweet corn kernel
         2 C   cooked sweet corn kernel - make cream corn with blender
         (or use 1 can (29 oz) kernel corn - rinse and drain)

        2 C    chicken stock
         ¼ t.s.   salt
         white pepper - dash
         2 t.s.      sugar
(B) 2 T.S.   starch 
      2 T.S.   water
       Mix together well.
(C) 2 egg white - beatten
(D)   Garnish:
     1 chopped green onion
 
2. Stir well for 10 minutes under medium heat.
3. Sprinkle ingredients (B), and keep stirring it, checking  the 
    soup thickness,
4. Stir well egg whites and sprinkle on top of soup and gently stir it 
     in one direction only.
5. Serve with chopped green onion.
 
 
 
옥수수 (Corn Soup)
Chinese Cuisine (중식)
       삶은 옥수수      2 C  - 블랜더에 넣고 갈아 준다
       ( 또는 옥수수 깡통 1 / 29 oz - 물로 한번 헹구고 채에 바쳐 물기를 뺀다 )
     닭 육수   2 C    
     소금    ¼  t.s.   
     흰 후추 약간    
     설탕   2 t.s.     


(B) 전분   2 T.S. 
     2 T.S. 
     같이 잘 저어준다.
(C) 계란  2
(D) 다진  - 위에 뿌려 먹는다.
 
 
1.옥수수와  (B)재료를 넣고 끓인다.
2. 잘 저어 주면서 중불에서 10분간 끓인다.
3. (B) 재료를 위에 뿌려 주면서 잘 저어 준다.
4. 잘 풀어준 계란 흰자를 위에 뿌려 주면서 한쪽으로만 살살 저어 준다.
5. 잘게 썬 파를 얹어서 먹는다.

 
육수 (Chicken stock)

 
 
If you don’t have chicken stock:
Mix water and chicken soup base powder together instead of chicken stock.
닭육수가 없을 때:
+ 닭 스프 가루를 섞어서 써도 된다.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1.In a large pot, pour water , 1 t.s. salt, and 1 t.s. sugar and boil it 
     for 8 minutes.
2. Remove the corn husk and place it on the pot and steam it f
    or 15 minutes.
3. Peel the outer side husk and leave only 2 layers of the husk.
    Wrap the corn with paper towel, and cook High for 2 minutes
     in a microwave oven.
4. Scrape off the kernels with a sharp knife and use as kernel corn.
 
옥수수 익히는법:
1.옥수수는 물에 소금 1 t.s., 설탕 1 t.s.을 넣고  8분간 끓여 준다.
2. 옥수수를 찜통에 넣고 15분간 찐다.
3. 옥수수 겉 껍질은 까고 속 껍질 2 겹만 남기고
    종이 타올로 싸서  전자 렌지에넣고, High 2분간 돌린다.
 

4. 찐 옷수수는 칼로 긁어 내어 알갱이 옥수수로 쓴다.

 
 


 


 
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