10/05/2019

German Bratwurst with Sauerkraut (독일 브라워스트와 사워 크라우트)
German Cuisine (독일 요리)
 
 



German Bratwurst with Sauerkraut (독일 브라워스트와 사워 크라우트)
German Cuisine (독일 요리)

(A) 1 lb.   bratwurst (6 links) +

(B) 6 slices    bacon

(C) Reserved - 2 T.S.  of drippings
     1     Medium onion - diced
     1     clove garlic - minced

(D) 1 32 oz. pkg. sauerkraut - rinsed and well drained
     4 medium potatoes - peeled and sliced
     1  1/2 C     chicken stock
     1/2 C     white wine
     1/2 C    apple cider
     1T.S.     brown sugar
     1 t.s.     instant chicken bouillon or chicken soup base
     1 T.S.   caraway seed
     3    bay leaves

(E) 2   apples, cored and sliced

     1T.S.   cinnamon candy

 

1.Make 2 shallow cuts across bratwurst
   Place in fry pan and brown both side and set aside.

2. Cut bacon as small size and put into a large skillet
   and   cook bacon over medium-high heat until crisp.
   Drain bacon and set aside.
   Reserve 2 T.S.  of drippings (bacon oil) in skillet.

3. Add 2 T.S.  of drippings, onion and garlic in skillet.
   Cook over medium heat until tender, stirring occasionally.

4.Add (D) ingredients, sauerkraut, potatoes, chicken
   stock, wine, brown sugar, bouillon, caraway and bay leaf.
   Add up to 1/2 C more chick stock, if necessary, to
   cover potatoes.
   Add bratwurst and cooked bacon.
   Bring to boiling.
   Reduce heat.
   Cover and simmer for 30 minutes or until potatoes are
   just tender, stirring occasionally.

5.Add the sliced apple
   Cover and cook for 5 to 10 minutes until apples are
   just tender.
   Remove bay leaf and serve.
   Or remove apple slices and coating with cinnamon
   candy and serve.
 
 
 
 

독일 브라워스트와 사워 크라우트 (German Bratwurst with Sauerkraut)
German Cuisine (독일 요리)
 

(A) 브라워스트(독일 소세지)    1 파운드(6 )

(B) 베이콘 6 

(C) 베이콘 기름 2 T.S.-(B)에서 생긴 기름
    중간 크기 양파 1 -작게 썰은
   
마늘 1 T.S.

(D) 
싸워 크라후트(절인 호배추)   1봉지(32 oz)
    물에 한번 씻어 내고 채에 받쳐 물기를 뺀다.
    감자   4-껍질을 벗기고 알감자 크기로 자른다.
   
육수    1 1/2
    와인    1/2
    사과쥬스    1/2
    흑설탕    1 T.S.
   
보양
(chicken bouillon / chicken soup base)   1 t.s.
   
카라웨이
(caraway seed)    1 T.S.
   
베이리브즈 (bay leaves)    3

(E)
사과 2- 파내고 껍질 동그랗게 썰은것
    시네몬 캔디    1T.S.

 

1.소세지는 사선으로 칼집을 아래로 내고 후라이팬에
    구어 낸다. 모두 갈색으로 될때까지 구운 옆에
   놓아 둔다.

2. 베이콘은 작게 썰은 냄비에 넣고 파삭하게 볶아 주고,
    채에 받쳐 기름을 빼주고 옆에 놓아 둔다. 베이콘 기름
    2 T.S. 따로 남겨 둔다.

3. 같은 냄비에 베이콘 기름을 넣고 양파, 마늘을 넣고 같이
   볶는다.

4.여기에 (D) 재료를 넣고, 독일 소세지와 베이콘도
   넣고 뚜껑을 닫고 중불로 30분간 끓인다.

5. 여기에 사과를 넣고, 뚜껑을 덮은 5-10분간 끓인후
    상에 놓거나, 사과는 따로 건져 시네몬 캔디에 섞어
    따로 놓아도 좋다.

 

*Munich Oktoberfest 독일에서 오랜동안 내려오는 전통 행사 중의 하나인데 먹는 음식 중의 하나이다
 
* Munich Oktoberfest is one of the longest traditional events in Germany.
It is one of the foods they eat that day.

 












 









 




 



 


 


















 

 

 









 










 
 





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