고춧잎 나물 (Seasoned Pepper leaves)
한식 (Korean Cuisine)
고춧잎 나물 (Seasoned Pepper leaves)
한식 (Korean Cuisine)
(A).끓는물
소금 1 t.s.
(B) 고춧잎- 삶아서 4 C
(C) 다진 파 1 T.S.
간 마늘 1 t.s.
국간장 (=조선간장) 1 t.s. (또는 소금 약간)
참기름 ½ T.S.
깨소금 ½ T.S.
고추가루 1 t.s.
올리고당 ½ t.s. (또는 설탕 약간)
된장 ½ t.s.
고추장 ½ t.s.
1.고춧잎은 깨끗이 씻은후, 끓는 물에 물에 소금 1 T.S. 을 넣고 고춧잎을
1 분간 데쳐 낸다. (만일 고춧잎이 크고 두꺼우면 2 분간 데친다).
찬물에 헹군 후 찬물에 10분간 담가 둔다.
2. 고춧잎은 건져서 물기를 꼭 짠다.
3. (C) 재료를 모두 넣고 같이 버무려 준다.
Seasoned Pepper leaves (고춧잎 나물)
한식 (Korean Cuisine)
(A).boiling water
1 t.s. salt
(B) 4 C blanched pepper leaves
(C) 1 T.S. chopped green onion
1 t.s. minced garlic
1 t.s. home made soy sauce (or salt - dash)
½ T.S. sesame oil
½ T.S. sesame seed
1 t.s. red pepper powder
½ t.s. starch syrup (=oligosaccharide), (or sugar - dash)
½ t.s. soy bean paste
½ t.s. red pepper paste
1.Wash pepper leaves well.
Add 1 t.s. of salt into boiling water.
Add pepper leaves and blanch for 1 minutes.
(If pepper leaves are big or thick leaves, blanch for 2 minutes)
Rinse pepper leaves in cold water and soak in clean cold water
for 10 minutes.
2. Drain pepper leaves and squeeze out the water, and place it into
a large bowl.
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