10/17/2019


고춧잎 나물 (Seasoned  Pepper leaves)
한식 (Korean Cuisine)







 
고춧잎 나물 (Seasoned  Pepper leaves)
한식 (Korean Cuisine)

                                                     
(A).끓는물
    소금     1 t.s.

(B) 고춧잎- 삶아서     4 C

(C) 다진 파    1 T.S.
    간 마늘     1 t.s.
    국간장 (=조선간장)     1 t.s. (또는 소금 약간)
    참기름      ½  T.S.
    깨소금    ½ T.S.
    고추가루    1 t.s.
    올리고당 ½ t.s.  (또는 설탕 약간) 
    된장    ½ t.s.
    고추장    ½ t.s.

 

1.고춧잎은 깨끗이 씻은후,  끓는 물에 물에 소금 1 T.S.  넣고 고춧잎을
    1 분간 데쳐 낸다.  (만일 고춧잎이 크고 두꺼우면 2 분간 데친다).
    찬물에 헹군 후 찬물에 10분간 담가 둔다.

2. 고춧잎은 건져서 물기를 꼭 짠다.

3.  (C) 재료를  모두 넣고 같이 버무려 준다.

 
 

Seasoned  Pepper leaves (고춧잎 나물)
한식 (Korean Cuisine)

(A).boiling water
     1 t.s.   salt

(B) 4 C   blanched pepper leaves

(C) 1 T.S.  chopped green onion
     1 t.s.    minced garlic
     1 t.s.    home made soy sauce  (or  salt - dash)
     ½  T.S.   sesame oil
     ½ T.S.   sesame seed
     1 t.s.    red pepper powder
     ½ t.s.   starch syrup (=oligosaccharide), (or sugar - dash)
     ½ t.s.  soy bean paste
     ½ t.s.  red pepper paste

 

1.Wash pepper leaves well.
   Add 1 t.s. of salt into boiling water.
   Add pepper leaves and blanch for 1 minutes.
   (If pepper leaves are big or thick leaves, blanch for 2 minutes)
   Rinse pepper leaves in cold water and soak in clean cold water
   for 10 minutes.

2. Drain pepper leaves and squeeze out the water, and place it into
   a large bowl.

3. Add ingredients (C) and mix well.











 

 




 







 









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