American
Cuisine (양식)
Pumpkin Pie (호박 파이)
American
Cuisine (양식) for 2 small Pies
(A) Cook Fresh pumpkin:
1 Fresh small size pumpkin
Cut in half and scoop out seeds.
(Put
foil on top of the baking sheet and place pumpkin
upside down.)
upside down.)
Bake 375°F for 50 minutes.
Scoop out pumpkin meat into a bowl and mash it.
(Left over pumpkin meat - you may freeze it or make
a soup.)
Scoop out pumpkin meat into a bowl and mash it.
(Left over pumpkin meat - you may freeze it or make
a soup.)
(B)
1 Pet-ritz Deep Dish Pie Crust
Shell
(or homemade pie crust)
(C) 2 C cooked fresh pumpkin(or 1 can, 16 oz solid
pack pumpkin)
pack pumpkin)
2 eggs - slightly beaten
½ C sugar
1 C brown sugar
½ t .s. salt
1 t. s. cinnamon powder
½ t. s. ground ginger
1/4 t. s ground cloves
1 can (12 oz) Pet-Evaporated
Milk
2 t. s. pumpkin pie spice
1.Preheat oven to 375°F (190°C)..
2. Cook pumpkin as (A).
3. Remove the pie crust from freezer and
poke hole in
the bottom of the pie shell 10 spots with fork.
the bottom of the pie shell 10 spots with fork.
4. Whisk together filling ingredients (C)
in the order
given above in large bowl and mix well.
given above in large bowl and mix well.
5.
Pour filling into 2 pie crusts.
Cover
around the pie rim with 1 inch foil strip.
Place pie on baking sheet.
After 30 minutes, remove foil of pie rim, continue baking.
Bake for 30 more minutes, or until knife inserted in
center comes out clean.
center comes out clean.
6. Cool on wire rack for 10 minutes.
7. Garnish with whipped topping.
Serve with ice cream.
In American Customs, they
serve pumpkin pie
at Thanksgiving dinner.
at Thanksgiving dinner.
How to make homemade pie crust:
Style (A) (Makes for 2 x 9 inch pie crust)
3 C flour
2 t.s. salt
¾ C vegetable oil
1/3 C milk
Mix together
Style (B) (Makes 2 x 9 inch pie crust)
2 ½ C flour
1 t.s. salt
1 C Crisco shortening
Mix together
¾ C ice water
Add ice watera little bit
at the time with a spoon and mix well, or use
a food processer.
호박 파이 (Pumpkin Pie)
양식 (American
Cuisine) - 작은 파이 2개 -
Preheat oven to 375°F (190°C).
(A)
호박 구어 내기:
작은 호박 1개
반으로 갈라 씨를 빼고 baking sheet에 호일을 깔고
호박을 엎어 놓는다.
호박을 엎어 놓는다.
375°F (190°C). 로 50분간 구어 낸다.
살을 파내어 그릇에 담고, 곱게 으깨 준다.
(남은 호박은 얼리거나 스프를 만들면 좋다)
(B) 냉동된 파이 껍질 (Pie
Crust) 2개
(또는 만들어서 쓴다)
(C) 구어낸 호박 살 2 C
(또는 1 can, 16 oz 호박)
계란 2개
설탕 1/2 C
황설탕 1C
팻 우유 (Pet Evaporated milk) 깡통 1개 (12 oz)
소금 ½ t.s.
호박 파이 씨즌닝 (pumpkin pie spices) 2
t.s.
작은 크기의 호박-구어서 속을 긁어 낸것 2C
1.오븐은 375°F (190°C)
로 예열 한다.
2. 호박은 (A) 방법으로 구어 내 준비 한다.
3. 파이 껍질은 냉동실에서 꺼내어, 파이 껍질의 바닥은
호크로 10 번 정도 콕콕 찔러 준다.
호크로 10 번 정도 콕콕 찔러 준다.
4. 그릇에 (C) 의 재료를 함께 섞고 곱게 잘 저어 준후
2개의 파이 껍질에 나누어 부어 준다.
호일을 길게 잘라 파이 껍질 둘레를 1
인치 넓이로
말아 준다.
말아 준다.
5. 오븐에 넣고 375°F (190°C)로 30분간 구어 내고
오븐을 열고 파이 가장자리에 씌웠던 호일을 벗겨 준다
오븐 다시 넣고 30분간 더 구운후 꺼내어 10분간 식힌다.
먹을때에는 파이 위에 윕핑 크림을 얹는다.
아이스크림과 같이 내 놓는다.
미국 풍습으로 Thanksgiving 날엔 터키 디너와 후식으로
호박 파이는 꼭 같이 먹는다.
호박 파이는 꼭 같이 먹는다.
파이 껍질 만드는 방법:
방법 (A) (2개 파이 껍질 x
9인치 )
밀가루 3
C
소금 2
t.s.
식용유 ¾ C
우유 1/3
C
같이 잘 섞어 치대 준다.
방법 (B) (2
개 파이 껍질 x 9 inch)
밀가루 2
½ C
소금 1
t.s.
크리스코 쇼트닝 1
C
잘 섞는다.
얼음물 ¾
C
얼음물은 스푼으로 떠 가며 조금 씩 썪어 치대 주던지,
모두 후드 프로쎄써에 넣어 쉽게 반죽 한다.
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