10/19/2019


Cream of Shiitake Mushroom Soup (표고 버섯 크림 스프)
American Cuisine (양식)
 
 



Cream of Shiitake Mushroom Soup (표고 버섯 크림 스프)
American Cuisine (양식)


(A). 24 dried shiitake mushrooms - sliced
      (You may use dry or fresh mushrooms, any kind
      of edible mushrooms.)
      2 T.S. oil
      4 T.S. butter

 (B) 1 large onion - cut small
      1 T.S. mashed garlic
       2 T.S. chopped green onion

(C)   2 T.S. flour

(D)  8 C  unsalted chicken soup stock
      1 ½ T.S. beef stock base powder
      1 T.S. dry parsley
      1 T.S. basil
      ¼ t.s. thyme
      3  leaves - bay leaves
      ¼ C white wine
      1 t.s.   salt
      pepper - dash

(E) 1 C   half and half

(F) parsley – chopped, for garnish

 

1.Soak mushrooms in water for 1 hour.
    Remove the stem, wash well and slice the mushrooms.
    Put aside.

2. Heat oil and butter in a large pot over medium heat.
    Add ingredients (B) into the pot and saute until softened.

3. Change to high heat, add mushrooms, stir well
    and cook for 5-7 minutes.
    Add flour and stir and cook  for 2 more minutes.

4. Add  ingredients (D)
    And reduce heat to medium heat.
    Simmer for 20 minutes, stirring occasionally.

5. Remove the bay leaves.
    Pour the soup into a blender to  chop it very finely.
    Pour soup into the same pot.

6. Add half and half.
    Adjust to taste with salt and pepper.
    Stir well and cook for 5 more minutes.

7. Serve with soup crackers, breads or toasted bread

 

 

 표고 버섯 크림 스프  (Cream of Shiitake Mushroom Soup)
 양식 (American Cuisine)


(A). 마른 표고 버섯 24 - 작게 썬다
     (마른것이나 생버섯 또는 어떤 식용 버섯을 사용해도 좋다)
    식용유   2 T.S.
      버터   4 T.S.

 (B) 양파 큰것  1 - 작게 썬다.
      다진 마늘   1 T.S.
     다진 파   2 T.S.

(C)   밀가루  2 T.S.
 
(D) 닭 육수  8 C 
      소고기 스프 가루  1 ½ T.S.
      마른 파슬리  1 T.S.
      베이즐 (Basil)   1 T.S.
      타임 (thyme)   ¼ t.s.
      월계수 잎  3 
      흰색 와인  ¼ C
      소금  1 t.s.
      후추- 약간

(E) 생크림 1 C

(F) 다진 파슬리 - for garnish

 

1.마른 버섯을 물에 1 시간 동안 불린다
꼭지는 따서 버리고 깨끗이 씻은 후 작게  잘라 옆에 놓아 둔다.

2. 큰 냄비에 식용유와 버터를 넣고 중불에서 녹힌다.
   여기에 (B) 재료를 넣고 양파가 조금 익을때 까지 볶는다. 

3. 센불로 하고 버섯을 넣고 5-7 분간 볶는다.
   여기에 밀가루를 넣고 2분가  더 볶아 준다.

4. 여기에 (D) 재료를 넣고 중불에서20분간 끓여 주는데 가끔 저어 준다.

5. 월계수 잎은 꺼내고, 블랜더에 모두 넣어 곱게 갈아 준다.
   곱게 갈은 것은 다시 같은 냄비에 붓는다.

6. 여기에 생크림을 넣고 5 분간 더 끓이면서잘 저어 준다.
   소금, 후추로 간을 맞춘다.

7. 스프용 크랙커, 각종 빵, 구운빵을 같이 곁들어 내 놓는다.


 





 
표고버섯의 종류 (Types of  Shiitake Mushrooms) 
 
1.백화고, Tenpaku Donko (white flower Shiitake Mushroom)
             많이 갈라 것으로, 마치 거북이 등처럼 갈라져 있고
          꽃처럼 하얀 꽃이 처럼 닮았다 하여 백화라고 한다.
              최상급이라 귀하고, 비싸고,  향도 좋다.
         이른 , 늦가을에 난다.
white flower Shiitake Mushroom:
It shows many white lines and crack lines on the mushroom.
It is looks like turtle back and white flower blossom.

It is the highest quality of shitake mushroom.
1.백화고
 
 
1.2 백화
 
 

2 .흑화고,Chabna Donko (Black Flower Shiitake Mushroom) 
        백화고 보다는 갈라
            백화고 되는 과정에서 습기가  많이 있어 자란 것을 흑화고라 한다.
 
             It doesn’t have as many white crack lines as the white flower mushroom,
             because they have more moisture while growing.
 
3.동고, (Dong Go  Shiitake Mushroom)
           거의 갈라 지지 않은 것으로
           우리가 식품점에서 많이 접하는 것이다.

     We can find it more commonly at the store.


4. 향고 (Hyang Go shiitake mushroom)
5. 향신 (Hyang Shin shiitake mushroom)
6.그외 (other)
 
 
 
 

















 

 
 
  


 




















 


 
 



 
 
 
 
 
 
 

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