Cream of Shiitake Mushroom Soup (표고 버섯 크림 스프)
American
Cuisine (양식)
Cream of Shiitake Mushroom Soup (표고 버섯 크림 스프)
American
Cuisine (양식)
(A). 24
dried shiitake mushrooms - sliced
(You may use dry or fresh mushrooms, any kind
of edible mushrooms.)
2 T.S. oil
4 T.S. butter
(B) 1 large onion - cut small
1 T.S. mashed garlic
2 T.S. chopped green onion
(C) 2 T.S. flour
(D) 8 C unsalted
chicken soup stock
1 ½ T.S. beef stock base powder
1 T.S. dry parsley
1 T.S. basil
¼ t.s. thyme
3 leaves
- bay leaves
¼ C white wine
1 t.s.
salt
pepper - dash
(E) 1 C half and half
(F)
parsley – chopped, for garnish
1.Soak
mushrooms in water for 1 hour.
Remove the stem, wash well and slice the
mushrooms.
Put aside.
2. Heat
oil and butter in a large pot over medium heat.
Add ingredients (B) into the pot and saute
until softened.
3. Change
to high heat, add mushrooms, stir well
and cook for 5-7 minutes.
Add flour and stir and cook for 2 more minutes.
4.
Add ingredients (D)
And reduce heat to medium heat.
Simmer for 20 minutes, stirring occasionally.
5. Remove
the bay leaves.
Pour the soup into a blender to chop it very finely.
Pour soup into the same pot.
6. Add
half and half.
Adjust to taste with salt and pepper.
Stir well and cook for 5 more minutes.
7. Serve
with soup crackers, breads or toasted bread
표고 버섯 크림 스프 (Cream of Shiitake Mushroom Soup)
양식 (American
Cuisine)
(A). 마른 표고 버섯 24개 - 작게 썬다
(마른것이나 생버섯 또는 어떤 식용 버섯을 사용해도
좋다)
식용유 2 T.S.
버터 4 T.S.
(B) 양파 큰것 1 개- 작게 썬다.
다진 마늘 1
T.S.
다진 파 2 T.S.
(C) 밀가루 2 T.S.
(D) 닭 육수 8 C
소고기 스프 가루 1 ½ T.S.
마른 파슬리 1 T.S.
베이즐 (Basil) 1 T.S.
타임 (thyme) ¼ t.s.
월계수 잎 3 개
흰색 와인 ¼ C
소금 1 t.s.
후추- 약간
(E) 생크림 1 C
(F) 다진 파슬리 - for garnish
1.마른
버섯을 물에 1 시간 동안 불린다
꼭지는 따서 버리고 깨끗이 씻은 후 작게 잘라 옆에 놓아 둔다.
2. 큰 냄비에 식용유와 버터를 넣고 중불에서 녹힌다.
여기에 (B) 재료를 넣고 양파가 조금 익을때 까지 볶는다.
3. 센불로 하고 버섯을 넣고 5-7 분간 볶는다.
여기에 밀가루를 넣고 2분가 더 볶아 준다.
4. 여기에 (D) 재료를 넣고 중불에서20분간
끓여 주는데 가끔 저어 준다.
5. 월계수 잎은 꺼내고, 블랜더에 모두 넣어 곱게 갈아 준다.
곱게 갈은 것은 다시 같은 냄비에 붓는다.
6. 여기에 생크림을 넣고 5 분간 더 끓이면서잘 저어 준다.
소금, 후추로 간을 맞춘다.
7. 스프용 크랙커, 각종 빵, 구운빵을 같이 곁들어 내 놓는다.
표고버섯의 종류 (Types of Shiitake Mushrooms)
1.백화고, Tenpaku Donko (white flower Shiitake Mushroom)
많이 갈라 진 것으로, 마치 거북이 등처럼
갈라져 있고
꽃처럼 하얀 꽃이 핀 것 처럼 닮았다 하여 백화라고 한다.
최상급이라 더 귀하고, 더 비싸고, 향도 더 좋다.
이른 봄, 늦가을에 난다.
white flower
Shiitake Mushroom:
It shows many white
lines and crack lines on the mushroom.
It is looks
like turtle back and white flower blossom.
It is the highest
quality of shitake mushroom.
2 .흑화고,Chabna Donko (Black Flower Shiitake Mushroom)
3.동고, (Dong Go Shiitake Mushroom)
거의 갈라 지지 않은 것으로
우리가 식품점에서 많이 접하는 것이다.
백화고 보다는
덜 갈라 진 것
백화고 되는 과정에서 습기가
많이
있어 자란 것을 흑화고라 한다.
It doesn’t
have as many white crack lines as the white flower mushroom,
because they
have more moisture while growing.
거의 갈라 지지 않은 것으로
우리가 식품점에서 많이 접하는 것이다.
We can find it more commonly at the store.
4. 향고 (Hyang Go shiitake
mushroom)
5. 향신 (Hyang Shin shiitake
mushroom)
6.그외 (other)
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