12/07/2020

 Cranberry Sauce (크랜베리 소스)

Anerican Cuisine (양식)




Cranberry Sauce (크랜베리 소스)

Anerican Cuisine (양식)


 x 2 (Make double)

 

1 package (12 oz)    fresh cranberries

½ C   sugar

¼ C    orange juice

¼ C    cranberry juice

1 T.S.   lemon juice   

1 pear (1 C)- cored and chopped

1 t.s.    orange zest

salt – dash

t.s.    ginger powder


optional: ½ C   can tangerine – smashed

 

 

 

1.Wash the fresh cranberries and orange well.

   Combine all ingredients into a medium pot and stir.

 

2. cover the pot and cook for 15 minutes at medium heat

   and stir well.


3. Smash it and stir well.  Cool it and serve.

 

Or pour into a empty can, d cool it and slice it.


Serve with Turkey or Ham Dinner.


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크랜베리 소스 (Cranberry Sauce)  

 양식 (American Cuisine)

-        NamJu Lee Borst –

 

X 2배로 만든다.

 

크랜베리    1 (12 oz)   

설탕   ½ C  

오렌지 주스   ¼ C   

크랜베리 주스   ¼ C   

레몬 주스   1 T.S.   

   1  (1 C) – 껍질 까고 작게 썬다.

오렌지 껍질    1 t.s.   

소금   약간

생강 가루   ⅕ t.s.   

 

1.크랜베리와 오렌지는 물로 깨끗이 닦는다.

   재료를 모두 중간 냄비에 넣고 섞어 준다.

 

2. 뚜껑을 덮고 중불에서 15분간 끓이며 가끔 저어 준다.

 

3. 정도 으깨 차게 식힌다.

 

또는 깡통에 넣어 식힌 칼로 잘라서 놓기도 한다.


터키나 디너에 같이 놓는다.


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 또는 깡통에 넣어 식힌 칼로 잘라서 놓기도 한다.






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