Potatoes au Gratin (Dauphinoise / 도휘누와스
/ Potato dish with cream) (감자 그라탕)
French Cuisine (프랑스 음식)
Potatoes au Gratin (Dauphinoise / 도휘누와스 / 감자 그라탕)
French Cuisine (프랑스 음식)
(A).4 large potatoes – slice very thinly
(Use only ⅓ each time.)
(B). 1 t.s. salt
pepper - dash
nutmeg - dash
(Use only ⅓
each time.)
(C). 1 C heavy cream
2 C
Half and Half
2 T.S.
melted butter
2 T.S.
minced garlic
(Use only ⅓
each time.)
(D) 1 C gruyere cheese
1 C
mozzarella cheese
(Use only ⅓
each time.)
(E) for garnish: chopped
parsley
1.Preheat oven bake for 375 °F (190°C).
2. In a medium size pot, put in heavy
cream and Half and
Half and heat at low heat until bubbles appear; then
remove
from heat.
Add melted butter and minced garlic and mix well.
3. Peel off the skin of
potatoes and slice into very thin pieces.
4. Grease a casserole dish
with butter.
Layer ⅓ of sliced potatoes in the casserole
dish.
Sprinkle salt, pepper and nutmeg on
top.
Spread evenly with ⅓ of heavy cream mixtures
(#2).
Sprinkle ⅓ of each cheese on top.
5. Repeat twice.
6. Cover and bake at 375 °F (190°C) for
45 minutes.
7. Remove the cover and bake
for 20 minutes more.
8. Sprinkle with chopped
parsley.
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감자 그라탕 (Potatoes au Gratin / Dauphinoise / 도휘누와스)
French Cuisine (프랑스 음식)
(A).커다란 감자 4개 - 아주 얇게 썬다
(⅓씩 3번 나누어 사용한다)
(B). 소금 1 t.s.
후추 약간
넛맥 (nutmeg) 약간
(⅓씩 3번 나누어 사용한다)
(C). 생크림 1 C
하프 앤 하프 (Half
and Half) 2 C
녹힌 버터 2
T.S.
다진 마늘 2 T.S.
(⅓씩 3번 나누어 사용한다)
(D) 구뤼 에르 치즈 1 C
모짜렐라 치즈 1
C
(⅓씩 3번 나누어 사용한다)
(E) 장식: 다진 파슬리
1.오븐은 190°C (375 °F)로 예열을 한다.
2. 중간 크기의 냄비에 생크림과 하프 앤 하프를 넣고 거품이
조금 날 때 까지 약불에서 끓여 준다; 불을 끈다.
여기에 녹힌 버터, 다진 마늘을 넣고 잘 섞어 준다.
3. 감자는 껍질을 벗기고 아주 얇게 썬다.
4. 카세롤 그릇에 버터를 골고루 발라 주고, 얇게 썬 감자의
⅓만 밑에 깔아 준다.
소금, 후추, 넛맥을 살살 위에 뿌려 주고,
구뤼 에르 치즈와 모짜렐라 치즈 를 ⅓만 위에 뿌려 준다.
크림 섞은 것을 (#2) ⅓만 위에 뿌려 준다.
5. 이것을 2 번 반복해 준다.
6. 뚜껑을 덮고 오븐에 넣고 Bake, 190°C (375 °F) 에서 45 분간
구워 준다.
7.뚜껑을 열고 20분간 더 구워 준다.
8. 다진 파슬리를 위에 뿌려 주고 내 놓는다.
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구뤼 에르 치즈 (gruyere cheese)
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