12/23/2020

 Potatoes au Gratin  (Dauphinoise / 도휘누와스

/ Potato dish with cream) (감자 그라탕)

French Cuisine (프랑스 음식)




 

Potatoes au Gratin  (Dauphinoise  도휘누와스 / 감자 그라탕)

French Cuisine (프랑스 음식)



(A).4 large potatoes – slice very thinly

    (Use only ⅓ each time.)

 

(B). 1 t.s.   salt  

   pepper - dash

   nutmeg - dash

   (Use only ⅓ each time.)

 

(C). 1 C    heavy cream 

   2 C    Half and Half 

 

   2 T.S.   melted butter

   2 T.S.    minced garlic

   (Use only ⅓ each time.)

 

(D) 1 C    gruyere cheese  

    1 C    mozzarella cheese

   (Use only ⅓ each time.)

 

(E) for garnish: chopped parsley

 

 

 

 

1.Preheat oven bake for 375 °F  (190°C).

 

2. In a medium size pot, put in heavy cream and Half and

   Half and heat at low heat until bubbles appear; then

   remove from heat.  

   Add melted butter and minced garlic and mix well.

 

3. Peel off the skin of potatoes and slice into very thin pieces.

 

4. Grease a casserole dish with butter.

   Layer ⅓ of sliced potatoes in the casserole dish.

   Sprinkle salt, pepper and nutmeg on top.

   Spread evenly with ⅓ of heavy cream mixtures (#2).

   Sprinkle ⅓ of each cheese on top.

 

5. Repeat  twice.

 

6. Cover and bake at 375 °F  (190°C) for 45 minutes.

 

7. Remove the cover and bake for 20 minutes more.

 

8. Sprinkle with chopped parsley.



                                         *****************




감자 그라탕 (Potatoes au Gratin / Dauphinoise / 도휘누와스)    

French Cuisine (프랑스 음식)


 

 

(A).커다란 감자    4 -  아주 얇게 썬다

    (⅓  3 나누어 사용한다)

 

(B). 소금   1 t.s.  

   후추   약간   

   넛맥 (nutmeg)   약간  

    (⅓  3 나누어 사용한다)

 

 

(C). 생크림   1 C   

     하프 하프 (Half and Half)    2 C   

 

     녹힌 버터    2 T.S.  

     다진 마늘   2 T.S.   

     (⅓  3 나누어 사용한다)

 

 

(D) 구뤼 에르 치즈   1 C   

    모짜렐라 치즈    1 C   

     (⅓  3 나누어 사용한다)

 

 

(E) 장식: 다진 파슬리

 




1.오븐은 190°C (375 °F) 예열을 한다.

 

2. 중간 크기의 냄비에 생크림과 하프 하프를 넣고 거품이

   조금 까지 약불에서 끓여 준다; 불을 끈다.

   여기에 녹힌 버터, 다진 마늘을 넣고 섞어 준다.

 

3. 감자는 껍질을 벗기고 아주 얇게 썬다.

 

3. 감자는 껍질을 벗기고 얇게 썬다.

3. Peel the potatoes and cut them thinly.

매우 얇은 조각으로 감자와 조각의 피부 오프 3. 껍질.

3. Peel off the skin of the potatoes and slices into very thin slices.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

캐서롤 접시에 얇게 감자 .

⅓ layers of thinly sliced ​​potatoes in a casserole dish.

캐서 접시에 얇게 감자의 레이어 .

A layer of thinly sliced ​​potatoes in a casserole dish ⅓.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

위에 소금, 후추, 육두구, 타임을 뿌린다.

Sprinkle salt, pepper, nutmeg, and thyme on top.

뿌려 소금, 후추, 위에 육두구, 백리향.

Sprinkle salt, pepper, nutmeg and thyme on top.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

6. 뚜껑을 덮고 190 ° C에서 45 동안 굽습니다.

6. Cover and bake at 190 °C for 45 minutes.

6. 덮개 굽는다 45 375 ° F (190 ° C)에서.

6. Cover and bake at 375°F (190°C) for 45 minutes.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

7. 덮개를 제거하고 20 굽습니다.

7. Remove the cover and bake another 20 minutes.

20 동안 덮개와 빵을 제거 7..

7. Remove cover and bread for more 20 minutes.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

4. 카세롤 그릇에 버터를 골고루 발라 주고, 얇게 감자의

   밑에 깔아 준다.

   소금, 후추, 넛맥을 살살 위에 뿌려 주고,

   구뤼 에르 치즈와 모짜렐라 치즈     위에 뿌려 준다.

   크림 섞은 것을 (#2) 위에 뿌려 준다.

 

5. 이것을 2 반복해 준다.

 

6. 뚜껑을 덮고  오븐에 넣고 Bake, 190°C (375 °F) 에서 45 분간

   구워 준다.

 

7.뚜껑을 열고 20분간 구워 준다.

 

 

8.  다진 파슬리를 위에 뿌려 주고 놓는다.

 

 

 

 


                                          *****************



















구뤼 에르 치즈 (gruyere cheese)    


















                                                      ******




 

댓글 없음:

댓글 쓰기