1/08/2023

 통닭 튀김 (Fried whole Chicken)

한식 (Korean Cuisine)






통닭 튀김 (Fried whole Chicken)

한식 (Korean Cuisine)

(A).영계2 마리 또는 1 마리

 

(B) 염지법:

   소금   ½ t.s.

   후추    ¼ t.s.

   다진 마늘    2 T.S. 

   정종    2 T.S.

   optional: (맵게 할때)

 

(C) Coating :

   튀김가루   ½ C

   전분가루    1 T.S.

   소금   약간

   후추   약간

   고추가루  1 T.S.

 

 

(D) 튀낌 반죽용:

   튀김가루   1 C

   키레가루  1 t.s.

   소금   약간

   후추   약간

   얼음물 1 C

   커다란 얼음 1 덩어리




1.닭을 깨끗이 씻어 물기를 ,  배를 갈라 주고

   2-3 칼집을 낸다.


2. 비닐 봉투에 닭과 (B) 재료를 함께 넣고 흔들어

   같이 버무려 2 시간 - 하루 동안 냉장고에 넣고

   재운다


3. 냉장고에서 꺼내서 채에 받쳐 물기를 뺀다.


4. (C) 재료로 튀김 옷을 비닐 봉투에 넣고 섞은

   닭을 넣고 섞어 코탕해 준다.


5. (D) 재료를 그릇에 섞어 반죽 옷을 아주 묽게 만든다.

   튀김 반죽에 커다란 얼음을 넣어 반죽을 아주 차게

   만든다.


6. 통닭을 반죽으로 씌운

   높은 온도의 기름으로 튀겨 낸다. 180 C (325 F)


파채 무침, 초절이, 호배추 살라드 등과 같이 놓는다.



                    **************



Fried Whole Chicken (통닭 튀김)

Korean Cuisine (한식)

 

Salting method : 

(A). 1 whole chicken or 2 cornish hens

 

(B) ½ t.s.    salt   

   ¼ t.s.    pepper    

   2 t.s.    minced garlic      

   2 T.S.   rice wine   

 

(C) For coating :

   ½ C     tempura powder 

   1 T.S.  starch    

    salt   dash

    pepper      dash

   1 t.s.    red pepper powder

 

(D) For batter:

     1 C    tempura powder  

   1 t.s.    curry powder

    salt   dash

    pepper      dash

   1 C    ice water

   1 chunk    ice cubs



1.Wash  chicken and drain.

   Cut into half and make 2-3 cuts in each chicken.


2. Put the chicken and ingredients (B) in a vinyl bag,

   then shake well and place in the refrigerator for more

   than 2 hours or one day.1. Wash the chicken clean, drain the water, split the belly and spread it

1. 닭은 깨끗이 씻어 물기를 배를 갈라 넓게 펴준다

1. Wash the chicken clean, drain the water, split the belly and spread it out.

1. 닭은 깨끗이 씻어 물기를 빼고 배를 갈라 넓게 펼친다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Make 2-3 cuts.

2-3 컷을 만드십시오.

Make 2-3 knife cuts.

칼로 2-3 자릅니다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

2. Put the chicken and ingredients (B) together in a plastic bag and shake well.

2. 비닐봉지에 닭고기와 재료(B) 함께 넣고 흔든다.

2. Put chicken and ingredients (B) together in a plastic bag and shake well

2. 비닐봉지에 닭고기와 재료() 함께 넣고 흔든다

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

sleep

...

put to bed

...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

3. Take it out and put it on a sieve to drain the water.

3. 건져 체에 올려 물기를 뺀다.

3. Take it out and put it in a strainer to drain the water.

3. 건져서 체에 받쳐 물기를 뺀다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

(D) Mix the ingredients in a bowl to make a very thin batter.

(D) 그릇에 재료를 섞어 매우 얇은 반죽을 만듭니다.

(D) Mix the ingredients in a bowl to make the dough very thin.

(D) 반죽을 매우 얇게 만들기 위해 그릇에 재료를 섞는다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

 

3. Take it out and put it on a sieve to drain the water.

3. 건져 체에 올려 물기를 뺀다.

3. Take it out and put it in a strainer to drain the water.

3. 건져서 체에 받쳐 물기를 뺀다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

180 C (325 F)

...

180 degrees C (325 degrees F)

...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

3. Take chicken out from refrigerator and drain it.

 

4. Put ingredients (C) into a clean vinyl bag and shake well,

   then add chicken and shake well again.

 

5. In a large bowl, mix ingredients (D) together and make

   a very thin batter.

   Add one large ice cube make very cold batter.

 

5. Dip chicken into batter, cover fully and fry it until

   golden brown in high temperature oil at 325°F (180°C)

   for 8 minutes.

 

180 C (325 F)

...

180 degrees C (325 degrees F)

...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Serve with seasoned green onions, pickled radish, or

cabbage salad.

 

 


                    **************


Serve with

 

 

 

Cabbage Salad (양배추 살라드)


https://beolnara.blogspot.com/2023/01/cabbage-salad-american-cuisine-cabbage.html



                         ************






























**************





















********************











***************
















댓글 없음:

댓글 쓰기