1/28/2023

 Escargot  (달팽이 요리/에스카르고)

French Cuisine (프랑스 요리) - Appetizer


1.Escargot without shell: (껍데기 없는 달팽이 요리)




1.Escargot without shell: (껍데기 없는 달팽이 요리)


(A) 2 T.S.    butter

   1    shallot – diced


(B) 1 can (12-24 snails)    cooked escargots - drain the juice

   2 T.S.    white wine (Chardonnay)    


(C) Garlic Butter (마늘 버터

(a) 1 T.S.    minced garlic

   ½ C   chopped parsley


(b) 6 T.S.    softened butter

   1/8 t.s.    sea salt

   pepper   dash

(D) 2 T.S.    bread crumbs

   1 T.S.    melted butter


(E) French baguette

   3 T.S.    melted butter

 

 


1.Preheat oven at Bake, 375°F(190°C).


2. In a frying pan, add 2 T.S. butter and melt.

   Add diced shallot and stir for 3 minutes.


3. Add snails and white wine then simmer at medium heat

   for 3 minutes.  Remove from heat and set aside.


4. Make Garlic Butter:

   Put ingredients (a) into a small blender and chop well.

   In a small bowl, pour (a) mixture and add ingredients (b),

   then mix well together.


   Until here, cook this the same way as with shell or

   without shell.


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5. In an escargot baking dish:

   Put 1/3 t.s. of garlic butter onto each space.

   Pick a snail (#3) and place it onto the snail baking dish

   one of each.

   Then add 2 t.s. of garlic butter on top of each snail.


   (You can use a mini muffin bake pan for a party.)


6. Sprinkle bread crumbs evenly on top of dish.

   Sprinkle 1 T.S. of melted butter on top of the bread crumbs.


7. Bake at 375°F (190°C) for 15 minutes.


8. Slice the French bread (French baguette) ½ inch thick.

   Place bread slice on a baking pan, then brush on top of

   the bread slices, with melted butter and bake it.


9. Scoop a snail and place it on top of the toasted bread,

   then enjoy!

 


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1. 껍데기 없는 달팽이요리 (Escargot without shell)

(A) 버터   2 T.S.   

   샬롯   1    잘게 썬다


(B) 달팽이 1 깡통 (달팽이 12-24) - 국물은 따라 버린다  

   흰색 와인 (샤도네)    2 T.S.   


(C) Garlic Butter (마늘 버터

(a) 다진 마늘   1 T.S.   

   잘게 다진 파슬리   ½ C  


(b) 실온에 놓아 버터   6 T.S.   

   천일염   1/8 t.s.  

   후추   약간  

(D) 빵가루   2 T.S.   

   녹힌 버터   1 T.S.   


(E) 바게트 (French baguette)

   버터   3 T.S.   


1.오븐은 Bake, 375°F(190°C) 예열 한다.

 

2.후라이 팬에 버터를 2 T.S. 넣고, 잘게 샬롯을 넣고

   중불에서 3분간 볶아 준다.

 

3. 여기에 달팽이와 와인을 넣고 3분간 볶아 ,

   불을 끄고 옆에 놓아 둔다.

 

 

4. 마늘 버터 (Garlic Butter) 만들기:

작은 블랜더에 (a) 재료를 넣고 곱게 갈아 준다.

이것을 그릇에 붓고 (b) 재료를 넣고 섞어 준다.

 

 

   여기 까지는 달팽이 껍데기가 있는 것이던, 없는 것이던

   하는 방법이 같다.

 

 

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5. 달팽이 접시에 마늘 버터  ½ t.s. 얹어 준다.

   위에 달팽이를 1개씩 얹고 위에 마늘 버터를 

   1½ t.s. 얹어 준다.


    위에 빵가루를 마늘 버터 , 달팽이 그릇 위에

   골고루 뿌러 준다.

   (사람들이 많이 모인 Dinner Party에는 미니 머핀 팬에

   넣고 굽는다)


6. 위에 녹힌 버터를 1 T.S. 위에 골고루 뿌려 준다. 


7. 오븐에  넣고 Bake 375°F (190°C)15 동안 굽는다.


8. 바게트는 ½ 인치( 1cm) 두께로 잘라서 버터를 골고루

   바른 오븐에 넣고 2 분간 Broil 구어 준다.

   (금방 까맣게 있으니 옆에서 지켜 봐야 한다.)


9. 애스카르고는 떠서 조각 위에 얹어 먹는다.

 

  

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Garlic Butter

















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2. Escargot with shell: (껍데기 있는 달팽이 요리)







2. Escargot with shell: (껍데기 있는 달팽이 요리)

(A) 2 T.S.    butter

   1    shallot – diced


(B) 1 can (12-24 snails)    cooked escargots - drain the juice

   2 T.S.    white wine (Chardonnay / 샤도네)   


(C) Garlic Butter (마늘 버터

(a) 1 T.S.    minced garlic

   ½ C   chopped parsley


(b) 6 T.S.    softened butter

   1/8 t.s.    sea salt

   pepper   dash 

(D) 1 T.S. finely chopped fresh parsley.

   1 T.S.    melted butter


(E) French baguette

 

 

 

1.Preheat oven at Bake, 375°F(190°C).


2. In a frying pan, add 2 T.S. butter and melt.

   Add diced shallot and stir for 3 minutes.


3. Add snails and white wine then simmer at medium heat

   for 3 minutes.  Remove from heat and set aside.


4. Make Garlic Butter:

   Put ingredients (a) into a small blender and chop well.

   In a small bowl, pour (a) mixture and add ingredients (b),

   then mix well together.


   Put garlic butter mixture into a piping bag,

   (It is easier to use than a spoon.)


   Until here, cook this the same way as with shell or

   without shell.


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5. Put ½ t.s. of garlic butter into each shell.

   Add a snail into the shell and push down a little bit gently,

   then add 1 T.S. garlic butter on top of the snail and set

   it in the snail baking dish.


   Make sure snail shells face garlic butter side up when

   placed onto the baking snail tray.


6. Place the stuffed snails in a refrigerator and allow to

   sit for about 30 minutes.

   This will give the garlic butter enough time to solidify.


7. Bake at 375°F(190°C) for 15 minutes.


8. Remove the snail from oven, sprinkle 1 T.S. of finely

   chopped fresh parsley then sprinkle 1 T.S. of melted

   butter on top.

   Serve immediately.

 

9. Serve with sliced French baguette, dipping it into

   The sauce in the snail baking dish, and eat.


   Chardonnay / 샤도네) is the best for escargot dish.

 

  

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2. 껍데기 있는 달팽이 요리 (Escargot with shell)


(A) 버터   2 T.S.   

   샬롯   1 - 잘게 썬다


(B) 달팽이 1 깡통 (달팽이 12-24) - 국물은 따라 버린다  

   흰색 와인 (샤도네)    2 T.S.   


(C) Garlic Butter (마늘 버터

(a) 다진 마늘   1 T.S.   

   잘게 다진 파슬리   ½ C  


(b) 실온에 놓아 버터   6 T.S.   

   천일염   1/8 t.s.  

   후추   약간  

 (D) 곱게 다진 파슬리   1 T.S.

   녹힌 버터   1 T.S.   


(E) 바게트 (French baguette)

 

 

 

1.오븐은 Bake, 375°F(190°C) 예열 한다.


2.후라이 팬에 버터를 2 T.S. 넣고, 잘게 샬롯을 넣고

   중불에서 3분간 볶아 준다.


3. 여기에 달팽이와 와인을 넣고 3분간 볶아 ,

   불을 끄고 옆에 놓아 둔다.

 

4. 마늘 버터 (Garlic Butter) 만들기:

작은 블랜더에 (a) 재료를 넣고 곱게 갈아 준다.

이것을 그릇에 붓고 (b) 재료를 넣고 섞어 준다.


   마늘 버터를 주머니에 넣고 사용하면 수저 보다

   훨씬 편하다.


   여기 까지는 달팽이 껍데기가 있는 것이던, 없는 것이던

   하는 방법이 같다.


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5.  달팽이 속에 조금 깊게 ½ t.s. 마늘 버터를 넣고,

   위에 달팽이 개씩 넣고 살짝 속으로 밀어 준다.

위에 1 T.S. 마늘 버터를 얹어 , 마늘 버터가

위를 보게 하고  달팽이 접시에 담는다.


6. 이것은 냉장고에 30 정도 넣어 둔다.

   마늘 버터가 조금은 단단해 지기 위함이다.


7. 오븐에 넣고 Bake, 375°F(190°C)15 분간 굽는다.


8. 오븐에서 꺼낸 미리 준비 해둔 곱게 다진 파슬리를

   위에 뿌려 주고 녹힌 버터 1 T.S. 위에 뿌려 준다.


9. 후렌치 바게트빵은 같이 놓고, 조금씩 뜯어 에스카르고

   에서 나온 기름을 찍은 , 에스마르고를 위에 얹어 같이

   먹는다에스카르고는 곧바로 먹는다..


같이 먹기 좋은 와인은 Chardonnay / 샤도네) 아주

맞는다.

 

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