1/09/2023

Turkey Dinner for Thanksgiving Day and Christmas Day (1)


1.Turkey Dinner (칠면조 디너)

American Cuisine (양식)





                                                                          


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1. Turkey Dinner (칠면조 디너)

American Cuisine (양식)


(A). 20 lb    Turkey (Butterball)  

   1 T.S.    salt

 

(B) Turkey Stuffings (Pepperidge Farm):

   2 C    seasoning bread

   1 C    celery, chopped and stir-fried until soft.   

   1 C    onion, chopped and stir-fried until soft.    

   1 stick    butter - room temperature  

   2    eggs

   1½ C   turkey stock and chicken stock

   ½ t.s.   sage 

   salt

   pepper

   1 T.S    minced garlic.

   1 C    chopped ham or sausage - stir-fried

   1 C    chopped fresh mushrooms - stir-fried until soft.

   1C    crushed Ritz crackers

   1 C    bread crumb 

   ½ T.S.   parsley

   ½ T.S.   basil

   optional: 1/3 C    raisin


(C) 1 stick (=8 oz)   room temperature butter 

 

 


1.Remove turkey from vinyl bag.

   Wash turkey with water.


2. In a large vinyl bag fill with water and add 1 T.S. salt

   and let it sit for over 4 hours - 1 overnight.


3. Start at 9:00 am.

   Preheat oven bake for 375ºF (190ºC).


   In a medium pot, fill with water and add turkey neck,

 and giblets and boil for over 5 hours.(or you may add

 chicken stock)


4. Make stuffings:

   In a frying pan, add ½ T.S oil and add chopped onions,

   then stir-fry until soft.  Sprinkle a dash of salt and pepper.

   Stir-fry celery the same way as onions.


   Stir-fry finely chopped mushrooms with 1 T.S. butter until dry.

 

버섯은 잘게 다지고, 버터 1T.S.

Finely chop the mushrooms, and butter 1 T.S.

양송이버섯은 잘게 다지고 버터 1T.S.

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Fry for a long time until it disappears.

사라질 때까지 오랫동안 볶습니다.

Stir-fry for a long time until it disappears.

없어질 때까지 오래 볶는다.

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  After chopping ham and sausages into small pieces,

   stir-fry them without oil for 2 minutes.

햄이나 소시지를 잘게 다진 기름 없이 튀겨준다.

Chop ham or sausage into small pieces and fry them without oil.

햄이나 소세지를 잘게 다져 기름 없이 볶는다.

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Combine all ingredients (B) in a very large bowl and mix well.


5. Rinse the turkey with water and drain.

   Rub with 1 stick of soft butter inside and out.


6. Stuff dressing inside the turkey front and back side.

   Secure with pins.


7. Cover turkey with heavy foil 3 times and place turkey

   breast-side up on the rack set in a roasting pan.


8. Bake for 15 minutes for each pound of turkey at 375º.

 (190ºC) (about 4½ - 5 hours).


9. For the last 60 minutes, uncover and open the foil

   surrounding the turkey.

   Baste the turkey every 20 minutes.

   Scoop up the turkey pan liquids and drizzle them on top

   of the turkey, and bake until golden brown.


10. Take out turkey from oven and let it rest for 30 minutes

   with foil covered.


11. Serve with turkey gravy.

 

 

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Turkey Gravy:


(A).pan drippings from turkey

   3   garlic cloves,, chopped finely

   2 T.S. butter

   6 T.S.    flour


(B) 2½ C    turkey stock from cooking the turkey giblets

          (or chicken stock)

   1 T.S.    Browning & Seasoning Sauce

   1 T.S.   parsley

   ½ T.S.   basil

   1 t.s.    soy sauce

   1 t.s.    worcestershire sauce

   salt   dash

   pepper   dash

 

 

1.Remove the turkey and use the same pan with its drippings.


2. In the drippings, add garlic and flour and stir well,

   and add above ingredients(B), then stir well.

 

 

 

How to Carving Turkey:

   Remove the wings first, then the thighs,

   Then carve the breast meat into individual slices.

 


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1. 칠면조 디너 (Turkey Dinner)

양식  (American Cuisine)

 

(A).   20 lb   터키 / 칠면조 (Butterball 가장 맛있다)  

   소금   1 T.S.   

    

(B) Turkey Stuffings (터키 속에 넣는 스타핑):

   스타핑   2 C  (빵에 허브를 섞어 만든 구루탕 같은   

                  Pepperidge Farm 것이 맛있다.)  

   아주 작게 샐러리   1 C

   다진 양파    1 C   

   버터  1 /stick (=8 T.S.) – 실온에 놓아 둔다.

   계란    2   

   터기 또는 육수   1½ C  

   쎄이지(sage)    ½ t.s.  

   소금

   후추

   다진 마늘   1 T.S   

   작게 다진 햄과 소세지 볶은    1 C   

   양송이 다진  1 C   

   리즈 크랙카 작게 부순    1 C

   빵가루    1 C  

   파슬리   ½ T.S.  

   바질   ½ T.S.  

   optional: 건포도  1/3 C   


(C) 버터   1 stick (=8 T.S.) – 실온에 놓아 둔다.

 


1.얼은 터키는 2 부터 시원 곳에 놓고 녹힌다.

   터키는 봉지를 벗기고 물로 한번 깨끗이 씻는다.


2. 커다란 비닐 봉지에 찬물을 가득 채운 , 소금 1 T.S

   넣고  섞어 , 터키를 넣고 봉지 위를 묶어 주고

   4시간하루를 시원 곳에 놓아 둔다.


3.저녁 식사가 오후 4 부터 시작 하면, 오전 9 부터

   만들기 시작 한다.


   오븐은 375ºF (190ºC) 예열 한다.


   중간 크기의 냄비에 터키 , 내장 등을 넣고 물을

   가득 채운 5시간 이상 계속 끓여 터키 육수를 만든다.

   미리 만든 육수가 있으면 같이 섞어 사용 하면

   더욱 좋다.


4. Make stuffings (스타핑/ 소를 준비 한다):

   양파 샐러리 식용유를 ½ T.S. 후라이 팬에 넣고

   부드러워 질때 까지 볶는다.

   소금, 후추를 아주 약간 뿌려 준다.


   양송이 잘게 다지고, 버터 1 T.S. 넣고, 물기가

   없어 질때 까지 오랫동안 볶아 준다.


   햄이나 소세지 작게 다진 기름 없이 그냥 볶아 준다.


  아주 커다란 그릇에 (B) 재료를 모두 넣고 섞어 준다


5. 터키는 비닐 봉지에서 꺼내어 찬물로 한번 헹구어

   종이 타올로 물기를 닦아 준다.

   비닐 장갑을 끼고 터키 , 모두 녹힌 버터를

   발라 준다.


6. 스타핑을 터키 뱃속과 있느쪽 가득 채워 준후,

   구멍은 껍질을 늘켜 덮어 주고 핀으로 준다.


7. 두꺼운 호일로. 가슴살이 위를 보게 하고 호일로 준다.

호일을 3 꼼꼼히 준후 로스팅 팬에 wire rackd

얹고 그위에 터키를 얹어 오븐에 넣는다.


8. 터키 크기의 파운드 15분씩 굽는다.

   터키는 Bake, 375ºF (190ºC) 4½ - 5시간 동안 굽는다.


9. 마지막 1 시간 전에 호일의 부분만 열고, 20

   마다 3 로스팅 팬에 흘러 나온 주스를 떠서 터키

   위에 골고루 뿌려 준다.

   터키가 맛있는 갈색이 될때까지 굽는다.


10. 터키는 오븐에서 꺼내고 호일을 씌운채 30분동안

   쉬게(=resting) 놓아 둔다


11. 터키 기름과 주스가 있는 로스팅 팬은 불에 올려 놓고

   그팬에 직접 그래이비를 만든다.

 

 

Turkey Gravy: (터키 그래이비)

 

(A).로스팅 팬에 남은 기름과 터키 주스 남은

   다진 마늘 1 ½ T.S.

   버터    2 T.S.

   밀가루   6 T.S.  


(B) 터키 육수와 육수   2½ C 

    브라우닝 소스 (Browning & Seasoning Sauce)    1 T.S.   

    파슬리   1 T.S. 

    바질   ½ T.S.  

     간장   1 t.s.   

     우스터 샤이어 소스   1 t.s.   

     소금   약간

   후추   약간

 

 


1.로스팅 팬에서터키를 빼내고 팬에 남은 주스로 만든다.

   불에 얹어 놓는다.


2. 여기에 (A) 재료를 넣고 볶아 준다.

   여기에 (B) 재료를 넣고 저어 준다.

   농도는 터키 육수를 조금씩 넣으면서 조절 한다.

 

 

How to Carving Turkey: (터키를 자르는 )

  30 호일을 벗기고, 처음엔  스타핑은

   모두에서 꺼내 그릇에 담는다.

   터키는 날개와 넓적 다리를 잘라 내어 커다란 접시에 놓는다.

   그리고 가슴살은 가운데를 칼집을 오니쪽은 사선으로

   왼쪽으로 얇게 저미고, 오른쪽은 오른쪽으로 얇게 저며 준다.                     

 

 

 

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Turkey Gravy: (터키 그래이비)























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