1/30/2023

 Creamed Spinach (크림 시금치)

American Cuisine (양식)






Creamed Spinach (크림 시금치)

American Cuisine (양식)


(A).40 oz (2 lb) fresh leaf spinach

   or 2 packages (=20 oz.) chopped frozen spinach


(B) 4 T.S.    butter

   2     shallots or onion – diced (=3 T.S.)

   1 T.S.   minced garlic


(C) 2 T.S.    flour


(D) 1½ C    milk


(E) ½ C    sour cream

   ½ C    Half and Half


(F) ¼ t.s.    nutmeg

   ¼ t.s.    sea salt

   ¼ t.s.    pepper


(G) 3 T.S.     grated parmesan cheese

     4 oz.     cream cheese - softened

 

 

 

1. Fresh spinach: Wash spinach very thoroughly and drain.

   In a large pot, fill with water and add 1 t.s. salt then boil it.

   Pour fresh spinach into hot water and blanched for 3 minutes

   then  drain it.

   Rinse with  cold water, drain, then squeeze as much

   excess water as possible.

   Chop the spinach bundles into a ¾ inch width.

 

   Frozen spinach:  Frozen chopped spinach-drained.

   Throw frozen spinach and squeeze as much

   excess water as possible pressed, and cut into very

   small-size pieces.   Set aside.


2.In a skillet, put ingredients (B) and saute at medium

   heat until soft for 3 minutes.


3. Add flour and stir for 1 minute.


4. Slowly pour milk, then add ingredients (E) and stir well.


5. Add ingredients (E), and cook at low heat.

   Add spinach and stir well, then add ingredients (F) and

Stirring occasionally for 8 minutes.


6. Add parmesan cheese, then stir well until completely

   blended.

 

 

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크림 시금치 (Creamed Spinach)

양식 (American Cuisine)


 

(A).시금치    40 oz (2 lb)

   또는 시금치 얼린 / 작게 자른     2 봉지 (=20 oz)


(B) 버터   4 T.S.   

  샬롯    2 (=3 T.S.),  또는 양파    

   다진 마늘   1 T.S.  


(C) 밀가루   2 T.S.   


(D) 우유   1½ C   


(E) 싸워 크림   ½ C   

   Half and Half / 하프 하프   ½ C   


(F)  넛맥   ¼ t.s.   

   천일염   ¼ t.s.   

   후추   ¼ t.s.   


(G) 파마산 치즈 갈은    3 T.S.   

     크림치즈   4 oz    

 


 

1. 시금치:

   시금치는  깨끗이 씻은 물기를 뺀다.

   냄비에 물을 끓이고 소금을 1 t.s. 넣고 끓으면 시금치를

   넣고 3분간 데쳐 내어 곧바로 찬물에  행구고, 물기를

   준다.

   이것을  여러 잘라 준다.

 

   조그맣게 자른 얼린 시금치:

   얼린 시금치는 녹힌다.

   물에 한번 헹구고, 물기를 옆에 놓아 둔다.

 

2. 후라이 팬에 (B) 재료를 같이 넣고 중불에서  3분간

   볶아 준다.


3. 여기에 밀가루를 넣고 1분간 볶아 준다.


4. 우유를 천천히 부어 주며 뭉치지 않게 저으면서

   (E) 재료를 넣고 저어 준다.


5. 여기에 시금치를 넣고, (F) 재료를 넣고, 약불에서  8분간

   저어 준다.


6. 파마산 치즈를 넣어 주고 섞이게  저어 준다.

 

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