1/16/2023

 Chicken  à la King  (Easy way) / 치킨 알라

American Cuisine (양식)









Chicken  à la King  (Easy way) / 치킨 알라

American Cuisine (양식)


- for 6 servings -

 

(A) 1 C    bite-size chicken - cooked

   (boiled in water for 1 hour and cut up into bite-size pieces)

 

(B) 1 can (10.5 oz)   Chicken a la King

   2 can (10.5 oz X 2)   Campbell, cream of mushroom soup

   2 can(10.5 oz X 2)   Campbell, cream of chicken

   ¼ C     pimentos

   ½ C    milk

   1 T.S.    butter

   1 C    frozen green peas or broccoli - cooked

  

   optional: 1 C    white mushrooms chopped finely.

                  Place in a frying pan, add 2 T.S. butter, then stir-fry

                  until dark brown.

 

(C) 1 pkg (10 oz.) Pepperidge Farm Puff Pastry shells.

      Keep frozen until ready to bake.

 

 


1.Cooked chicken.


2. Mix ingredients (B) together in a pot and heat at medium

   heat.   Stir well often.

   Turn down the heat and keep stirring.


3. Serve with

   Preheat oven at bake, 425°F.(200°C)


4. Place shells onto ungreased baking sheet, and bake

   at 425°F.(200°C) for 18 minutes.

   Cool on wire rack for 5 minutes.

   Use a knife to remove the ‘tops’.


5. Place the puff pastry shell on the plate and

   Fill the sauce on top of shells and cover with the  ‘tops’.


   Serve with  cooked rice or puff pastry shells.

   And always serve with can of peach.

 

 

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치킨 알라 (Chicken  à la King) – 쉬운 방법

양식 (American Cuisine)

- for 6 servings -


(A) 삶은  살만 작게 자른     1 C   

   (물에 끓여 1 시간 동안 끓인 살을 발라 작게 자른다)


(B) 치킨 알라     1 can (10.5 oz)  

  Campbell(캠블), 크림 오브 머쉬룸 스프    2 can (10.5 oz X 2)  

  Campbell, 크림 오브 치킨   2 can(10.5 oz X 2)  

  피멘토    ¼ C     

  우유    ½ C    

  버터   1 T.S.    

  삶은   완두콩    1 C   

   optional: 양송이 잘게 자른      1 C    

     라이 팬에 버터를 넣고 버섯을 넣고 같이 볶는다.


(C) Pepperidge Farm Puff Pastry shells

   (퍼프 페이스트리 )   1 pkg (10 oz.)

  굽기 까지는 냉동한 상태로 보관 한다.

 

 

 

 

 

 

1.닭은 물에 넣고 1 시간 이상 삶은 살만 뜯어 작게 자른다.


2. 냄비에 재료 (B) 넣고 중불에서 저어 주며 끓인다.

   끓기 시작하면 불을 약하게 줄이고 계속 저어 준다.


3. 오븐은  bake, 425°F.(200°C) 예열 한다.


4. 쉘은 기름기 없는 쿠키 판에 넣고 425°F.(200°C) 오븐에

   넣어 18 분간 굽는다.

   오븐에서 꺼내어 5 분간 놓아 둔다.

   칼끝으로 뚜껑을 낸다.


5. 접시에 퍼프 쉘을 놓고, (#2) 소스를 퍼프 속을 채워

   뚜껑을 위에 얹어 준다.


소스를 쌀밥 위에 얹어 먹어도 좋다.

항상 깡통 복숭아와 같이 먹으면 좋다.

 

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