9/10/2021

삼선 짜장면 [Sam Seon Jja Jang Myeon],짜장면 [Jja Jang Myeon]

한국식 중식 (Korean Style Chinese Cuisine)




         

삼선 짜장면 [Sam Seon Jja Jang Myeon],짜장면 [Jja Jang Myeon]

한국식 중식 (Korean Style Chinese Cuisine)


**모든 재료는 작은 깍뚝 썰기로 썰고, 미리 준비해 놓는다..


(A).춘장   1 C – 볶은 짜장 이라도 기름에 한번 볶아 낸다.

   식용유    2 C


(B)삼선 짜장: (해물)

식용유    1 T.S.

새우    8 -껍질을 모두 벗기고 작게 썬다.

물오징어   1마리 - 작게 썬다

소금    약간

      optional: 불린 해삼, 가리비,

 

(C) 식용유    1 T.S.

   다진 생강     ½ t.s.

   다진 마늘     1 T.S.

   다진    1 T.S.

   돼지고기 (아주 작게 )     1 C  

   소고기 (아주 작게 )      1 C

   정종 2 T.S.

   후추   약간

 

(D) 양파 큰것     1

   호박    1

   배추    1 C   

  

(E)  간장    1 T.S.

   소스    1 T.S.

   설탕    ½ t.s. 

 

(F) 양파 육수 (또는 )     ½ C

 

(G) 전분가루   1½ T.S. +  3 T.S.

   나중에 참기름    1 t.s.

 

(H) 짜장 국수    2 인분

   소금    1 t.s.


 (I) 간장   ½ t.s.   

     참기름    ½ t.s.   

 

(J) side: 

   오이채

   단무지

   양파 썰은

   짜장

   고추가루

   계란 후라이

 

국수:

베이킹 소다 + 밀가루 +소금 약간 물로 반죽해서

(여름엔 조금 찬물로, 겨울엔 약간 미지근한 물로 반죽함)

실온에서 1시간 놓아둠.

(또는 마른 짜장 국수를 사용한다)

 

1.웍에 식용유를 넣고 짜장을 넣고 뜨거운 기름에 계속 저어

   주면서 구수한 냄새가 날때까지 볶아 채에 걸러

   기름을 걸러 내어 옆에 놓아 둔다.

   ( 기름은 볶을 다시 사용해도 된다.)

 

2. 해물들은 소금 아주 약간 뿌려 간을 하고, 식용유 1 T.S.

   넣고 볶은   채에 걸러 옆에 둔다.

 

3. 큰냄비에 식용유를 넣고 다진 생강, 다진 마늘을 넣고

   중불에서 볶는다.

   불로 바꾸어, 여기에 돼지고기, 소고기를 넣고 같이 볶다가

   정종을 넣고 볶고 후추를 약간 뿌려 주어 볶는다.

 

4. 고기가 익었으면, 양파, 호박, 호배추 것을 넣고

   같이 볶는다.


5. 간장, 설탕 넣고 볶다가, 짜장을 넣고 볶는다

 

6.양파 육수를 넣고 5분간 끓이고, 해물을 넣고 1분간 끓인다.

 

7. 전분가루를 물에 풀어 넣고 저어 2분간 끓여 준다.

   참기름을 넣고 섞어 준다.

 

8. 국수는 소금물에  삶아 내어 찬물에 헹군다

   먹기 바로 전에 뜨거운 물에 살짝 헹궈 건져내어 물기를

   털고 참기름, 간장으로 약간 간을 주고 그릇에 담는다.

 

9. 그릇에 삶은 국수를 놓고 짜장 소스를 얹고 오이채를 썰어

  는다.  

  optional: 계란은 튀기듯이 후라dl 해서 얹는다.   .

 

단무지,  양파, 짜장 소스와  함께 놓는다.

**계란 후라이를 만들어 얹어도 좋고, 고추가루 뿌려

   먹으면 맛있다.

 

비법: 양파 껍질과 뿌리는 깨끗이 씼고 물을 8 C 같이

   20 벙도 끓인다.   이것을 양파 껍질 Tea 따뜻하게

   또는 차게 마시면 콜레스테롤 제거에 좋고, 중국 요리를

   할때엔 이것을 대신 사용하여 요리의 맛을 더욱 깊게

   만든다.





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Sam Seon Jja Jang Myeon (삼선 짜장면 - with seafood), 

Jja Jang Myeon(짜장면 - without seafood)

한국식 중식 (Korean Style Chinese Cuisine)

        

 

**All ingredients are diced into small pieces.

   Prepare all ingredients before starting to cook.

 

(A).1C   chun Jang (=black bean sauce)

   2 C   oil

 

(B) Sam Seon Jja Jang (Seafood):

   1 T.S.  oil

   8    shrimps – peel the shells and cut into small pieces.

   1     cuttlefish  - clean and peel the skin off then cut into small

                      pieces

   salt   dash

   optional: Soaked dry sea cucumber.

  1 water squid – cut into small pieces

 

 

1 오징어 - 작은 조각으로 자른다

1 water squid - cut small

오징어 1마리 - 작게 썬다

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a little salt

 

 

 

...

some salt

...

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optional: Soaked sea cucumber, scallops, chicken meat

옵션: 불린 해삼, 가리비, 닭고기

optional: Soaked sea cucumber, scallops, chicken flesh

옵션: 불린 해삼, 가리비, 닭살

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(C) 1 T.S.    oil

   ½ t.s.   minced ginger

   1 T.S.    minced garlic

   1 T.S.    chopped green onion

 

   1 C     pork - cut into small pieces.

   1 C    beef - cut into small pieces.

 

    2 T.S.   rice wine

    pepper   dash

 

(D) 1   large  onion - cut into small pieces.

   1     zucchini - cut into small pieces.

   1 C      cabbage - cut into small pieces.

 

(E)  1 T.S.   soy sauce

   1 T.S.   oyster sauce

   ½ t.s.     sugar

 

(F)  ½ C   onion stock or water

 

(G) 1½ T.S.    starch powder + 3 T.S.  water

   1 t.s.   add sesame oil at the end.

 

(H)  2 servings of dry noodles

     1 t.s.   salt

 

(I) ½ t.s.    soy sauce

   ½ t.s.    sesame oil

 

(J) Side:

   cucumber -shredded

   Pickled radish

   onion - cut

   chun Jang

   red pepper powder

   fried egg -sunny side up

 

 

 

Homemade noddle:

Baking soda + flour + salt – mix together and kneed well.

(summer time – use cold water, winter time – use warm water)

After kneed, cover and let it sit at room temperature for 1 hour.

(or use dry noodles instead)

 

 

 

1.Put oil in a wok, add chun jang and fry them for 7 minutes;

    then drain it and set aside.

(You can re-use this oil for frying.)

 

2. Season the seafood with salt.

   Put 1 T.S. oil in a wok and add ingredients (B) and stir-fry

   at high heat, then strain and set aside.

 

3. Put oil in a wok and  add ginger, garlic and green onion,

   then stir well at medium heat.

   Change to high heat, add pork and beef stir-fry together,

   Then add rice wine and pepper and stir.

 

4. When meat is cooked, add ingredients (D) and stir-fry

   together.

 

5. Add ingredients (E), sir again then add fried chun Jang

   and stir well.

 

6. Add onion stock and cook for 5 minutes, then add fried

   seafood and stir well and cook for 1 minute.

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7. Mix starch powder and water well in a small bowl.

    Add this to the wok, stir well and cook for 2 minutes.


   Add sesame oil, sir well and serve.

 

8. Cook noodles in boiling salted water, then rinse with cold

   water and drain it.

   Then rinse with hot water and drain it.

 

   Add soy sauce and sesame oil and toss well.

 

9. Place noodles into individual bowl and add Jja Jang Sauce

   on top.  Put shredded cucumber on top.


   Optional: Add fried egg  on top.


   Serve with pickled radish and  chun Jang sauce.onion

 

Just before eating, lightly rinse in hot water and drain.

먹기 직전에 뜨거운 물에 살짝 헹궈 물기를 뺀다.

Just before eating, gently rinse in hot water and drain.

먹기 직전에 뜨거운 물에 살짝 헹궈 물기를 뺀다.

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Whisk, season with sesame oil and soy sauce, and place in a bowl.

버무려 참기름, 간장으로 간을 그릇에 담는다.

Shake it, season it slightly with sesame oil and soy sauce, and put it in a bowl.

흔들어서 참기름과 간장으로 살짝 간을 그릇에 담는다.

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put

...

let it go

...

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Serve with pickled radish, onion, and jajang sauce.

절인 , 양파, 짜장 소스와 함께 제공됩니다.

Serve it with pickled radish, onion, and jajang sauce.

절인 , 양파, 짜장 소스와 함께 제공하십시오.

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**You can make fried eggs and put them on top, or sprinkle with chili powder.

** 계란후라이를 만들어 위에 올려주시거나 고춧가루를 뿌려 드시면 됩니다.

**You can make fried egg and put it on top, or sprinkle with red pepper powder.

**달걀 후라이를 만들어 위에 올려도 좋고, 고춧가루를 뿌려도 좋다.

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It tastes better when you eat it.

...

It is more delicious to eat.

...

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Note:

Wash the onion skins and roots thoroughly and add 8 C of

water.  Boil it for 20 minutes.

This makes onion tea; you can drink it hot or cold.

It is good for removing cholesterol from your body system.

 

Also, when you use onion stock instead of water for Chinese

cooking, the taste is upgraded.

 










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삼선 (三鮮) 짜장:

삼선이란, 하늘, , 바다에서 나는 귀한 재료를 넣어  만들

었다는 뜻이다.

 

하늘: 고기 (옛날에는 이것을 넣었지만 지금은 넣지 않는다)

: 돼지고기, 소고기 죽순, 표고 버섯

바다: 갑오징어, 전복, 해삼

에서 나는 세가지 신선한 재료를 넣아서 만든 것을 한다.

 

짜장면이 중국에는 없었다.

1880 년에 한국에 화교들이 한국식 중식을 만든 중의

하나로  1905년에 만든 짜장면이다.  

2000 초기에도 중국에 가도 짜장면을 찾을 수가 없었다.

요즈음은 사람들이 중국에 가서 짜장면을 계속 찾는 바람에

중국에서도 짜장면 비슷 것을 만들기 시작 했다.



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SamSeon Jja Jang / 삼선 (三鮮) 짜장:

Meaning of SamSeon is made with 3 fresh precious ingredients

From sky, land, and sea.

 

From Sky: pheasant meat (They used it in the old days but

                   they don’t use it now any more.)

From Land: pork, beef, bamboo shoot, shiitake mushroom

From Sea: cuttlefish, abalone, sea  cucumber, shrimp

 

 Jja Jang Myeon did not exist in China before.

It is one of the things that Chinese invented when they came

to Korea in 1880.

 

Jja Jang Myeon first appeared officially on the menu of a

Chinese restaurant in Korea in 1905.

They made Korean style Chinese noddle.

 

Even in the early 2000s, we could not find Jja Jang Myeon 

anywhere in China.

These days, many Korean go to China and ask for  Jja Jang

Myeon.  Therefore, they started making something similar

to this in China.

 




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