부추, 고추 잡채와 꽃 빵
(Stir-Fried Garlic Chive and Green Pepper with Steamed Roll)
중식
(Chinese Cuisine)
부추, 고추 잡채와 꽃 빵
(Stir-Fried Garlic Chive and Green Pepper with Steamed Roll)
중식
(Chinese Cuisine)
(A).순 살돼지고기 (등심)
1½ C - 얇게 채친다
청주 1 T.S.
간장 1 T.S.
디진 마늘 ½ T.S.
생강 즙 ½ t.s.
후추 약간
전분 가루 1½ T.S.
계란 흰자 1개
다 같이 넣고 잘 섞어 주고 10분 이상 옆에 놓아 둔다.
(B) 식용유 2 T.S.
(C) 고추기름 1 T.S.
대파 ½ 개 - 어슷 채친다.
다진 마늘 1 T.S.
생강 즙 1 t.s.
(D) 양파 1 개 -
채친다
(E) 표고버섯 3개 -불려서 채 친다
청양고추 3개
– 채친다.
피만 1 - 2개 (빨강,
노랑)
모든 야채는 5
cm (=2 inch) 길이로 자른다.
(F) 두반장 소스 1 T.S.
간장 ½ T.S.
굴 소스 1 T.S.
후추 약간
설탕 1 t.s.
(G) 참기름 ½ T.S.
통깨 ½ T.S.
(H) 부추 2 C –
5cm 길이로 썬다.
(I) 꽃빵 6-8 개
1.돼지고기는 채 썰은 후,
(A) 재료를 섞어,
10분 이상
재워 둔다.
2. 야채는 5
cm (=2 inch) 길이로 자르고,
얇게 채 치고,
모든 재료를 모두 준비 한 후에 만들기 시작 한다.
3. 웍에 식용유를 넣고 중불에서 돼지고기 재운 것을 넣고 볶아
익힌 후 돼지고기는 건져서 다른 그릇에 따로 놓아 둔다.
4. 웍에 남아 있는 기름과 (C)
재료를 넣고 중불에서 1분간
볶는다.
5. 채친 양파를 넣고 센 불에서 2분간 볶아 준다.
6. (E) 재료 야재들을 모두 넣고 같이 1분간 볶는다.
7. 여기에 볶아 놓은 돼지 고기를 넣고 (F)
재료를 돌려 가며
부어 주며 함께 2분간 볶는다.
8. 마지막으로 참기름과 깨소금을 위에 뿌리고 30
초 동안
더 볶는다.
9. 불을 끄고 썰어 놓은 부추를 넣고 5초간 섞어 준다
10. 꽃 빵은 찜통의 물이 끓으면 꽃 빵을 얹고,
빵에 습기가
차는 것을 막기 위해 뚜껑은 헝겊을 씌워 뚜껑을 닫고
10분간 쪄 낸다.
11. 꽃 빵은 결 대로 뜯어 지니 조금 씩 뜯어 부추 고추 잡채를
위에 얹어 쌈 같이 먹는다.
또는 밥 위에 잡채를 얹어 덮밥으로 먹어도 좋다.
고추 기름 만들기 (라유 / Chili Oil / Red
pepper spicy oil)
Stir-Fried Garlic Chives and Green Pepper with Steamed Roll
(부추, 고추 잡채와 꽃 빵 )
중식 (Chinese Cuisine)
(A). 1½ C
pork loin – sliced thinly
1 T.S. rice wine
1 T.S.
soy sauce
½ T.S.
minced garlic
½ t.s.
ginger juice
pepper dash
1½ T.S.
starch powder
1 egg
white
(B) 2
T.S. oil
(C) 1
T.S. red pepper spicy oil
½ large green onion - shredded
1 T.S. minced garlic
1 t.s.
ginger juice
(D) 1 onion – shredded
(E) 3 dry
shiitake mushrooms
(soaked in water and shredded)
3 green peppers – shredded
1 – 2 bell peppers (green and red)
Cut all vegetables into 5 cm(=2 inch) length.
(F) 1
T.S. Dubanjang Sauce (=Chinese chili
bean sauce)
½ T.S.
soy sauce
1 T.S.
oyster sauce
pepper dash
1 t.s.
sugar
(G) ½ T.S.
sesame oil
½ T.S.
sesame seed
(H) 2 C garlic chives – cut all into 5 cm(=2 inch)
length.
(I) 6 - 8
steamed
flour rolls
1. Put all ingredients (A) together in a medium
bowl, mix
well and set aside for more than 10 minutes.
2. Cut
vegetables into 5 cm (=2 inch) length then shred them.
Prepare all the ingredients before starting
to cook.
3. Put
oil in a wok and stir-fry the pork at medium heat
and remove the pork then set aside in a
small bowl.
4. Add ingredients
(C) into the remaining oil in the wok and
stir 1 minute at medium heat.
5. Add
shredded onion and cook for 2 minutes at high heat.
6. Add
ingredients (E) and stir-fry for 1 minute.
7. Add
cooked pork and stir, then add ingredients (F).
Cook for 2 minutes.
8. Sprinkle
on sesame oil and sesame seeds and stir for 30 seconds.
9. Turn
off the heat, add the garlic chives, then toss
together for 5 seconds.
10. Put
water, 2 inch high, into a steamer and boil the water.
Put rolls in a steamer and cover and cook
for 10 minutes.
Make sure to cover and tie the lid with a
cloth to prevent
Moisture from wetting the rolls.
11. The
flour roll is constructed by layers, so tear it little and put
the mixture on top and eat as a wrap.
Or
alternatively, you can serve the mixture on top of cooked
rice in
a bowl of rice.
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