민들레 잼 (Dandelion Jelly)
양식 (American Cuisine)
민들레 잼 (Dandelion Jelly)
양식 (American Cuisine)
(A).활짝 핀 민들레 꽃
4 C
물 8 C
민들레 꽃은 약을 뿌리지 않은 곳에서만 채취 해야 한다.
보통 잔디 위나 약을 뿌린 곳에서 꽃을 채취해서 사용하면
화학 약품도 같이 섭취 할 수도 있어 위험 할 수 있으니 꼭
주의 할 것.
(B) 민들레 삶은 물 4 C
레몬 주스 2 T.S.
1 pack의
Powder Pectin
(Sure-Jell. 1.75 oz)
(C) 설탕 5 ½ C
1. 민들레 은
윗 부분만 딴다.
얼음 물에 담가 재 빨리 씻어 건져 물기를 뺀다.
2. 물 8 C 을 끓이고 4 C 민들레 꽃을 3 분 동안 끓인다.
3. 건져 식힌 후 채에 걸러 국물만 사용 한다.
민들레는 꼭
꼭 눌러 물기를 찌
준다.
4. 3 C 민들레 삶은
물에 2T.S. 레몬
주스와 1 pack의
Powder
Pectin (Sure-Jell. 1.75 oz) 를 같이 넣고 잘 섞은 후 중불에서
같이 끓인다.
5. 여기에 설탕을
넣고 같이 끓여 준다.
6. 소독한 병에
넣고 냉장고에 넣고 써도 된다. (단 오래 보관 할 수는 없다)
또는 피클링을 해서 보관 한다.
피클링 하는 방법:
1.병은 깨끗이 씻은 후 뜨거운 물에 튀겨 내 든지 dish washer
에 넣고 닦는다.
2. 아주 커다란 냄비에 물을 가득 붓고 물을 끓인다.
3. 뚜껑은 조그만 냄비에 따로 넣고 물을 붓고 끓인다.
4. 끓인 잼은 병 뚜껑에서 ½ -⅓ 인치 정도는 남기고 병에 담는다.
병의 뮛 부분은 깨끗 하게 닦아 준다.
5. 잼을 병에 담자 마자 소독한 뚜껑을 닫고, 커다란 냄비의
뜨거운 물에 담가 15분간 튀겨 내어 뚜껑을 Seal 한다.
끓이는 시간 (Bath Time):
½ Pint jar : 10 분
Pint jar : 15-20 분
Quart jar: 30 분
6. 병은 건져 내어 만지지 않고 그대로 놓아 두면 Seal 하는
소리가 팍 하는 소리를 내기 시작 하며 병 뚜껑이 납작하게
들어 간다. 그건 완전히 Seal이 완전히 되었다는 소리다.
이것은 실온에서 1 년 이상을 놓아 두어도 상하지 않는다.
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Dandelion
Jelly (민들레 잼)
American Cuisine (양식)
-
4
pint jars -
(A).
4 C dandelion blossoms
8 C water
You should pick dandelion blossoms only in an area
that has never been sprayed with fertilizer or
any other
chemical spray.
Chemicals can be harmful and dangerous.
Be careful what you pick.
(B)
4 C dandelion water
2 T.S.
lemon juice
1 pack Powder Pectin (Sure-Jell 1.75 oz)
(C) 5 ½ C sugar
1. Pick
bright, dandelion blossoms.
Snip off the stems.
Wash dandelion blossoms in ice water and quickly drain it.
2. Boil
8 C of water and put dandelion petals in the boiling
water and cook for 3 minutes, then strain it
by pressing
the petals with your fingers.
3. In
a pot, put 3 C of dandelion juice and 2 T.S. of lemon
juice.
Add 1 pack of
Pectin (Sure-Jell. 1.75 oz), stir well, then
bring to a boil at medium heat.
4.
Add 5½ C of sugar and stir to mix well.
Continue stirring and boiling for 3 minutes.
5. Pour
the hot mixtures into a sterilized pickling jar leaving
½ inch from top.
Wipe out the top of the jar with a paper
towel.
6. Pick
one jar cover from the boiling water, cover the jar
right away and tighten it gently.
7.
Put this jar into boiling water in the largest pot right away
and boil it for 15 minutes.
8.
Pick it up and place it at safe place and let it cool and
seal completely.
How to Do Pickling:
1.Wash
the pickling jars thoroughly and boil them in hot
water or use a dish washer.
2. Fill
a very large pot with water and bring to a boil.
3. Put
water in a small pot and bring to a boil, put in the lids
and
boil them.
4.Pour
the boiled jam into the pickling jar, leave about ½ -⅓ inch
from the top and wipe around jar with paper
towel.
5. As
soon as the jam is poured into a jar, close the sterilized lid
and gently tighten the jar cover.
Put the jar into boiling hot water and boil
it for 15 minutes.
Bath Time:
½ Pint jar : 10 minutes
Pint jar : 15-20 minutes
Quart jar: 30 minutes
6.
When you take out the jar from boiling water, place it in
a safe place and leave it without touching
it until it is sealed.
It will start to make a popping sound, and
lid will flatten.
This means that the lid has been sealed
completely.
It will not spoil if kept at room temperature for more than one year.
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