부추 김치 (Garlic Chive Kimchi)
한식 (Korean Cuisine)
부추 김치 (Garlic Chive Kimchi)
한식 (Korean Cuisine)
(A).부추 1단
액젓
2 T.S.
(B) 고추가루
1 C
새우 젓 2 T.S. - 칼로 곱게 다진다.
다진 마늘 2 T.S.
생강즙 1 t.s.
매실 청 1
T.S.
설탕
깨소금 2 T.S.
(C) 양파 1개
배 1개
(D) 양파
½개
– 얇게 채 친다.
빨간 고추 1개 - 가늘게 채 친다.
1.부추는 다듬어 깨끗이 씻은 후 물기를 뺀다.
2 - 3 등분 하여 자르고 액젓
2 T.S.을 넣고 살살 버무려
준 후 10분 동안 옆에 놓아 둔다.
2. (B) 재료를 그릇에 섞어 양념을 만든다.
3. 양파와 배는 블랜더에 넣어 아주 곱게 갈아 여기에
붓고 잘 섞어 준다.
4. 부추에 (D) 재료를 넣고 잘 섞어 준다.
5. 부추를 한쪽으로 밀어 놓고 양념을 옆에 모두 붓고
조금씩 양념을 부추에 골고루 묻혀 준 후 가볍게 모두
버무려 준다.
6. 김치 병에 담아 냉장고에 보관 한다.
Garlic Chive Kimchi
(부추 김치) [Bu Chu Kimchi]
Korean Cuisine (한식)
(A). 1 bunch
garlic chives
2 T.S. fish sauce
(B) 1 C
red pepper powder
2 T.S.
pickled baby shrimp – finely chopped
2 T.S. minced garlic
1 t.s. ginger juice
1 T.S. ume extract
½ t.s. sugar
2 T.S. sesame seed
(C) 1
onion
1 Korean Pear (=Korean apple pear)
(D) ½
onion – shred thinly
1 red
pepper – shred thinly
1.Wash the garlic chives thoroughly and drain the
water.
Cut into 2-3
equal parts and put in a large bowl.
Sprinkle 2 T.S. of fish sauce on top of the garlic
chives and
toss
gently; then set it aside for 10
minutes.
2. Mix ingredients (B) in a medium bowl and mix
well to
make
seasoning.
3. Put onion and pear in a blender and grind it
very finely,
then
add mixture of seasoning and
mix well.
4. Add ingredients (D) into garlic chives and
mix well together.
5. Push the garlic chives to one side of the bowl
and pour
seasoning mixture on other side.
Mix
seasoning with little portion of garlic chives and
continue
to mix them all.
Note: Mix evenly by tossing them lightly ; do
not mix roughly.
6. Put the kimchi in a jar and store it in the
refrigerator.
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