9/20/2021

부추 김치 (Garlic Chive Kimchi)

한식 (Korean Cuisine)





부추 김치 (Garlic Chive Kimchi)

한식 (Korean Cuisine)


(A).부추    1

   액젓    2 T.S.

 

(B) 고추가루    1 C

   새우    2 T.S. - 칼로 곱게 다진다.

   다진 마늘    2 T.S.

   생강즙    1 t.s.

   매실     1 T.S.

   설탕     ½ t.s.

   깨소금    2 T.S.

 

(C) 양파    1

      1

 

(D) 양파    ½얇게 친다.

   빨간 고추    1 - 가늘게 친다.

 

 

 

1.부추는 다듬어 깨끗이 씻은 물기를 뺀다.

   2 - 3 등분 하여 자르고 액젓 2 T.S. 넣고 살살 버무려

     10 동안 옆에 놓아 둔다.

 

2. (B) 재료를 그릇에 섞어 양념을 만든다.

 

3. 양파와 배는 블랜더에 넣어 아주 곱게 갈아 여기에

  붓고 섞어 준다.

 

4. 부추에 (D) 재료를 넣고 섞어 준다.

 

5. 부추를 한쪽으로 밀어 놓고 양념을 옆에 모두 붓고

   조금씩 양념을 부추에 골고루 묻혀 가볍게 모두

   버무려 준다.

 

6. 김치 병에 담아 냉장고에 보관 한다.

 

 


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Garlic Chive Kimchi (부추 김치) [Bu Chu Kimchi]

Korean Cuisine  (한식)



(A). 1 bunch   garlic chives

   2 T.S.   fish sauce

 

(B) 1 C    red pepper powder

   2 T.S.    pickled baby shrimp – finely chopped

   2 T.S.   minced garlic

   1 t.s.   ginger juice

   1 T.S.   ume extract

   ½ t.s.   sugar

   2 T.S.   sesame seed

 

(C) 1   onion

   1    Korean Pear (=Korean apple pear)

 

(D) ½   onion  – shred thinly

   1    red pepper – shred thinly

 

 

1.Wash the garlic chives thoroughly and drain the water.

Cut into 2-3 equal parts and put in a large bowl.

 

Sprinkle  2 T.S. of fish sauce on top of the garlic chives and

toss gently;  then set it aside for 10 minutes.

 

2. Mix ingredients (B) in a medium bowl and mix well to

    make seasoning.

 

3. Put onion and pear in a blender and grind it very finely,

   then add mixture of seasoning and mix well.

 

4. Add ingredients (D) into garlic chives and mix well together.

 

5. Push the garlic chives to one side of the bowl and pour

   seasoning mixture on other side.


   Mix seasoning with little portion of garlic chives and

   continue to mix them all.

 

Note: Mix evenly by tossing them lightly ; do not mix roughly. 


6. Put the kimchi in a jar and store it in the refrigerator.

 





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