7/20/2020


동치미 담기  [Dong-Chi-Mi] (Pickled Radish)
한식 (Korean Cuisine)








동치미 담기  [Dong-Chi-Mi] (Pickled Radish)
한식 (Korean Cuisine)


(A).  2
   천일영    5 T.S.

(B)    1 갤론

(C) 마늘    6편으로 썬다
   생강 -편으로 썬 것    5
   양파    1중간 크기
   대파    1단 (흰부분, 뿌리)
   청양고추    2꼭지만 딴다
   홍 고추    1꼭지만 딴다

(D) 사과    ½
      ½

(E) 매실액    1 T.S.




1.무는 6 cm길이로 토막을 친 후 반으로 자른다.
  천일염을 무에 뿌려 주고 버무려 주어 2 시간 정도 절인다.

2. 물은 1 갤론 정도 끓여 차게 식힌다.

3. 무가 절이는 동안 다른 재료를 준비 한다.
   마늘은 편으로 썰고, 생강도 편으로 썰어 다시 팩에 넣는다.

   커다란 다시 팩에 많은 걸 넣는 것 보다는 작은 팩으로
   여러 개 사용하는게 낫다.

   양파는 큼직하게 썰어 다른 다시 팩에 넣는다.
   대파는 흰 부분과 뿌리만 쓴다.
   빈 병에 (C) 재료를 병에 넣는다.

4. 사과와 배는 껍질을 벗기고 설탕 물에 담갔다가 건져
   절인 무와 섞어 병에 차곡차곡 넣는다.

5. 끓여서 식힌 물과 무 절인물을 같이 섞은 후, 채에 한번
   걸러 낸다.
   매실액을 섞어 병에 부어 뚜껑을 덮고 실온에 놓아 둔다.

6. 3-4일간 실온에 놓아 두면 거품이 일기 시작하면 냉장고에
   저장한다.

***이 동치미와, 동치미 국물은 물냉면의 맛을 좌우 한다.


                             ************



Pickled Radish [Dong-Chi-Mi] (동치미 담기) 

Korean Cuisine (한식)


(A). 2    radishes
   5 T.S.   sea salt

(B) 1 gallon     water

(C) 6   cloves garlic – slice thinly
   2 sliced   ginger  
   1   onion - cut
   1   large green onion  (White part and root)
   2   green pepper 
   1   red pepper

(D) ½    apple
   ½    Korean pear  

(E) 1 T.S.   ume extract






1.Cut the radish into 5cm length and cut it in half.
   Sprinkle sea salt on the radish pieces and toss well; then
   let it sit for 2 hours.

2. Boil 1 gallon of water and cool it.

3. Prepare other ingredients while pickling with sea salt.
   Cut the slice garlic, sliced ginger and cut the onion into
   large pieces and   put in a cloth bag.
   Use the white part and the root of a large green onion.
   Add ingredients (C) into the jar.
  
4. Peel apple and pear, soak them in sugar water and strain it.
Put into the jar with radishes.

5. Mix pickled radish juice, cool water and ume extract together
   and pour into the jar; then cover the jar and let it sit at room
   temperature for 3 days.


6. When it starts to bubble, then place in the refrigerator.

***This pickled radish and broth control the cold buckwheat
     noodle soup taste.




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                                           동치미 국물 (Broth of Radish Pickle)




   물냉면 무채 (Slice Radishes for Cold Buckwheat Noodle Soup)



                                                동치미 (Pickled Radish)



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