콩국수 [Kong-Guk-Su] (Cold Bean noodle), 서리태 콩국수
한식 (Korean
Cuisine)
콩국수 [Kong-Guk-Su] (Cold Bean noodle), 서리태 콩국수
한식 (Korean
Cuisine)
(A).물
10 C - 한번 끓여서 식힌 물
(B) 서리태 콩 (또는 메주콩) 3 C
(C) 살짝 볶은 잣 3 T.S.
(D) 국수 – 2 인분
소금 1 t.s.
(E) 참기름 ½ T.S.
간장 ½ t.s.
(F) 소금 약간
들깨가루 1 T.S.
얼음
1.물울 10 C 정도 끓여 식힌다.
콩은 물에 깨끗이 씻은 후 깨끗한 물을 부어 4 시간 이상 불린다.
찬물에 헹구어 채에 받친다.
2. 큰 냄비에 물을 가득 붓고 불린 콩을 넣고 센불 에서 끓인다.
물이 끓기 시작 하면서 6분 후엔 거품이 생기기 시작하니
거품을 모두 걷어 내고, 45분간 중불에서 끓인다.
3. 삶은 콩은 건져 찬물에 헹구어 채에 받친다.
4. 콩,
볶은 잣, 끓여 식힌 물을 2 배 정도 넣고 블랜더에 갈아 준다.
완전히 곱지 않으니 작은 블랜더에 다시 넣고 아주 곱게
갈아 서 냉장고에 넣어 차게 한다.
5.국수는 소금물에 삶아 건져 내어 찬물에 헹구고 채에 받친다.
6. 건진 국수에 참기름, 간장을 친 후 잘 섞어 준 후 그릇에 담는다.
7. 콩 주스에는 소금을 약간 쳐서 간을 하고 들깨 가루를 국수 위에
뿌려 주고, 오이채를 얹어 주고, 콩 주스를 부어 준다.
얼음이나
얼음 간 것을 같이 넣어 준다.
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Cold Bean noodle [Kong-Guk-Su] (콩국수) 서리태 콩국수
Korean
Cuisine (한식)
(A).
10 C water – Boiled once and let it cool
(B)
3 C frost
beans (or soybeans)
(C)
3 T.S. lightly roasted pine nuts
(D)
2 servings noodles
1 t.s.
salt
(E)
½ T.S. sesame oil
½ t.s.
soy sauce
(F)
salt dash
1 T.S.
perilla seed powder
ice
cubs
1.Boil 10C of water and cool it.
Wash beans with water and soaking in clean
water for over
for 4 hours. Rinse in cold water and strain it.
2.
Put washed beans in a large pot and fill with water and boil
it at high heat.
When water starts to boil and bubbles to
begin to form
(after 6 minutes), remove all foam and boil
it for 40 minutes
at medium heat.
3.
Rinse cooked beans with cold water and strain it.
4.
Put cooked beans and pine nuts into a blender and add
twice amount of boiled water and grind it
well.
If it is not completely fine and still has a rough texture,
pour
it
into a small blender and grind it very finely.
Place it in the refrigerator to cool.
5.
Boil water and add salt.
When water starts to boil, add noodles. When
it is done
rinse noodles with cold water and strain it.
6.
Add sesame oil and soy sauce and mix with noodles well.
Strain it well, then put noodles into a
bowl.
7.
Right before serving, mix bean juice with a little salt and
pour it on top of the noodles.
Sprinkle perilla seed powder on top along with
shredded
cucumber.
Add ice cubes and eat as cold soup.
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5분
만에 쉽게 만드는 콩국수와 두유
Easy way to make Soy Milk (Cooking time: 5 minutes)
Easy way to make Soy Milk (Cooking time: 5 minutes)
두유 (Soy Milk) and 콩국수 (Cold Noodle with Soy Milk)
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1.메주콩 (백태,=대두) [Baek Tae] Soybean
2. 검정콩 (Black
Bean, Black Soybean, Venezuelan Black Bean)
a.흑태 : 일반적 검정콩 [Heuk Tae] (Regular Black Bean)
속이 노란색, , Inside - Yellow
b.서리태: (Frosty Black Bean, Green
Kernel Black Soybean)
[Ceo Ri Tae] 속이 연두색이다, Inside - Green
c.서목태: (=쥐눈이콩, =약콩) [Seo Mock Tae] -
쥐눈 같이 생겼다
흑태 보다는 윤이 나고 알이 작고,
한약방에서 주로 약제로
이용한다.
It looks like a rat’s eye.
It is mainly used as a drug in herbal
medicine. Size - small
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