1/16/2020


매생이 굴국 (Seeweed Fulvescens with Oyster Soup)
한식 (Korean Cuisine)                   - for 2 servings –

 
 

매생이 굴국 (Seeweed Fulvescens with Oyster Soup)

한식 (Korean Cuisine)                   - for 2 servings –

 
(A).마른 매생이(2 g)     5
    (생 매생이를 쓸때는 흐르는 물에 6 -7번 씼는다.
    생 매생이 구하기 쉽지 않아 마른 매생이를 썼음)
    1 C

 
(B). 참기름     1 T.S.
    다진 마늘    1 T.S.
        1 (8 oz)
    소금(천일염)     1 t.s.
    정종    1 T.S.
    물에 불린 매생이  (A)
    파 잘게 썬 것      1 T.S

 
(C) 멸치 육수    3 C
    국간장    2 T.S.
  
1.마른 매생이는  1 C 을 붓고  담가 둔다. 
 
2. 냄비에 참기름을 두루고
   간 마늘을 넣고 중불에서 볶는다
 
3. 굴은 소금 물에 살짝 헹군 후 채에 받쳐 물기를 뺀다.
   냄비에 굴을 넣고 정종을 넣고  센불에서 1 분간  볶아 준다.
   굴은 꺼내 놓는다.
 
4. 여기에 불린 매생이를 넣고 중불에서 1 분간 볶아 준다
   다진 파를 넣고 같이 볶는다.
 
5. 여기에 멸치 육수, 국간장을 넣고  5분간 끓인다.
 
6. 볶은 굴을 넣고 다시 5 분간 더 끓인다.

 매생이나 굴은 오래 끓이지 않는다.

 


Seeweed Fulvescens with Oyster Soup (매생이 굴국)
Korean Cuisine (한식)
 
(A).5 small pkg.      dry seedweed fulvescens (2 g) 
     (When you use fresh seedweed fulvescens, wash them
     6-7 times well.
     It is hard to get fresh ones, so I use dry seedweed
     fulvescenswhich you can get   from Amazon.)
     1 C   water

 
(B). 1 T.S. sesame oil
     1 T.S.   minced garlic
     1 pkg. (8 oz)  oyster
     1 t.s.   sea salt
     1 T.S.   rice wines 
     soaked seedweed fulvescens (A)
     1 T.S.    chopped green onion

(C)  3 C   anchovy soup stock
     2 T.S.   light soy sauce
   
 
1.Pour 1 C of water onto dry seedweed fulvescens.
 
2. Put sesame oil and minced garlic into a medium size pot
     And stir fry for 2 minutes at medium heat.

 
3. Wash oysters in salted water lightly and drain it.
     Add oysters, rice wine to the pot and stir under 
     high heat for 1 minute.
     Remove oysters from the pot.

 
4. Add seedweed fulvescens to the pot and stir for 
     1 minute at medium  heat.
     Add chopped green onion and stir for 1 minute.
 
5. Add anchovy soup stock, light soy sauce to the pot
     and boil it for 5 minutes.
 
6. Add oysters and boil it for 5 more minutes.
 
You do not cook for seedweed fulvescens and oysters for long time.
 
멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup Stock)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 





 
 
 
 
 
 
 

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