아욱죽 (Curled Mallow Porridge)
한식 (Korean Cuisine)
아욱죽 (Curled Mallow Porridge)
한식 (Korean Cuisine)
(A). 쌀 1 C (찹쌀을 섞어도 좋다)
(B) 아욱 2 줌
소금(천일염) 2 T.S.
add (A)
된장 1 T.S.
국간장 1 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
마른 새우 가루 2 T.S.
후추
(E) 다진 파 2 T.S.
add
(B)
1. 쌀은 씻어서 30 분 이상 불린 후 채에 받쳐 놓는다.
그릇에 담고 소금을 뿌려 손으로 거품이 날때까지 박박
문질러 준다.
찬물에 3 번 헹구어
준후 건져 낸다.
아욱은 먹기 좋게 몇번 잘라 준다.
3. 냄비에 참기름, 불린 쌀을 넣고을 넣고 같이 볶아 준다.
4. 멸치 육수를 붓고
재료 (D)를 넣고 계속 저어 주며 끓인다.
5. 여기에 아욱, 파를 넣고 같이 끓여 주며 계속 저어 준다.
Curled Mallow Porridge (아욱죽)
Korean
Cuisine (한식)
(A). 1 C rice (you may mix with sweet rice)
(B) 2 bunches Curled Mallow
2
T.S. sea salt
(C) 1½
T.S. sesame oil
add (A)
(D) 5 C
anchovy soup stick
1 T.S. soybean paste
1 T.S.
light sauce for soup
1 T.S.
minced garlic
2 T.S. ground dried shrimp
Pepper - dash
(E) 2
T.S. chopped green onion
add (B)
1.Wash rice and soak it for more than 30 minutes,
and
strain it.
2. Peel off the stiff sterms of the mallow and
wash it thoroughly.
Put
it into a bowl, sprinkle salt and rub it by hand
until
it foams.
Rinse
with clean water 3 times and drain it.
Cut
mallow several times to make it easier to eat.
3. Put sesame oil and soaked rice into a
pot and
fry
them together. Stir well at medium
heat.
4. Add anchovy soup stock
and add ingredients (D).
Keep stirring and boil it until the rice is cooked.
5. Add mallow, green onion and boil it.
Stir
continuously for 10 minutes.
***멸치 육수 만드는법
(Dry
Anchovy Soup stock)
https://beolnara.blogspot.com/search/label/%EB%B3%84%EB%82%98%EB%9D%BC%20%EC%9A%94%EB%A6%AC%EC%84%B8%EC%83%81%20%28%EA%B0%80-%20%EC%9C%A1%EC%88%98%EB%93%A4%20%2F%20........Soup%20Stock%29
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