아욱국 (Curled
Mallow Soup)
한식 (Korean
Cuisine)
아욱국 (Curled Mallow Soup)
한식 (Korean Cuisine)
(A).아욱 2 줌
(B) 멸치 육수 4 C
(C) 된장 3 T.S.
소금 2 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
마른 새우 가루 또는 마른 새우 2
T.S.
청양고추 1개 - 잘게 썬 것
고추가루 1 t.s.
다진 파 2 T.S.
후추
optional: 고추씨 1 t.s.
1. 아욱은 센 줄기 부분은 껍질을 벗겨 주고, 깨끗이 씻은
후 그릇에
담고 소금을 뿌려 손으로 거품이 날때까지 박박 문질러 준다.
찬물에 3 번 헹구어
준후 건져 낸다.
아욱은 먹기 좋게 몇번 잘라 준다.
2. 냄비에 멸치 육수에 (C) 재료를 넣고 10분간 끓인다.
3. 손질한 아욱을 넣고 뚜껑을 닫고 15분간 끓여 준다.
(A) 2 bunch mallow
2 T.S. sea salt
(B) 4 C anchovy soup stock
(C) 3 T.S. soybean paste
1 T.S. minced garlic
2 T.S. ground dried shrimp
1 green pepper - diced
1 t.s. red pepper powder
2 T.S. diced green onion
pepper - dash
optional: 1 t.s. crushed (seed) red pepper
1.Peel off the stiff sterms of the mallow and wash it
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멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup stock)
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Curled
Mallow Soup (아욱국)
Korean Cuisine (한식)
(A) 2 bunch mallow
2 T.S. sea salt
(B) 4 C anchovy soup stock
(C) 3 T.S. soybean paste
1 T.S. minced garlic
2 T.S. ground dried shrimp
1 green pepper - diced
1 t.s. red pepper powder
2 T.S. diced green onion
pepper - dash
optional: 1 t.s. crushed (seed) red pepper
1.Peel off the stiff sterms of the mallow and wash it
thoroughly.
Put it into a bowl, sprinkle salt and rub it by
hand
until
it foams.
Rinse
with clean water 3 times and drain it.
Cut
mallow several times to make it easier to eat.
2. In large pot, put
anchovy soup stock and add ingredients (C).
Boil it for 10 minutes.
3. Add mallow and stir.
Cover
and cook for 15 minutes.
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멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup stock)
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