1/19/2020

  
 
Seafood Boil (해산물 )
American cuisine (양식)   Florida country Style
 





 
 



Seafood Boil (해산물 )
American cuisine (양식)   Florida country Style
                                        -        10 servings -

 
Use your largest stock pot.
 

(A).3 T.S.    oil
    10    garlic cloves - crushed
     2    onions  - cut into ¼
 
(B) 1 gal     water
    5 T.S.   bay seasoning 
    3 T.S.   Cajun    sazonador
    2    lemons  - cut into ¼
    ¼ t.s.     thyme
   5    bay leaves
      T.S.   salt
    1 t.s.    ground black pepper
    1 t.s.    crushed red pepper 
 
(C) 20  (3 lb)    small red potatoes with skin
    6 pieces    corn – cut into ⅓
    2 packs    smoked sausage  - cut  into 1 inch long pieces
     2 C    dry white wine
    1 can    beer
    ½  stick    butter
 
(D) 5 lb   king crab legs (snow crab)
    4   lobsters
    4 lb    large shrimps with shell - remove the guts.
 
(E) 30    baby clams
    1 lb    small shrimps without shell - remove the guts.
     optional: blue crab, Dungeness crab, mussels, lobster tail,
                    soft shell crab 
 
(F) 2 sticks    butter – melt
     3 lemons -  wedges
    1 T.S.   chopped parsley

 



1.In a large stockpot at medium heat.
    Add oil.
     Add garlic and onion and stir for 5 minutes.
 
2. Add ingredients (B) and stir well.
    Cover and boil together for 10 min at high heat.

3. Add ingredients (C), cover and boil it for 10 minutes.
    Remove everything except juice and let it set aside.

 4. Add ingredients (D), cover and cook for 5 minutes.
 
 5. Add ingredients (E), cover and cook for 5 minutes.

  6. Remove everything except juice, put the juice into a medium
     Sized pot.   Put all the seafood into the large stock pot.
 
 7. Before serving, boil the juice until boiling and pour into the large 
    seafood stock pot.
    Cover and cook for 10 more minutes and serve it when
    it is very hot.
 
 8. Sprinkle chopped parsley over the tops.
    Serve with lemon wedges and melted butter.
    Serve with (French Bread) paquet.
 
Pour the contents out onto a picnic table covered with paper. 
 Enjoy with beer or wine.
 
 

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해산물 찜 (Seafood Boil) 
양식 (American cuisine)   Florida country Style 
                                                            -        10 servings -
 
 
가장 냄비를 사용한다.

(A).식용유   3 T.S.   
    마늘   10 - 다진다   
     양파    2 - 4으로 자른다. 

(B)    1 갤론    
    베이 씨즌닝 (bay seasoning)    5 T.S.  
    케이준 사조 나도르 (Cajun sazonador)   3 T.S.   
    레몬    2 – 4 으로 자른다.
    타임 (백리향)    ¼ t.s.     
   
    월계수     5    
    소금       T.S.   
    후추    1 t.s.    
    고추 가루    1 t.s.  
 
 (C) 작은 감자    20   (3 lb) – 깨끗이 씼어 껍질 쓴다   
    옥수수    6 셋으로 잘라 준다  
    훈제 소시지     2 – 3 Cm 길이로 자른다
    흰색 와인    2 C    
    맥주    1 깡통
    버터     ½
 
(D) 왕게    5 lb   
    가재    4 - 5 마리  
   새우    4 lb   - 등쪽으로 똥을 뺀다  
 
(E) 작은 조개   30    
   작은 새우     1 lb    - 똥을 준다
    optional:  꽃게, 던져네스 , 홍합, 가재 꼬리, 소프트  
 
(F) 버터    2 - 녹힌다
     레몬     3 -  작게 썰어 놓는다
    다진 파슬리    1 T.S.  
 
 
1.커다란 냄비에 식용유, 마늘, 양파를 넣고  중불에서
   5분간 볶는다.

2.여기에 (B) 재료를 넣고 섞어 준다.
   지금 부터는 계속 센불로만 끓인다.
   뚜껑을 덮고 불에서 10 끓인다. 
 
3. 여기에 (C) 재료를 넣고, 뚜껑을 덮고 10 끓인다.
   모든 재료를 건져 내어 옆에 따로 놓고,  쥬스만 냄비에
   남겨 놓는다.
 
4. 여기에 (D) 재료를 넣고 뚜껑을 닫고 5 분간 끓인다.
 
5. 여기에 (E) 재료를 넣고 뚜껑을 닫고, 5 분간 끓인다.
 
 6. 쥬스만 남기고 모든 재료를 냄비에서 꺼내어 옆에 놓아 둔다.
   주스는 모두 따로 중간 냄비에 붓는다.
   모든 해산물은 냄비에 다시 넣고, 감자, 옥수수, 소시지는
   위에 얹는다.
   여기까지 미리 준비해 놓아도 된다.
 
7. 바로 Serve 하기 전에
   작은 냄비의 주스를 팔팔 끓인 , 냄비에 붓는다.
   냄비는 뚜껑을 닫고 센불에서 10 - 15분간 끓인다.

 
8. 아주 커다란 그릇에 꺼내어 파슬리 가루를 얹고
   후랜치 , 레몬 썰은것,  녹힌 버터와 같이 놓는다.
 
   밖에서 피크닉 테이블에 비닐 테이블 커버를 놓고
   위에 신문지를 몇겹 후에
   두꺼운 종이를 깔고 그위에 해산물 찜을 부어 serve 하면
   식사가 끝난 후엔,  비닐과 종이들을 한꺼번에 싸서 버리면
   깨끗이 청소가 되는 장점이 있다.
 
 
 

 
 
 






















 


 
 
 
 










 
 
 


























 











   




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