Seafood Boil (해산물 찜)
Use your largest stock
pot.
1.In a
large stockpot at medium heat.
5. Add
ingredients (E), cover and cook for 5 minutes.
6. Remove
everything except juice, put the juice into a medium
7. Before
serving, boil the juice until boiling and pour into the large
seafood stock pot.
8. Sprinkle
chopped parsley over the tops.
American
cuisine (양식) Florida
country Style
Seafood Boil (해산물 찜)
American cuisine (양식) Florida country Style
-
10
servings -
(A).3
T.S. oil
10
garlic cloves - crushed
2
onions - cut into ¼
(B) 1
gal water
5 T.S.
bay seasoning
3 T.S.
Cajun sazonador
2
lemons - cut into ¼
¼ t.s.
thyme
5
bay leaves
1½
T.S. salt
1 t.s.
ground black pepper
1 t.s.
crushed red pepper
(C) 20 (3 lb)
small red potatoes with skin
6 pieces
corn – cut into ⅓
2 packs
smoked sausage - cut into 1 inch long pieces
2 C dry white wine
1 can
beer
½ stick
butter
(D) 5
lb king crab legs (snow crab)
4
lobsters
4 lb
large shrimps with shell - remove the guts.
(E) 30 baby
clams
1 lb
small shrimps without shell - remove the guts.
optional: blue crab, Dungeness crab,
mussels, lobster tail,
soft shell crab
(F) 2
sticks butter – melt
3 lemons - wedges
1 T.S. chopped parsley
3 lemons - wedges
1 T.S. chopped parsley
Add oil.
Add garlic and onion and stir for 5
minutes.
2. Add
ingredients (B) and stir well.
Cover and boil together for 10 min at
high heat.
3. Add ingredients (C), cover and boil it for 10 minutes.
3. Add ingredients (C), cover and boil it for 10 minutes.
Remove everything except juice and let it set
aside.
4. Add
ingredients (D), cover and cook for 5 minutes.
Sized pot.
Put all the seafood into the large stock pot.
seafood stock pot.
Cover and cook for 10 more minutes
and serve it when
it is very hot.
Serve with lemon wedges and melted butter.
Serve with (French Bread) paquet.
Serve with (French Bread) paquet.
Pour the contents out
onto a picnic table covered with paper.
Enjoy with beer or
wine.
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해산물
찜 (Seafood
Boil)
양식 (American cuisine) Florida country Style
- 10 servings -
가장 큰 냄비를 사용한다.
- 10 servings -
가장 큰 냄비를 사용한다.
(A).식용유 3
T.S.
마늘 10 쪽 - 다진다
큰 양파 2개 - 4으로 자른다.
큰 양파 2개 - 4으로 자른다.
(B) 물 1 갤론
베이 씨즌닝 (bay seasoning)
5 T.S.
케이준 사조 나도르 (Cajun sazonador) 3 T.S.
레몬 2개 – 4 으로 자른다.
타임 (백리향) ¼ t.s.
케이준 사조 나도르 (Cajun sazonador) 3 T.S.
레몬 2개 – 4 으로 자른다.
타임 (백리향) ¼ t.s.
월계수 잎 5개
소금 1½
T.S.
후추 1
t.s.
고추 씨 가루 1
t.s.
(C) 작은 감자 20개
(3 lb) – 깨끗이 씼어 껍질 채 쓴다
옥수수 6 개 – 셋으로 잘라 준다
훈제 소시지 2 봉 – 3 Cm 길이로 자른다
흰색 와인 2
C
맥주 1 깡통
버터 ½ 개
(D) 왕게 5
lb
가재 4 - 5 마리
큰 새우 4 lb -
등쪽으로 똥을
뺀다
(E) 작은 조개 30 개
작은 새우 1 lb - 똥을 빼 준다
optional: 꽃게, 던져네스 게, 홍합, 가재 꼬리, 소프트 게
(F) 버터 2 개- 녹힌다
레몬
3개 - 작게 썰어 놓는다
다진 파슬리 1 T.S.
1.커다란 냄비에
식용유, 마늘, 양파를 넣고 중불에서
5분간 볶는다.
2.여기에 (B) 재료를 넣고 잘 섞어 준다.
지금 부터는 계속 센불로만 끓인다.
뚜껑을 덮고
센 불에서 10분간
끓인다.
3. 여기에 (C) 재료를 넣고, 뚜껑을 덮고 10분간 끓인다.
모든 재료를 건져 내어 옆에 따로 놓고, 쥬스만 냄비에
남겨 놓는다.
4. 여기에 (D) 재료를 넣고 뚜껑을 닫고 5 분간
끓인다.
5. 여기에 (E) 재료를 넣고 뚜껑을 닫고, 5 분간 더 끓인다.
6. 쥬스만 남기고
모든 재료를 냄비에서 꺼내어
옆에 놓아 둔다.
주스는 모두
따로 중간 냄비에 붓는다.
모든 해산물은 큰 냄비에 다시 넣고, 감자, 옥수수, 소시지는
위에 얹는다.
여기까지 미리 준비해 놓아도 된다.
7. 바로 Serve 하기
전에
작은 냄비의 주스를 팔팔
끓인 후, 큰 냄비에 붓는다.
큰 냄비는 뚜껑을 닫고
센불에서 10 - 15분간 끓인다.
8. 아주 커다란 그릇에 꺼내어
파슬리 가루를
얹고
후랜치 빵, 레몬 썰은것, 녹힌 버터와 같이
내 놓는다.
밖에서 피크닉 테이블에 비닐 테이블 커버를 펴 놓고
그 위에 신문지를 몇겹 깐 후에
두꺼운 종이를 깔고 그위에 해산물 찜을 부어 serve 하면,
식사가 끝난 후엔, 비닐과 종이들을 한꺼번에 싸서 버리면
깨끗이 청소가 되는 장점이 있다.
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