Artichoke - Appetizer (아티초크 - 전채)
American
Cuisine (양식)
Artichoke - Appetizer (아티초크 - 전채)
American
Cuisine (양식)
(A).2 large artichokes
2 T.S. olive oil
2 T.S.
lemon juice
1 t.s.
salt
(B)
3 hard boiled eggs
(C) Sauce:
1 C mayonnaise
2 t.s. dry mustard
1 t.s. mustard
1 t.s. Worcestershire sauce
3 egg yolks of hard boiled eggs
1.Wash
artichokes and trim off the points of the leaves.
Cut off the top 1½ inch of each artichoke
and discard.
2. Cook artichokes in boiling salted water
with olive oil
and lemon juice in a large pot for 30
minutes covered
under medium heat.
Note: Prior to cooking, place the artichokes
with the
top-side up and stem-side on bottom.
3. Drain
them and cool them.
4.
Pull off each leaf.
5.
Boil the eggs for 15 minutes, and
crosswise cut each half and remove egg yolk.
Cut each
egg-white halves into 8 equal-size wedges.
6. Sauce:
Blend ingredients (C) together and mix well.
7. Drop
⅛ t.s. sauce on end of leaf.
Place an egg-white wedge on top, then add
little drop
of sauce on top of the egg-white wedge.
8.
Pace on a large dish, and serve as an appetizer.
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아티초크-전채 (Artichoke - Appetizer)
양식 (American
Cuisine)
올리브 유 2 T.S.
레몬 쥬스 2 T.S.
소금 1 t.s.
(B) 삶은 계란 3개
(C) 소스:
마요네즈 1 C
머스타드 가루 2 t.s.
머스타드 1 t.s.
우스터셔 소스 1 t.s.
삶은 계란 노른자 3개
1.아티초크를 물에 씻고 줄기는 잘라 버리고
잎들은 가위로 끝을 잘라 준다.
윗부분은 4 Cm 를 잘라 버린다.
2. 아티초크는 큰 냄비에 위를 바라 보게 넣고,
물에 소금, 올리브유, 레몬쥬스를 넣고 뚜껑을 덮고
30분간 중불에서 끓인다.
3. 아티초크는 건져 내어 식힌다.
4. 잎을 한장 한장 뜯어 내어 접시에 놓는다.
5. 계란은 15분간 끓여 삶아 놓는다.
계란은 반으로 자른 후 노른자는 빼 내어 소스를 만들 때 넣고 반의 흰자를 반으로 잘라 8조각으로
자른다. (계란 1개당 16 조각)
6. 소스: (C)의 재료를 다 같이 섞어 아주 곱게 섞는다.
7. 아티초크 잎 한개를 손에 들고, 소스를 ⅛ t.s.을 끝에
발라 주고, 잘라 놓은 계란 흰자를 그 위에 놓고
약간의 소스를 그 위에 얹는다.
8. 아티초크 잎을 큰 접시에 예쁘게 담고,
9. 먹을 때는 한손엔 와인을 들고, 한손으로는 한개씩
손으로 집어 계란 있는 쪽을 앞니로 긁어 주면서 먹는다,
두꺼운 부분은 버린다.
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