Shrimp Cocktail (새우 칵테일)
American Cuisine (양식)
Shrimp
Cocktail (새우 칵테일)
American
Cuisine (양식)
(A)
1 lb shrimp
1 t.s. salt
(B)
6 C water
1 t.s.
Old Bay seafood Seasoning
½ t.s. salt
½ can
beer
(C)
Cocktail
Sauce:
1 jar
cocktail sauce
1/3 C
ketchup
2 t.s.
horseradish
1½
t.s. lemon juice
Or you can use commercia; cocktail sauce as purchased
from a store.
(D)
6 lemon wedges.
1.Remove
the shrimp shell, leave the tail on and remove
the vein,
then wash in salt water and drain it.
2.
Put ingredients (B) in a medium pot.
When it is boiling, add shrimps then cook
for 3 minutes.
Drain it.
Let it cool.
3.
Make cocktail sauce and chill.
**************
새우 칵테일 (Shrimp Cocktail)
양식(American Cuisine)
(A) 새우 1
lb
소금 1 t.s.
(B) 물 6
C
올드 베이 씨즌 (Old Bay seafood
Seasoning) 1 t.s.
소금 ½ t.s.
맥주 ½ can
(C) Cocktail Sauce:
(가개에서 파는 칵테일 소스를 사서 써도 좋다.)
칠리 소스 1 병
케찹 1/3 C
고추 냉이 갈은 것 2 t.s.
레몬 주스 1½ t.s.
(D) 잘라 놓은 레몬 조각 6 개
1.새우는 꼬리는 남겨
놓고 껍질을 벗기고, 등쪽으로 요지로
내장을 꺼낸다. 찬물에 소금을 탄
물로 한번 깨끗이 헹구어
놓고 물기를 뺀다.
2. 냄비에 (B) 재료를 모두
넣고 끓인다.
여기에 새우를
넣고 2 분 후에 건져 내어 물기를 빼고
식힌다.
냉장고에 넣어
차게 보관 한다.
3. (C) 재료를 같이 섞어 칵테일 소스를 만든다.
Shrimp Cocktail (새우 칵테일)
댓글 없음:
댓글 쓰기