1/09/2022

 Pan Fried Brussel Sprout  

(브뤼셀 스프라우트 / 방울 양배추 볶음)

Sauté Brussels Sprouts

소테 브뤼셀 스프라우트

Sautéed Brussels Sprout

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

양식 (American Cuisine, Belgium Cuisine)







Pan Fried Brussel Sprout  

(브뤼셀 스프라우트 / 방울 양배추 볶음)소테 브뤼셀 새싹

Sauté Brussels Sprouts

소테 브뤼셀 스프라우트

Sautéed Brussels Sprout

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

양식 (American Cuisine, Belgium Cuisine)


 

 

 

(A) 1 lb    Brussel sprout

 

 (B) 2 T.S.   extra virgin olive oil

  

(C) 1/3 C    water

    ½ t.s.   salt

 

(D) 2 T.S.    balsamic vinegar

    1 T.S.     honey

    1 T.S.    minced garlic

    1 T.S.     Dijon mustard 

    ¼ t.s.   crushed black pepper

 

(E) pepper    dash

 

 

 

 

 

1. Clean Brussel sprouts and cut into halves.

 

2. In a large frying pan, heat olive oil.

 

  Add Brussel sprouts, cut side down, and cook for 3 minutes

   until golden brown then flip Brussel sprouts upside down.

 

3. Add water and salt and cover, then cook for 3 minutes

   at medium heat.

 

4. Remove Brussel sprouts and set asside.

 

5. In a pot, add ingredients (D) and cook for 6 minutes

   until thickened, stirring often.

 

6. Add Brussels sprouts and toss evenly, then add pepper

   then toss well.

 

7. Serve immediately.



                              ***********************


브뤼셀 스프라우트 / 방울 양배추 볶음

(Pan Fried Brussel Sprout )소테 브뤼셀 새싹

Sauté Brussels Sprouts

소테 브뤼셀 스프라우트

Sautéed Brussels Sprout

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

양식 (American Cuisine, Belgium Cuisine)


 


(A) 브뤼셀 스프라우트 (방울 양배추)   1 lb    

 

 (B) 올리브   2 T.S.  

  

(C)   1/3 C   

    소금   ½ t.s. 

 

(D)발사믹 바니네거   2 T.S.    

       1 T.S.     

    다진 마늘   1 T.S.    

   디죤 머스타드    1 T.S.     

    후추   ¼ t.s.  

 

(E) 후추   약간

 

 


 

1. 브뤼셀 스프라우트는 깨끗이 씻어 건져 낸다.

   다듬어서 반으로 자른다.

 

2. 후라이팬에 올리브유를 넣고,

   브뤼셀 스프라우트를 후라이 팬에 자른 쪽을 밑으로 놓고

   약간 같이 3분간 중불에서 노랗게 구어

   브뤼셀 스프라우트를 뒤집어 준다.

 

3. 여기에 물과 소금을 넣고  뚜껑을 덮어 3 분간 구어 낸다.

 

4. 브뤼셀 스프라우트를 꺼내 옆에 놓아 둔다.

 

5.  냄비에 재료 (D) 넣고 되직할 정도로 중불에서 6분간

   계속 저어 주면서 끓인다.

 

6. 여기에 브뤼셀 스프라우트를 넣고 섞어 준다.

후추를 치고 다시 한번 섞어 준다.

 

7. 바로 놓는다.

 

 



                               ***********************




 









*******************













***********************































********************










                                              *****************





댓글 없음:

댓글 쓰기