11/17/2021

 Pan-Fried Salmon  (연어 구이)

American Cuisine (양식)








Pan-Fried Salmon  (연어 구이)

American Cuisine (양식)



(A).1 -1 ½ lbs.     skin-on salmon fillet- cut into 4 pieces

   2 T.S.    olive oil

   2 t.s.    sea salt

   1 t.s.    pepper

   2 T.S.    rice wine

 

(B) ½ t.s.     garlic powder

   ½ t.s.    onion powder

   1 T.S.    dried parsley

   1 T.S.    ground black pepper

    nutmeg    dash

 

(C) 2 T.S. oil

   1 T.S.    minced garlic

 

(D) 2 T.S.    butter

 

(E) 2 T.S. white wine

   1 T.S.    lemon juice

 

(F) lemon, bread, arugula

 

 


 

 

1.Rub each piece of salmon with olive oil and sprinkle salt,

   pepper at front and back side then sprinkle on rice wine.

   Put it in a plastic bag and place in the refrigerator for more

   than 1 hour.

 

2. Remove the salmon from refrigerator and drain out  the

    juice.

 

3. Sprinkle ingredients (B) on top of the salmon in order listed.

 

4. Put oil and minced garlic on a frying pan and fry at medium

   heat.  

   Put the salmon on a frying pan skin side up  and add butter.

   Then cook until 70%  of the salmon is dark golden brown.

 

5. Add white wine and lemon juice and flip over the salmon

   just once and cook for 3 minutes.

   Continuing to glaze the salmon using the juice in the frying

   pan.

 

6. Place cooked salmon on a dish along with wedges of lemon,

   bread and  arugula salad.

 

7. Drizzling balsamic vinegar sauce on top of the salmon.

 

Balsamic Vinegar Sauce:

Pour ½ C  balsamic vinegar into a small pot and heat at

low heat cook until juice until in reduced to  ½ -1/3 amount.

 

Balsamic vinegar has its own unique taste;, therefor do not

add honey or sugar.

 

발사믹 비네거 소스:

작은 냄비에 발사믹 식초를 ½ C 넣고 약불에서 ½ -1/3

까지 졸인다.

발사믹 비네거 소스는  특별한 본연의 맛이 중요 하기 때문에

꿀이나 설탕을 첨부하지 않는게 좋다.



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연어 구이 (Pan-Fried Salmon)   

양식 (American Cuisine)

 

(A).껍질이 붙어 있는 연어   1 - 1½ lbs. -  4 등분 한다

  올리브유    2 T.S.   

  천일염 (소금)    2 t.s.   

   후추   1 t.s.   

   정종   2 T.S. 

 

(B) 마늘 가루   ½ t.s.    

   양파 가루   ½ t.s.   

   파슬리 가루   1 T.S.   

   통후추   1 T.S.

   넛맥 가루    약간

 

(C) 식용유   2 T.S.

   다진 마늘   1 T.S.   

 

(D) 버터   2 T.S.  

 

(E) 흰색 와인   2 T.S.

   레몬즙    1 T.S.   

 

(F) 레몬, , 아루굴라

 

 

 

 

1. 연어에 올리브 유를 골고루 발라 준다.

   뒤에 소금, 후추를 뿌려 주고 정종을 위에 뿌려 준다.

   비닐 봉지에 넣어  냉장고에 1시간 이상 넣어 둔다.

 

2. 냉장고에서 꺼내어 궁물 따라 버린다.

 

3. 연어 위에 재료 (B) 차례대로 뿌려 준다.

 

4. 후라이팬에 식용유와 다진 마늘을 넣고 중불에서 잠시

   볶아 준다.

   연어는 껍질이 위로 가게 하여 후라이팬에 놓는다.

   여기에 버터를 넣고 연어가 거의 70% 익고, 검은

   갈색이 까지 뒤집지 않고 굽는다.

 

5. 여기에 와인과 레몬 즙을 넣고 연어는 뒤집어 주고

   3분간 구어 낸다.

   굽는 동안 후라이팬의 주스를 수저로 계속 떠서 연어

   위에 뿌려  주며 굽는다.

 

6. 접시에 연어를 놓고, 레몬 잘라 놓은 , , 아루굴라

   살라드와 같이 놓는다.

 

7. 발사믹 비네거 소스를 연어 위에 조금 많은 뿌려 준다.

 



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