2/09/2022

 풋고추 [Put-Go-Chu-Jeon]

(Pan Fried Stuffed Green Pepper)

한식 궁중요리 / Korean Palace Cuisine






풋고추 [Put-Go-Chu-Jeon]

(Pan Fried Stuffed Green Pepper)

한식 궁중요리 / Korean Palace Cuisine


(A) 풋고추    10

   소금     ½ t.s.

 

(B)  다진 소고기    1 C

   두부    ½ (= ½ C) - 물기를 짜준다.

      1 - 다진

   다진 마늘    ½ t.s.

   소금   약간

   후추   약간

 

(C)  밀가루    1/4 C

   계란    2

   소금    약간

   후추    약간

   식용유    3T.S.

 

 

 

 

1 고추는 한쪽만 반으로 배를 갈라.

   optional: 끓는 소금물에 5초간 넣었다 금방 건진 찬물에

   헹군다.

 

2. 그릇에 다진 소고기와 (B) 재료를 넣고 섞어 속을 만든다.

 

3. 고추 속의 씨를 빼고 밀가루를 묻힌다.

 

4. 고추에 속을 넣고, 한쪽만  밀가루 씌우고, 계란, 소금,

   후추를 넣고 저은 것에 담갔다가, 넣은 쪽을 밑으로

   하여 푸라이팬에 놓고  노릇하게 지진후 뒤집어 부친다

 


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 Pan Fried Stuffed Green Pepper  

풋고추전 [Put-Go-Chu-Jeon]

Korean Palace Cuisine (한식 궁중요리)

 

(A) 10    green peppers

   ½ t.s.   salt    

 

(B) 1 C     ground beef

   ½ box(= ½ C )    tofu – squeeze it and remove water.

   1    green onion - chopped

   ½ t.s.    garlic - minced

   salt - dash

   pepper – dash

 

(C) 1/4 C    flour

   2    eggs

   salt – dash

   pepper - dash

   3.T.S.    oil

 

 

 

1. Cut one side of each green pepper.

   Add  ½ t.s. salt to boiling water.

   Blanch the peppers for only 5 seconds in boiling water.

   Remove them and rinse with cold water.

 

2. Mix well: ground beef, tofu, green onion, garlic, salt, and

   pepper in a bowl.

 

3. Remove the seeds from the peppers and coat with flour.

 

4. Stuff each pepper with the meat mixture.

   Dip on flour on the front side only.

   Put in a small bowl: eggs, salt and pepper and beat well.

   Dip peppers into the egg mixture and fry on an oily fry pan.

   Cook meat side down first.

   Flip and cook other side until light brown




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Pan Fried Stuffed Bell Pepper (피만 ) [Pea Man-Jeon]

한식 궁중요리 / Korean Palace Cuisine





                

풋고추 대신 피만을 사용할때도 요리 하는 방법은 같으나

피만은 고기가 양쪽으로  보인다.

 

When you use bell peppers instead of green peppers, every

method are same,

 But meat mixture showing both side.


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