11/08/2019

삼색 황태 보푸라기 (Tricolor Ground of Dried Pollack)
한식, 궁중 요리 (Korean Palace Cuisine)
 
 
 
 
삼색 황태 보푸라기 (Tricolor Ground of Dried Pollack)
한식, 궁중 요리 (Korean Palace Cuisine)

    황태 또는 북어    3 C
    눈에 보이는 가시는 제거한다.
    황태는 5 Cm길이로 가위로 자른다.
    후라이팬에 기름을 넣지 않고 그냥  3분간 볶아서  식혀서 블랜더에 
    넣고 간다.   너무 갈아서 가루가 되어 버리지 않게 한다.
    3등분 해서 그릇에 셋으로 나누어 담는다
 
방법 1 : 소금
(A). 황태 보푸라기    1 C
    참기름    1 t.s.
    참기름    1 t.s.
 
(B) 깨소금   2 t.s.
    설탕   2 t.s.
     소금   1 t.s.
 
1. 황태 보푸라기에 참기름 1 t.s.을 넣고 두손으로 비벼 주고,
    또 참기름  1t.s. 넣고 다시 골고루 두손으로 비벼준다.
 
2.재료 (B)를 차례 대로 넣어 주면서 골고루 두손으로 비벼 준다.
    비닐에 싸서 동그랗게 만들고 접시에 담는다.
 
방법 2 : 고추가루
(A). 황태 보푸라기    1 C
     참기름    1 t.s.
     참기름    1 t.s.
 
(B) 고운 고추가루   1 T.S.
     설탕   2 t.s.
     소금   1 t.s.
     마늘 가루   약간
 
 
1.황태 보푸라기에 참기름 1 t.s.을 넣고 두손으로 비벼 주고,
    또 참기름  1t.s. 넣고 다시 골고루 두손으로 비벼준다.
 
2.재료 (B)를 차례 대로 넣어 주면서 골고루 두손으로 비벼 준다.
     비닐에 싸서 동그랗게 만들고 접시에 담는다.
 
방법 3 : 간장
(A). 황태 보푸라기    1 C
    참기름    1 t.s.
    참기름    1 t.s.
 
(B) 깨소금   2 t.s.
    설탕   2 t.s.
    간장   2 t.s.
    마늘 가루   약간
 
1.황태 보푸라기에 참기름 1 t.s.을 넣고 두손으로 비벼 주고,
    또 참기름  1t.s. 넣고 다시 골고루 두손으로 비벼준다.
 
2.재료 (B)를 차례 대로 넣어 주면서 골고루 두손으로 비벼 준다.
    비닐에 싸서 동그랗게 만들고 접시에 담는다.
뜨거운 밥 위에 얹어 먹어도 좋고 주먹밥에 활용해도 좋다.
 
                                  **********


Tricolor Ground of Dried Pollack (삼색 황태 보푸라기)
Korean Cuisine (한식)



  3 C   dried yellow pollack.
  Remove the thorns of the fish.
  Cut into a 2 inch long pieces.
Stir fry the dry fish in a fry pan without oil for 3 minutes.
Put dried pollack into a blender and grind it finely, but not powdery. 
Divide evenly into 3 bowls. 
We will make three different flavor dishes.

 
Style 1 :  Salt
(A). 1 C    ground dried pollack
      1 t.s.   sesame oil
      1 t.s.    sesame oil

(B)  2 t.s.   crushed sesame seed
      2 t.s.   sugar
1      t.s.   salt

 
1.Add 1 t.s. of sesame oil onto ground dried pollack, and rub well gently.
     Add  2 t.s. of sesame oil and rub again well.

2. Add ingredinets (B) in order and rub well with two hands.
      Wrap the entire mixture in vinyl and make a ball shape slightly
      smaller than baseball size.   Serve..

Style 2 : Red Pepper Powder

(A). 1 C    ground dried pollack
      1 t.s.    sesame oil
      1 t.s.    sesame oil

(B) 1 T.S. finely ground red pepper powder
     2 t.s.   crushed sesame seed
       2 t.s.   sugar
       1 t.s.   salt
        garlic powder - dash

1.Add 1 t.s. of sesame oil onto ground dried pollack, and rub well gently.
      Add  2 t.s. of sesame oil and rub again well.

2. Add ingredinets (B) in order and rub well with two hands.
      Wrap the entire mixture in vinyl and make a ball shape slightly
      smaller than baseball size.   Serve..
 

Style 3 : Soy Sauce

(A). 1 C    ground dried pollack
      1 t.s.    sesame oil
       1 t.s.    sesame oil

(B)    2 t.s.  crushed sesame seed
     2 t.s.   sugar
      2 t.s.   soy sauce
      garlic powder – dash

 

1.Add 1 t.s. of sesame oil onto ground dried pollack, and rub well gently.
       Add  2 t.s. of sesame oil and rub again well.

2. Add ingredinets (B) in order and rub well with two hands.
      Wrap the entire mixture in vinyl and make a ball shape slightly
      smaller than baseball size.   Serve..
      Serve with hot cooked rice or use it tomake  rice balls.

 

 

명태 이름이 무려 1000가지:
Pollack has more than 1000 names.

생태(生太): 잡은 그대로의 명태
       Saeng Tae - Fresh Pollack

 동태(凍太): 얼린 명태
       Dong Tae - Frozen Pollack

황태 (=노랑태) : 얼고 녹기를 반복하며 속살이 노랗게 마른 명태: 황태의
        Hwang Tae (=Yellow)  Emperor : Pollack that melts and melts repeatedly

북어 / 北魚 (=건태 / 乾太, 건명태, 간태 / 干太)
       Buk Ea - Dried pollack

코다리: 반쯤 말린 명태
        Kodari -  half-dried pollack


 
 






 
방법 1, 2, 3



 
 방법 1: (Style 1)






 
 
방법 2 (Style 2):










방법 3 (Style 3) :







 
 


 
 
 
 
 
 

 

댓글 없음:

댓글 쓰기