Chicken fricassee (치킨 후라카시)
Fricasée de Poulet (후리깨씨 드 뿔레)
French Cuisine (프랑스 요리)
(A).1
whole chicken - cut into small pieces.
(or use chicken legs and wings)
3 T.S. flour - for coating
salt - dash
pepper - dash
(B) 2
T.S. oil
(C) 양파 ½개 - 채친다
팬에 식요유를 넣고 닭을 넣고 앞 뒤를 노릇하게 구어 낸다.
4. 밥, 빵,
빠께트, 살라드등과 같이 내 놓는다.
(C) ½
onions - shredded
1 T.S. butter
optional: 6
white mushrooms – sliced
(D) 2 C chicken stock (or water + chicken flavor base
powder)
1 T.S. minced garlic
1 T.S. lemon juice
½ t.s.
tarragon
3 bay
leaves
1 T.S.
parsley
1 t.s.
basil
thyme
dash
1 C white wine
(E) ¼ C
half and half
1 T.S flour + 2 T.S water – mixed together
1.Wash
chicken and cut into small pieces.
Sprinkle with salt and pepper.
Coating chicken with flour in vinyl bag.
Put
oil in a pan and fry both sides until golden brown.
Remove chicken from pan.
2. In the same pan,
Put oil, butter, sliced onions (and white mushrooms).
Add ingredients (D).
Cover and simmer for 40 minutes under medium
heat.
3. Add
ingredients (E).
Stir and cook for 10 more minutes under low heat.
4. Serve
with rice, bread, or Paquet and salad.
치킨 후라카시 (Chicken fricassee)
Fricasée de Poulet (후리깨씨 드 뿔레)
French Cuisine
(프랑스 요리)
(A).닭 1 마리 – 조그맣게 토막 친다.
(또는 닭 다리나 날개로만 만들어도 된다.)
밀가루 3 T.S. - 닭겉에 무칠 것
소금 약간
후추 약간
(B) 식용유 2 T.S
버터 1 T.S.
optional: 양송이 버섯 6개 - 채친다.
(D) 닭 육수 2 C (또는 물 + 닭 스프
베이스 파우더)
간 마늘 1 T.S.
레몬 주스 1 T.S
½ t.s.
tarragon
월계수 잎 3 개
파슬리 1 T.S.
베이즐 1 t.s.
타임 약간
흰색 와인 1 C
(E) half
and half (생크림) ¼ C
밀가루 1 T.S + 물 2 T.S. – 같이
섞는다.
1.닭은
물로 닦고, 먹기 좋은 크기로 작게 자른다.
소금, 후추를 뿌린 후, 비닐백에 밀가루를 넣고 섞어
준후 꺼낸다.
닭은 다른 그릇에 꺼내어 놓는다.
2. 같은
팬에 식용유를 넣고 버터와 양파 채, (앵송이)를 넣고
(D) 재료를 모두 넣고, 뚜껑을 닫고 중불에서 40분간 끓인다.
3. (E) 재효를 넣고 잘 섞은 후 약한불로 10분간 더 끓여 준다.
닭 육수 (Chicken
Stock)
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