11/03/2019

 
Chicken fricassee (치킨 후라카시)
Fricasée de Poulet (후리깨씨 뿔레)
French Cuisine (프랑스 요리)






























Chicken fricassee (치킨 후라카시)
Fricasée de Poulet (후리깨씨 뿔레)
French Cuisine (프랑스 요리)
 


(A).1 whole chicken - cut into small pieces.

       (or use chicken legs and wings)

    3 T.S.   flour - for coating

    salt - dash
    pepper - dash

 
(B) 2 T.S.    oil



(C)  ½    onions - shredded
    1 T.S. butter

     optional: 6   white mushrooms – sliced
 
(D) 2 C    chicken stock (or water + chicken flavor base powder)
    1 T.S.    minced garlic
    1 T.S.    lemon juice
    ½ t.s.     tarragon
    3    bay leaves
    1 T.S.   parsley
    1 t.s.   basil
    thyme    dash
    1 C     white wine
 
 (E)  ¼  C    half and half
     1 T.S  flour + 2 T.S  water – mixed together
 

 
1.Wash chicken and cut into small pieces.
   Sprinkle with salt and pepper.
   Coating chicken with flour in  vinyl bag.
 
   Put oil in a pan and fry both sides until golden brown.
   Remove chicken from pan.
 
2.  In the same pan,
   Put oil, butter, sliced onions (and white mushrooms).
   Add ingredients (D).  
   Cover and simmer for 40 minutes under medium heat.

 
3. Add ingredients (E).
   Stir and cook  for 10 more minutes under low heat.

 
4. Serve with rice, bread, or Paquet and salad.
 
 
 


치킨 후라카시 (Chicken fricassee)

Fricasée de Poulet (후리깨씨 뿔레)

French Cuisine (프랑스 요리)

 
(A).1 마리조그맣게 토막 친다.
       (또는 닭 다리나 날개로만 만들어도 된다.)
    밀가루   3 T.S. - 닭겉에 무칠 것
    소금   약간
    후추   약간
 
(B) 식용유   2 T.S
 
 
(C)  양파   ½- 채친다
    버터   1 T.S.
    optional: 양송이 버섯   6- 채친다. 

(D) 닭 육수   2 C  (또는 물 + 닭 스프 베이스 파우더)
    간 마늘   1 T.S.   
    레몬 주스    1 T.S
    ½ t.s.     tarragon
    월계수 잎   3   
    파슬리   1 T.S.  
    베이즐   1 t.s. 
    타임  약간
    흰색 와인   1 C    

 (E)  half and half (생크림)   ¼  C   
    밀가루  1 T.S +   2 T.S. – 같이 섞는다.




 
1.닭은 물로 닦고, 먹기 좋은 크기로 작게 자른다.
   소금, 후추를 뿌린 후, 비닐백에 밀가루를 넣고 섞어 준후 꺼낸다.
 
 
   팬에 식요유를 넣고 닭을 넣고 앞 뒤를 노릇하게 구어 낸다.
   닭은 다른 그릇에 꺼내어 놓는다.
 
2. 같은 팬에 식용유를 넣고 버터와 양파 채, (앵송이)를 넣고
   (D) 재료를 모두 넣고, 뚜껑을 닫고 중불에서 40분간 끓인다.
 
3. (E) 재효를 넣고 잘 섞은 후 약한불로 10분간 더 끓여 준다.
 
 
4.  , , 빠께트, 살라드등과 같이 내 놓는다.


 
 
 






 
 



























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