11/14/2019

 
멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup Stock)
한식 (Korean Cuisine)



멸치 육수 만드는법 (Dry Anchovy Soup Stock)
한식 (Korean Cuisine)

방법
 
   물    8 C
   멸치    15 마리
   다시마    3 조각

   북어 또는 황태    5 - 6 조각

멸치는 똥을 빼고 후라이 팬에 기름을 넣지 않고 중불에서
5분간 볶는다.
냄비에 물을 넣고 멸치, 다시마, 북어를 넣고  끓이다가 10분 후에
(거품이 생기기 시작하면) 다시마는 빼고 20분간 더 끓인다.
건더기는 건져 버린다.


 

Style 1


   8 C  water
   15    dried anchovies
    3   pieces of kelps
    5 - 6   pieces  dried pollack


Remove the guts of the dried anchovies, put into a pan and roast. 
them without oil for 5 minutes under medium heat.

Put  water in a pot, add anchovies, kelp, and dried pollack and
boil it for 10 minutes.
When bubbles start to form, remove the kelp, and cook for
20 more minutes.
Remove the solid ingredients and save the broth only.








 
 















 






  
 
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방법 2 - 멸치 야채 육수
    물    8 C
    멸치    15 마리
    다시마    3 조각
    북어 또는 황태    5 - 6 조각
    양파    1 - 반으로 자른다
    파    1 - 크게 자른다
    무    ½
    고추씨  고추가루   1 T.S. 
    청양고추    2  

 
멸치는 똥을 빼고 후라이 팬에 기름을 넣지 않고 중불에서
5분간 볶는다.
냄비에 모든 재료를 넣고  끓이다가 10분 후에
(거품이 생기기 시작하면) 다시마는 빼고 20분간 더 끓인다.
건더기는 건져 버린다.



Style 2  - Make with vegetables
    8 C    water
    15     dried anchovies
    5 - 6   pieces   dried pollack
    3    pieces of kelps
    1    onion – cut in half
    1    large green onion
    ½     radish
    1 T.S.   red pepper flakes
    2    green peppers

 

Remove the guts of the dried anchovies, put into a pan and
roast them without oil for 5 minutes under medium heat.

Put  water in a pot, add all ingredients and boil it together
for 10 minutes.
When bubbles start to form, remove the kelp, and cook for
20 more minutes.
Remove the solid ingredients and save the broth only.






















 
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방법 3 - 멸치가루로 육수 만들기- 쉽고 아주 빠른 방법

멸치는 똥을 빼고 후라이 팬에 기름을 넣지 않고 중불에서 5분간
볶는다.
볶은 멸치는 식힌 다음, 믹서에 넣고 간후 채에 받쳐 곱게 가루로
만든다.
조금 넉넉히 만들어, 냉동고에 보관하여 쓸때마다 꺼내 사용하면
시간이 많이 절약 된다.

   물    6 C
   멸치 가루    3 T.S.

큰 냄비에 물, 멸치 가루를 넣고 5 -10분간 끓여 주고,
건더기는 채에 걸러  버리고 육수로 쓴다.

멸치는 중 보다 약간 작은 멸치가 영양가가 제일 많다.





Style 3 – Make stock with anchovy powder – easy and saves time.


 

Remove the guts of the dried anchovies, put into a pan and roast

them without oil for 5 minutes under medium heat.
Let it cool.


Put it in a blender and make powder.
Put it in the jar and keep it in the freezer.

   6 C   water
   3 T.S.   anchovy powder


Put water and anchovy powder in a large pot and boil
for 10 minutes.
Strain the solid ingredients and use the stock.

Medium size of anchovies are more nutriti0ns than other sizes.

 
 
 
 
 
 



 











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  방법 4:  아주 쉽게 만드는 방법

6 C

멸치 육수 코인 3 - 4

냄비에 넣고 같이 끓인다.

 

 

6 C   Water

3- 4 Anchovy Broth Tablet

Boil it together in a pot.

 







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멸치 육수 (Dry Anchovy Soup Stock)

https://beolnara.blogspot.com/2019/11/dry-anchovy-soup-stock-korean-cuisine.html


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